Napisal/-a twingo16v Če okt 21, 2004 9:19 am
Treba bo menat zavorne ploščice za prva kolesa. In sicer za BMW320td-compact-150KM. (zdržale 60 kkm) Glede na to, da so originalne na servisu+delo najmanj 25kSIT (ugibam, če kdo ve bolj točno lahko pove), sem se odloču da jih sam zamenjam. Prebral sem več tem v zvezi z zavorami in naletel na naslednje proizvajalce ploščic:
-Ferodo (premier, target, racing, DS)
-Pagid (?,?...
-Lucas (?,?...
Sedaj me zanima (npr od Ferodota sem našel tudi različne modele), kateri model bi najbolj ustrezal za ta avto (teža, moč), sem precej hiter voznik, vendar veliko bolj obremenjujem gume kot zavora, kar pove tudi št.prevoženih km z original ploščicami, kljub temu pa zadeva ne sme zatajit pri full zaviranju v sili iz 200+ navzdol (se je že zgodilo brez večjih naporov originalnih zavor). Sklepam, da kakšnih DS ne rabim, morda tudi racing ne, o target in premier, pa je bilo tukaj malo napisanega.
Ali kdo ve ali pa mi lahko predlaga ustrezne modele ploščic za ostale proizvajalc (pagid, Lucas, . .)
PS: Se še kdo spomni testa zavor v AM cca 2 leti nazaj, ko je pri zaviranju po klancu navzdol novi compact potolkel Porsche-ja z keramičnimi zavorami, skupno pa je bil na 2. mestu takoj za poršom. No 325 benzar in 320td naj bi imela takšne zavore (16 col feltna čist polna, 15 sploh gor ne gre, zarad ogromne zavorna čeljusti), švohnejše mašine majo pa mal bl švoh bremze.