Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

vžig motorja

Napisal/-a perko84 So apr 16, 2005 5:12 pm

drugi teden mi bo kolega namontiral gumb za avtomatski vžig motorja (oz prižiganje na gumb)
Zanima me če ma kdo kašne izkušnje s tem, ali se mi splača ali ne,
Reku mi je da mi zrihta za 15 000SIT, a kdo ve ali je to veliko, ker je reku da je treba sam za gumb dat toliko zveže pa zastonj, men se to zdi samo za gumb veliko, pa sprašujem če kj veste kako je s tem in ali obstaja kdo ki lohk to zrihta kj bol pocen, ker gumb 15 000sit...mal dost

Thanks LP :D

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus So apr 16, 2005 5:18 pm

Prvi avti ki jih ni blo treba ročno "zavrtet" so bli na gumb. In zakaj so šli na ključavnice? Ker je blo preveč easy zakurblat in odpeljat....samo v premislek.

cresh
Uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a cresh So apr 16, 2005 6:20 pm

jst mam gumb za 5.k sit. Je pa čist fajn zadevca. Sem si pa tudi izključil vžig na ključ. Tako da s ključem dam kontakt, z gumbom pa pržgem. Res da ni praktično, je pa luštno.
my ride
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo So apr 16, 2005 10:06 pm

phoebus je napisal/-a:Prvi avti ki jih ni blo treba ročno "zavrtet" so bli na gumb. In zakaj so šli na ključavnice? Ker je blo preveč easy zakurblat in odpeljat....samo v premislek.

ja ma itaq ce das na gumb, tko al tko bos mogu dat noc kluc, saj brez kluca ti je volan zaklenjen, tko da bolj tezko ti bo kdo avto odpeljal...
pa ce se hoces se dodotatno zavarovat si das eno stikalo nekam npr od pumpe od benzine ali od alternatorja, tko da ni elektrike skoz cel avto al kej podobnega si izmislis....tko da soloh ni panike ;)
LP

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Kraj: LJ barje

Napisal/-a gre_up Ne apr 17, 2005 2:18 am

je imel moj deda že enih 20-25 let nazaj, ko mu je riknla ključavnica na Zastavi 1300 (do kontakta se je zavrtela, naprej pa ne)

je pa 15k SIT za gumb vseeno malo veliko IMHO

sicer bi se pa o uporabnosti dalo debatirat, glede na to da vse več avtomobilov zahteva čakanje da opravijo osnovno preverjanje se pač tačas udobno namestiš in privežeš, potem pa samo gumb pritisneš

LP
G
Nasveti so dani v dobri veri, za rezultate ne odgovarjam!
Slika

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 Ne apr 17, 2005 8:45 am

Sj zarad vžiga sploh ni panike, je itak tako zrihtan da je treba najprej dat kontakt, tko da ni nevarnosti da bi ga kdo odpeljal, sam me zanima če lohk kdo od vas to kj bol pocen nardi, ker se mi res zdi dost. Reku mi je kolega da se zam izključi kontakt na ključu pa zveže na stikal , nekak tako sm ga razumu in men se zdi to mucho dost. To bi si v skrajni sili tud sam znal, sam zadnjič k sm se ukvarjal z elektriko, sm napeljeval neonke pod avto pa sm skuru 10 varovalk... :oops:
Tko da raj ne :D

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne apr 17, 2005 10:28 am

perko84 je napisal/-a:Sj zarad vžiga sploh ni panike, je itak tako zrihtan da je treba najprej dat kontakt, tko da ni nevarnosti da bi ga kdo odpeljal, sam me zanima če lohk kdo od vas to kj bol pocen nardi, ker se mi res zdi dost. Reku mi je kolega da se zam izključi kontakt na ključu pa zveže na stikal , nekak tako sm ga razumu in men se zdi to mucho dost. To bi si v skrajni sili tud sam znal, sam zadnjič k sm se ukvarjal z elektriko, sm napeljeval neonke pod avto pa sm skuru 10 varovalk... :oops:
Tko da raj ne :D

ma kolko js vem tebi kjucavnica tko deluje...
ti imas tisti cilinder za kljuc, ki ima funkcijo da ti volan odlkene, ter da ti stikalo obrnce (od kontakta ter z vecjim obratom da motor zazene), tko da bi ti z lahkoto tudi kontakt dal na stikalo, saj to ni dosti dela, samo mores vedet kiri kabel je za -, ter kiri za kontakt, ter kiri za vzig motorja, to pa probas z tistim izvijacem, ki ima lucko not ;)
to vem, ker sm 1x ostal na cesti...kr mi je vse crknilo, pol drug dan sm prsu, dal to stikalo pod kljucavnico dol, ker se mi je pokvarla in avtomatsko je ostal avto komplet brez elektrike, in pol sm povezal, tko kot lopovi ki jih kradejo z zicko in sm se lepo odpeljal ;) in ta zicka bi tebi lahko bilo stikalo ;)
LP

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne apr 17, 2005 11:00 am

Dariooo je napisal/-a: to pa probas z tistim izvijacem, ki ima lucko not ;)

faznbriferjem po domače :D

lp
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne apr 17, 2005 11:25 am

eclipse_R je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a: to pa probas z tistim izvijacem, ki ima lucko not ;)

faznbriferjem po domače :D

lp

ja....dober tek :P
ne vem js nemscine....taljanscino se....ampak doich...pa ne ;)

Uporabniški avatar
HyundaiGTI
Novinec

Kraj: Še sam ne vem dobr

Napisal/-a HyundaiGTI Ne apr 17, 2005 1:46 pm

čist simpl je to do štarterja je ena žička ponavadi črno rumena ko tm not spustiš tok avto vžga tko da sam to napeleš do stikala..

a ma kdo kako slikco od home made vžiga
Ej štef pazi s kom dirkaš !!!
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov