perko84 je napisal/-a:Sj zarad vžiga sploh ni panike, je itak tako zrihtan da je treba najprej dat kontakt, tko da ni nevarnosti da bi ga kdo odpeljal, sam me zanima če lohk kdo od vas to kj bol pocen nardi, ker se mi res zdi dost. Reku mi je kolega da se zam izključi kontakt na ključu pa zveže na stikal , nekak tako sm ga razumu in men se zdi to mucho dost. To bi si v skrajni sili tud sam znal, sam zadnjič k sm se ukvarjal z elektriko, sm napeljeval neonke pod avto pa sm skuru 10 varovalk...

ops:
Tko da raj ne

ma kolko js vem tebi kjucavnica tko deluje...
ti imas tisti cilinder za kljuc, ki ima funkcijo da ti volan odlkene, ter da ti stikalo obrnce (od kontakta ter z vecjim obratom da motor zazene), tko da bi ti z lahkoto tudi kontakt dal na stikalo, saj to ni dosti dela, samo mores vedet kiri kabel je za -, ter kiri za kontakt, ter kiri za vzig motorja, to pa probas z tistim izvijacem, ki ima lucko not
to vem, ker sm 1x ostal na cesti...kr mi je vse crknilo, pol drug dan sm prsu, dal to stikalo pod kljucavnico dol, ker se mi je pokvarla in avtomatsko je ostal avto komplet brez elektrike, in pol sm povezal, tko kot lopovi ki jih kradejo z zicko in sm se lepo odpeljal

in ta zicka bi tebi lahko bilo stikalo
LP