monster_d je napisal/-a:hemingway je napisal/-a:Okrog 100k.
Tale pa je skor drazji ko devito :P
Ja ej sam je custom made plus tega je pa edini na svetu tak :P

Dr_S je napisal/-a:Monster_D sej ti itak skoz vse cenej dobiš in narediš, tako da ga kar nared.
Če pa misliš da Devito bolš naredi pa tud prov.
Drugač je pa to Inox, kar močno dvomim da bo devito naredu iz inoxa za tolk $$$
Citat iz ene strani:"Cene izpušnih sistemov z oznako De Vito namreč segajo od 48.000 SIT za zadnji lonec, do pol milijona za kompleten izpuh iz programa racing evolution!"
Ti bi pa kolektor za 50k. Best luck!
monster_d je napisal/-a:Ej brez zamere sam... a ste ze probali ce sploh kaj moci doda tale kolektor?
Lahko bi en slosar neki skupaj naredo pa prodal...
Moje mnenje je tako da bi raje dal delati enemu ko ma firmo pa ko se ze dalj casa bavi in ma garancijo, kot enemu ki je doma naredil kolektor, dva ali ti rzumete point?
Ko bo keri sel na valje s tem kolektorjem pa ce pokaze 2konja vec, kot prej ste zmagovalci, namrec narediti kolektor sam po svojih zamislih in idejah ni kar tak.
Ne me narobe razumet sam dati za kolektor 100k za katerega neves ali bo celo poslabsal zadevo (lahko prinese tudi izgube) je mal neugodno.
Vem da je material drag, vem da delo tudi kosta pa cas ki ga rabis, sam ce zadeva ne primore na moci je sam styling dodatek in za takiga nevem ce se denarno splaca, tebi pa tudi kupcu
Nocem ti jemati posla ali biznisa in nic.
Ko bo znan rezultat tega dela pa ce bo pozitiven pol se pa bo definitivno splacalo dat 100k.
lp
sporty je napisal/-a:Mimgrede si pa ze velik naredu, ce nardis locene cevi od cilindra do tocke kjer grejo v eno cev, enako dolge in cim daljse!
hemingway je napisal/-a:V teoriji res pise da daljse kot so cevi v nizjih obratih dobis moc. To je ravno nasprotno kot pri sesalnem kolektorju kjer pa pri krajsih dolzinah cevi pridobis na visokih obratih. Z pravilno kombinacijo vsega sesalnega in izpusnega sistema se lahko pridobi veliko moci skozi celoten obseg obratov medtem ko pa se za vecino tekmovalnih avtomobilov izdeluje ves sistem za cim boljse delovanje na visokih vrtljajih. Moram pa poudariti da je moj kolektor dimenzioniran le za drag race in bo deloval optimalno le ko bom vozil na Nitrous oxyde se pravi da bo za normalno voznjo ta kolektor dokaj neuporaben v nizkih vrtljajih vseeno pa tudi tukaj pricakujem izbolsave proti serijskemu kolektorju.
tudi na Japonskem in Ameriskem trgu nihajo cene od 200 pa vse tja do 1500 $ odvisno ali si zelis imeti res dirkalni kolektor ali pa si zadovoljen z serijskim izdelkom.
Glede Dvita pa lahko recem da ne poznam kako on dela in me tudi ne zanima kaj prevec lahko pa povem da tudi on ocitno precej truda vlozi v svoje izdelke. Ponavadi je tudi tako da kar naracunas ni nujno da ti zaradi prostorske stiske uspe dejansko vgraditi v avto... tako da verjamem da tudi on lahko improvizira kar je cisto normalno.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov