Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

tigra7
Nov uporabnik

Homologacija

Napisal/-a tigra7 Če maj 05, 2005 8:55 pm

Nikjer nisem nasel podobne teme...iskalnik...ne najde dobro:(

Zanima pa me sledece....ce je to res, da avti do letnika 98 ne rabijo imet homologacije za platisca?..ce recimo das na avto 15ko, dovoljeno imas pa 14ko?

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Če maj 05, 2005 8:57 pm

Za vsako spremembo, ki ni v skladu s prepisi za tvoje vozilo, moraš delat homologacijo-ne glede na letnik vozila.

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Re: Homologacija

Napisal/-a BlackWind Če maj 05, 2005 9:01 pm

tigra7 je napisal/-a:Nikjer nisem nasel podobne teme...iskalnik...ne najde dobro:(

Zanima pa me sledece....ce je to res, da avti do letnika 98 ne rabijo imet homologacije za platisca?..ce recimo das na avto 15ko, dovoljeno imas pa 14ko?

Zdravo tudi tebi na FORUMU mislim :!:
pa tole ravno ne pase med TUNING pomojem ;) ampak sej bodo ze fantje prestavl temo :!:
tut ce imas nevem kolk star avto moras imeti pac homologirano...torej do 98 letnika vozil je bla res ena fora samo to se zmerej ni pomenil da lahko namontiras gor ravno kar ti pase ;)
saj ko kupis imas zraven felten TUV certifikat v katerem pise ali so za tvoj tip vozila ali ne...torej ce v TUV-u ni omenjen tvoj avto se moras pac po svoje znajti...ce je varianta...
Lp

tigra7
Nov uporabnik

Napisal/-a tigra7 Če maj 05, 2005 9:04 pm

aha..torej...ce je pa tam na tistem certifikatu napisan moj tip avta, pa nebi blo problema? :D

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Če maj 05, 2005 9:05 pm

Ta fora v zvezi z letnikom vozila je pravzaprav v tem, da moraš pri vozilu od letnika 1998 dalje imeti vedno pri sebi homologacijski kartonček, ne glede na to ali je avto stock ali ne, pri starejših od letnika 1998 pa je obvezen zgolj ob kakšni predelavi, sicer pa ne :)

tigra7
Nov uporabnik

Napisal/-a tigra7 Če maj 05, 2005 9:06 pm

ja ce je pa tako kot si napisal da ga ni potrebno imet vedno s seboj, potem ga pa sploh ne rabis:)
al ti recimo a tehnicnem tud lahk tezijo?

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Če maj 05, 2005 9:08 pm

tigra7 je napisal/-a:aha..torej...ce je pa tam na tistem certifikatu napisan moj tip avta, pa nebi blo problema? :D

Če je na TUVu tvoje vozilo, pomeni, da jih lahko namestiš in homologiraš; če ga na TUVu ni, ne moreš homologirat, kar pomeni da tudi felten ne moreš meti legalno na avtu(govorim za večje od dovoljenih-v tvojem primeru večje od 14")-še zmeri pa lahko tvegaš in jih daš gor brez homologacije, samo če te policaji dobijo, gre 100jurčkov...zdej se pa sam odloč kako pa kaj :)

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Če maj 05, 2005 9:10 pm

tigra7 je napisal/-a:ja ce je pa tako kot si napisal da ga ni potrebno imet vedno s seboj, potem ga pa sploh ne rabis:)

Če nimaš predelav(sem tud 15" felte spadajo),pol ni težav-sicer pa odvisno na koga naletiš...

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a BlackWind Če maj 05, 2005 9:55 pm

Speedfighter je napisal/-a:
tigra7 je napisal/-a:ja ce je pa tako kot si napisal da ga ni potrebno imet vedno s seboj, potem ga pa sploh ne rabis:)

Če nimaš predelav(sem tud 15" felte spadajo),pol ni težav-sicer pa odvisno na koga naletiš...

Tako tako :!:
no ce bos imas do fulla predelan avto ti itak policaj drugega ne bo rekel kot pa za kartoncek pa tudi ce je starejsi od 98....tako da ce mas namen imeti samo feltne 15 col gor pa nic newem kaksnih spojlerjev oziroma predelav pol ti najbrz ne bodo tezili zarad feltn...je pa se vseeno riziko ;)
lp
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov