Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 To mar 01, 2005 11:35 pm

predelava efi motorja se mi zdi malo nesmiselna

dej tisto sranje od ajnšprica dol, pa so stvari velik bolj enostavne.
TJUNING PA TO...

Type-RCivic
Novinec

Kraj: Prebold

Napisal/-a Type-RCivic Sr mar 02, 2005 7:25 am

Sem imel 65 EFI , mislim da leta 95 in je bil kr pravi stroj :)
Kar se elektronike tice sem imel eno neprigodo in sicer zadaj ko gredo kabli iz kabine proti motorju se mi je strgala ena sponka in komplet kablov mi je padlo na izspusni kolektor......scedilo vse skupaj........crknil ecu ! Takrat sem poslal cel ecu nekomu, ki je poporavljal ECU-je, mi je nekaj zrihtal vendar mi avto ni in ni hotel vzgati - engine check se sploh ni przgala

No potem mi je tist gospod zamenjal se nek cip v ecuju in vse je blo ok - ne morem se spomnit kdo je to bil, vem pa da mam se doma neka dva eproma iz tiste elektronike

Jaz vem, da smo ga takrat samo spustili, pa katalizator ven in je letelo ko sto strel :lol:

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Po mar 28, 2005 9:48 pm

V kratkem bomo s kolegi kupili verjetno Yugeca 45 Koral :)

Pa glede na to da je tak avto med drugim tudi odličen pripomoček kako se učiti kako deluje mašina ker teorija ni vse, se bomo kasneje spravli mašino tud razdrt in se malo pohecat kar se tiče tuninga. In ravn zato sem to vprašal kar v tej temi da ne bom za vsako stvar odpiral nove.

No in ker sem še čisti laik kar se določenih stvareh tiče, me zanima nekaj glede širjenja kanalov. Če mi kanale poširimo je potem potrebna tud menjava ventilov? Men se zdi nekak logično da ja, edin če so že obstoječi ventili večji da tudi ob večanju kanalov le te lepo pokrijejo. Pa če večamo sesalne ventile sklepam da je potrebno potem tud izpušne.

No res se ne spoznam tolk na to in kar lahko sklepam je samo moje teoretično znanje, zdej se bi rad pa čimveč naučil tud v praksi.

Sej veste da sem vas že kar nekajkrat spraševal kar se tehnike in tega tiče in sem vesel da si niste mislni kaj bo 16-letn mulc šaril po mašini :) In ste mi lepo vse razložili.

Aja pa včasih se zamislim in se vprašam če nisem jaz malo šole zamešal in bi mogel iti na strojno :)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker To mar 29, 2005 5:06 pm

Dejte no sej vem da je bedno vprašanje sam vseen.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
HONDEK
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HONDEK Sr mar 30, 2005 9:21 pm

Zakaj bi pa dal noter mašino od EFIja? Baje paše v jugeca tud od FIAT Ritmo motor!
Moj sosolec ma yugo z EFI motorjem, ga bom vprašo če proda.

L.P :oops: :roll:
Gasilec z srcem dušo in telesom =)

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če mar 31, 2005 7:44 am

Demo je napisal/-a:V kratkem bomo s kolegi kupili verjetno Yugeca 45 Koral :)

Pa glede na to da je tak avto med drugim tudi odličen pripomoček kako se učiti kako deluje mašina ker teorija ni vse, se bomo kasneje spravli mašino tud razdrt in se malo pohecat kar se tiče tuninga. In ravn zato sem to vprašal kar v tej temi da ne bom za vsako stvar odpiral nove.

No in ker sem še čisti laik kar se določenih stvareh tiče, me zanima nekaj glede širjenja kanalov. Če mi kanale poširimo je potem potrebna tud menjava ventilov? Men se zdi nekak logično da ja, edin če so že obstoječi ventili večji da tudi ob večanju kanalov le te lepo pokrijejo. Pa če večamo sesalne ventile sklepam da je potrebno potem tud izpušne.

No res se ne spoznam tolk na to in kar lahko sklepam je samo moje teoretično znanje, zdej se bi rad pa čimveč naučil tud v praksi.

Sej veste da sem vas že kar nekajkrat spraševal kar se tehnike in tega tiče in sem vesel da si niste mislni kaj bo 16-letn mulc šaril po mašini :) In ste mi lepo vse razložili.

Aja pa včasih se zamislim in se vprašam če nisem jaz malo šole zamešal in bi mogel iti na strojno :)

Kupte si raje 55 - se da lepše igrat z njim.

ni nujno da se večajo ventili. Kanali se brusijo zato da se jim naredi kakšna bolj logična oblika, zgladi prehode, itd...

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Če mar 31, 2005 3:22 pm

@ Pero: ja sej če ti čisto po pravici povem sem že pozabil al je 45 al 55 ker smo šli s frendi ga že lani gledat kle od enga k je bliz doma, pa smo potem skor zastonj dobili katro tko da smo tisto vzeli :) In od leni sem že pozabil a je 45 al 55, itak nam ga model proda za 5k z akumol. vred.

Kakšne razlike pa so med 45 in 55 razen v velikosti prostornine?
Ker nevem za kaj se bi odločli da bi ga tunirali, kako že nekateri "vežejo" medseboj koloteke za boljšo lego?
No pa še kakšna ideja o tuningu bi prav pršla, glede na to da smo vsi še več ali manj laiki, ravn zato smo si izbral avto v vrednosti za 5k da ne bo prevelika izguba če kej preveč zajebemo :)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če mar 31, 2005 4:23 pm

HONDEK je napisal/-a:Zakaj bi pa dal noter mašino od EFIja? Baje paše v jugeca tud od FIAT Ritmo motor!
Moj sosolec ma yugo z EFI motorjem, ga bom vprašo če proda.

L.P :oops: :roll:

No dj se pozanimi pa ce bo cena normalna ga kupm ;)

Lp PiLLLe

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če mar 31, 2005 5:11 pm

Demo je napisal/-a:@ Pero: ja sej če ti čisto po pravici povem sem že pozabil al je 45 al 55 ker smo šli s frendi ga že lani gledat kle od enga k je bliz doma, pa smo potem skor zastonj dobili katro tko da smo tisto vzeli :) In od leni sem že pozabil a je 45 al 55, itak nam ga model proda za 5k z akumol. vred.

Kakšne razlike pa so med 45 in 55 razen v velikosti prostornine?
Ker nevem za kaj se bi odločli da bi ga tunirali, kako že nekateri "vežejo" medseboj koloteke za boljšo lego?
No pa še kakšna ideja o tuningu bi prav pršla, glede na to da smo vsi še več ali manj laiki, ravn zato smo si izbral avto v vrednosti za 5k da ne bo prevelika izguba če kej preveč zajebemo :)

45 je v osnovi iz fijata 650-750 in je povrtan na 903 ccm. ima odmično v bloku (OHV) in ne mara velikih obratov

55 je v osnovi iz fijata 128 in ima 1115 ccm (če se prav spomnim) in je ista osnova za do 1500-1600 ccm ima odmično v glavi (OHC), veliko večjo željo za obrati zaradi kratkega giba, itd... definitivno boljši projekt za predselavo.

Sicer pa preberite si čim več literature preden se začne projekt, tole bi morale biti osnove.... :roll:

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Pe apr 01, 2005 6:35 pm

Bom jz kr tuki vprašal, da ne bom brez eze poste nabijal. Torej jz imam podoben motor oz. ravno tako 1.3 efi sam, da je v Ibizi in je od VW. Zanima me pa naslednje, (ker sam ne znam šraufat):
1. a kdo pozna koga, ki bi lahko mojemu motorju vdahnu kakšnega konja več pa kolk bi bla cena (recimo od do)
2. ker poznam enga dobrega mehanika pa magar kaj bi moru nabavit pa kolk bi bla cena za te komponente (vsaj okvirno) pa bi pol mehanika zaprosu, da mi to vgradi

Hvala za odgovore
P.S. vem, da se še bolj splača avto prodat pa kupit močnejšega

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Pe apr 01, 2005 9:44 pm

@ Fastfury: če poznaš dobrega mehankarja, zakaj enostavno njemu ne rečeš da ti iz motorja iztisne več moči? Bi sigurno moral imeti kakšno idejo, sploh če je dober mehankar.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Pe apr 01, 2005 10:10 pm

fastfury je napisal/-a:Bom jz kr tuki vprašal, da ne bom brez eze poste nabijal. Torej jz imam podoben motor oz. ravno tako 1.3 efi sam, da je v Ibizi in je od VW. Zanima me pa naslednje, (ker sam ne znam šraufat):
1. a kdo pozna koga, ki bi lahko mojemu motorju vdahnu kakšnega konja več pa kolk bi bla cena (recimo od do)
2. ker poznam enga dobrega mehanika pa magar kaj bi moru nabavit pa kolk bi bla cena za te komponente (vsaj okvirno) pa bi pol mehanika zaprosu, da mi to vgradi

Hvala za odgovore
P.S. vem, da se še bolj splača avto prodat pa kupit močnejšega

Zamenji masine al se pa losi efi-ja pa dj navadn fergi gor.

Lp PiLLLe

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač Ne jun 19, 2005 12:57 am

8) pr men je reseno.motor efi je zuni in na prodaj z vsemi potrebnimi deli ki so potrebn da laufa(komplet elektrika zraven ecu pa tud menjalnik.pa se stevc od avtobiankija predelan da pase na vsako jugotovo instalacijo
se vgrajen motor
Slika
in podlaga
Slika
Slika
vse naprodaj
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne jun 19, 2005 7:41 pm

hehe. glavno da spet poje z novim srcem... 8)
Se mi zdi al se ti je z novim malo tezjim motorjem spredaj malo posedo :D

Uporabniški avatar
P206S16
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a P206S16 Ne jun 19, 2005 8:27 pm

a to je un b**** ki ogroža na javni prireditvi varnost ostalih udeležencev? Ojoj kaj alko dela...
leti...leti.... S16

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač Po jun 20, 2005 3:50 pm

ne monster zadi ga se nism spusto dol ker mi kolesi ribajo pol bo pa enakomern.

ogrozo sem pa ostale tekmovalce ja tak da sem bols vozo :P
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Po jun 20, 2005 7:32 pm

MOram res pohvalit tvoj stroj...res gre fenomenalno dobr! Sem navijal zate, prava faca si ter atrakcija na dragu....Ajd 8)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov