Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

VTI
Novinec

Športni zavorni diski?!

Napisal/-a VTI Če avg 01, 2002 11:56 am

Nujno,vse informacije v zvezi z športnimi diski ala Brembo,Tarox,Ate...lepo prosim če mi zaupate kje se jih da kupit kakšne modele majo pa cene al pa sam telefonsko pa se bom ze pozanimal,HVALA.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Športni zavorni diski?!

Napisal/-a Sale Če avg 01, 2002 12:40 pm

Za OMP športne diske in zavorne ploščice pokliči v Sporstil,Lj. tel: 01/568-40-30.
Kukr sm jst gledu se dobijo tut za hondo, sicer pa najbolš da pokličeš in vprašaš kakšna je situacija.

BTW je pa pr teh stvareh ( sm vidu da ste na honda forumu o tem že debatiral),dobr zamenjat tut une cevi po katerih se "hidravlično" olje pretaka do zavornih čeljusti. Se namreč dobijo take ojačane (tut OMP), sam je to kr draga zadeva. ;)
Slika Slika

VTI
Novinec

Napisal/-a VTI Če avg 01, 2002 5:09 pm

4SALE:ja sem klicu,dobu odgovor (ZLO POZITIVN)končno sem vesel,res!:)Bom mislm kr te vzel (OMP) sam je pa zlo velka moznost,da bom lahko tudi vzel BREMBO eno dobro varjanto,se morm še odločit.A kej predlagaš?:)Men kr dišijo Brembo sam če pomislm je tud OMP dobra športna oprema.Kar se pa tiče une cevi ki se zavorn ole pretaka pa NI TREBA menjavat le te in se samo olje zamenja in je OK.Sem šu tud do Sinterja kao je mel nekoč Tarox pa nevem če ma še kej bom jutr vidu k sem bil dans za 7min prepozn:))

Če ma kdo kak predlog,kar na dan z njim!:))

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če avg 01, 2002 5:16 pm

Če maš kakšno ugodno varijanto za brembo diske, bi jst mogoče rajš te vzel. Sej OMP je tut ql :) sam ni to uno res vrhunsko, jst sm jih mel sicer možnost sprobat na dirkalnem seicentu pa je kr dobr bremzal, samo si predstavlam da so kakšne hude brembo bremze bolše.Kaj pa vem. Teh tarox pa ne poznam, se pa kr velik o njih govori. ;)
Slika Slika

VTI
Novinec

Napisal/-a VTI Če avg 01, 2002 6:06 pm

Hm veš kaj je,da ma tip v sportstilu prav ko je reku da kej preveč hudih zavor ne rabm gor dajat,ker se cenovno ne izplača.Sam brembo je kr drag a veš,pa ne vem kaj bom dobu recino za 50-60000sit ker tok dam za to(več pa ne),pol pa že mora bit bolj kot original pa še kej več mogoče.A veš za kako stran kje si lahko kej pogledam kak cenik omp al pa brembo mogoče??Sej jest bi tud raj mel Brembo sam se mi zdi,da nevm mogoč se motim,da so OMP tud za kej pač nima tazga imena kot brembo sam zlajfa pa tud hudo,saj pomojem pa po tem kr je tale rallyist iz sportstilla reku.Bojim se,da bi dobu od Bremba slabše za recmo 50k kot pr Omp za recmo 35 a veš,ker vsak si bo reku sej bo mislu da so dobri pa te scat pele a veš.Recimo a3m ma ABC sam je 1disk 23 pa ploščice 20sam te so hudi diski v Angliji jih majo v Rally in so tud zmagovalni po nekih testih pa to,kej veš o teh diskih??

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če avg 01, 2002 6:55 pm

Uh, teh ABC tut ne poznam (majo pa smešn ime :D, se sliš k kakšen namaz :D ). Je pa itak vedno tko da je ta najhujš roba tista k jo mal ljudi pozna, tko je recimo tut z zavornimi ploščicami PAGID blue k jih ful mal ljudi pozna, sam so res hude (samo sprednje koštajo okol 60 čukov - dirkalne).

Mah, pol je pa res najbolš da vzameš OMP diske, sej jst sploh nism mislu rečt, da niso super (ker so), sam sm si predstavlu da so kakšni drugi še bolši. Ampak je res to kar si napisu, tko da bo res OMP kar prava izbira (konec koncev je OMP roba "dirkalni program").

Glede strani s ceniki tut nimam nobene ideje (mogoče: http://www.ompracing.it ).

Sm glih pol najdu en dost zanimiv site: http://www.regal-auto.co.uk/Brakes2.html

BTW..sm na honda-si vidu da mislš Ebc diske, no še vedno jih ne poznam (enkrat sm neki slišu o njih, prov tko v A3M-u )

[Sporočilo uredil/a 4Sale na dan 01.08.2002 ob 20:36 GMT]
Slika Slika

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Pe avg 02, 2002 5:38 am

menjava tistih cevi je dobra ker se lahko v koncni fazi pozna zavorna pot tudi do enega metra ...enkrat sem bral ...ker te cevi ki jih zamenjas se ne sirijo in ne krcijo ker so iz takega materiala .. to pomeni da ob pritisku ne potrebujes se tistega casa oz tiste male kolicine olja da se cev se razsiri ker se ne more :)

Ce ni predrago ti vsekakor priporocam da zamenjas se cevi ...
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Pe avg 02, 2002 7:16 am

Ja te cevi so kr draga zadeva, tam okrog 20k sit morajo bit (nism čist sigurn, lahko da sem se ful uštel). Efekt je kr precejšen. Pa še slikca, če bi koga zamikale. :) ;)

Slika

Tisto srebrno je ta cev,hehe.
Slika Slika

VTI
Novinec

Napisal/-a VTI Pe avg 02, 2002 9:05 am

He a ni ta cev uno modro na sliki?!:)))LOL
Ej ja prav sem še enkat klicu zdej ke k sportstilu tipo ga rally dera pa sem reku da nej mi pove glede tega pa je reku:1po želji,2je pa to marketinška potega in bi ti vse prodal sam da bi zasluzil in mi je reku:še enkat ti povem,da ni potrebe po tem,ker je to tko kot pr uni kovinski cevi k jo menjajo ko je filter gor,da bo kao bolj vlekl je pa to lari fari-no sej je res sem sprobu tole cev za filter.Vglavnem če smo pa ze pr tej cevi za olje mi pa tole bolj liči na uno cev od skretnga kotlička,ki pa košta cca 1500sit pa to zmontiram nekak gor,hehe joke itaq ali pa,mogoće nikol ne veš:)))

Aja fanktje:Omp-50000sit,Tarox 38000sit,AtePower disk25000sit vse z ploščicami sevada kaj je po vašem najbolj vzet?

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Pe avg 02, 2002 9:56 am

Tista cev pr filtru ma po moje res samo esteski namen, tko da res ne vem kako bi lahko vplivala na performanse (mogoče da spelješ filter na določeno "hladno" mesto).

Ja sej Blaž (rejlist) ti je najbrž kr prov povedu (pride v poštev bl pri dirkah, če že). On je kr na realnih tleh kar se teh stvari tiče, vsaj kokr jst vem. OMP je res dirkalna roba (sej ne da je to vedno najbolš), tko da bo po mojem kr sekal. Pa nej še kdo drug kej pove, da ne bom sam jst tuki prbiju. ;)

....tole bolj liči na uno cev od skretnga kotlička...SlikaROTFL
Slika Slika

VTI
Novinec

Napisal/-a VTI Pe avg 02, 2002 12:30 pm

Evo Tarox je že odpadu iz igre,ker jih za Vti ne dobiš.Zdej je sam še ATE,Brembo pa OMP,kokr prau folk naj tud Brembo ne bi imel za vTi diskov jih je dans kr nekej to potrdil.Tko,da bojo kr ompji verjetno na avtu sam je cel mesec za čakat.

P.S ja a ni neki podobnga una cevka kt pr kotličku na zahodu?:)))

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Pe avg 02, 2002 12:49 pm

Je je, čist taka je, sej glih zato sm pa skor guznu od smeha. Ravn ta asociacija me je v dobro voljo spravla. ;)
Slika Slika

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe avg 02, 2002 9:27 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Pe avg 02, 2002 11:17 pm

.... Sale časti... LOL

Ti boš kupoval VTI-jko jst te bom pa častil bremze in se v svoji starini okol vozu al kaj. NO WAY. Slika Slika :D :D
Slika Slika

DavKo
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a DavKo So avg 03, 2002 7:15 am

HI

So to cene za 2 diska in ploscice, ali pridejo zraven tudi nove celjusti? Pa to je cena brez dela verjetno, ne?

Kako je pa s tem, da bi dal gor vecje diske kot so obstojeci? Prostora je dovolj. :)

LP
David
Slika

VTI
Novinec

Napisal/-a VTI So avg 03, 2002 8:54 am

Ja cene so SAMO ZA SPREDAJ Z PLOŠČICAMI ja.Sam čeljusti ostanejo je pa problem,ker ma VTi 1bat in to je k*** čelka:)Pomojem so čeljusti še ene 50-70tioč sit če mene prašaš.Raj nism sprašval kok so čeljusti,ker bi me sezul tko,da mi neb blo nč jasne:):)Ja kr se večih diskov tiče pol je treba VSE tuto kompleto menjat to je pa uber strošek in takih zavor pa lih ne rabim po pravic povedan.Rad bi sam da se malj bolj zaustav kot se zdej in za to sem pripravljen odstet MAX 60tisoč sit.
V a3mu sem se pog za ABC pridejo cca 60ksit in so teste ZLO DOBR prestal zato tudi taka dobra ocena in zavirajo pravi zares dobr,kr ma samo to na voljo pr njem ker noče da bi mu kdo nazaj z kakimi drugimi hodu pa reku da niso dobre.

Kako mnenje ali nasvet glede diskov...?
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov