Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Zadnji izpušni lonec Powerful

Napisal/-a ice Po apr 22, 2002 10:29 am

Je na forumu kakšen lastnik izpuha Marmittezara znamke Powerful? Zanima me ovalni izpuh, srednje glasnosti... kakšne izkušnje imate?
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Galantfrik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Zadnji izpušni lonec Powerful

Napisal/-a Galantfrik Po apr 22, 2002 10:46 am

Jst sm kakšne tri tedne nazaj u A3M-u kupu ravno tega - POWERFUL ovalnega srednje glasnosti. Men je zakon, ni glih drag (18.000 SIT + 4.000 sit MONTAŽA), zvok je glih taprav - tak globok, jezen, ni preglasen. Res je da zjutraj, ko avto vžgeš traja kakih 5 - 10 minut, da ga ulaufaš - pol šele dobi svoj specifičen zvok.

KUPI!!! NE BO TI ŽAL!
Slika

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a mmiki Sr apr 24, 2002 5:01 pm

Sam sem ta izpusni lonec kupil pred priblizno 3 meseci. Z njim sem v glavnem zadovoljen, ceprav glas ni bil tako globok kot sem pricakoval. Ce si iz MB ali okolice ti priporocam alternativo - lonec Bear, ki je domace izdelave, kvaliteta pa je na nivoju Remusa. Sicer pa se lahko posluzis tudi moje resitve: dodatno sem prevrtal sredinski lonec ter skozenj napeljal nerjaveco palico, premera 45mm. Tako te nihce ne zafrkava na tehnicnem pregledu, ker je na zunaj vse OK, (sam sem tehnicnega opravil pred 2 dnevoma brez problemov), obenem pa se pridobi tudi tisti gromec glas, ki sem ga v zacetku, po montazi izpuha pogresal.

ČP

Miki

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Če apr 25, 2002 3:58 pm

Sem ga pribavil pri A3M, tako najglasnejšega in potem še srednje glasnega. Najglasnejšega ne bi priporočal nikomur (razen mogoče kakšnemu lastniku Yugota), srednji je pa ODLIČEN sound - ravno prav! Pa dost je potiho v tretji pri 60/70, ravno prav za radarje... pri 140 pa pade iz resonance - super ;)

[Sporočilo uredil/a IceBreakr na dan 25.04.2002 ob 15:59 GMT]
IceBreakr

LogY
Nov uporabnik

Napisal/-a LogY Pe maj 03, 2002 12:23 pm

a se da obliko tut kej zbirat? tle na a3m strani mi en error jav noce odpret strani, na powerfulovem homepagu pa tut ni nc slik...
lp
LogY

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Ne maj 05, 2002 1:11 pm

Ja oblik imajo kar nekaj... tudi dvojne... na žalost ma montezemarra (Powerful) beden page in ni slik razen ene... tako da priporočam, da se oglasis v A3M ali pa kje drugje in si ogledaš katalog...

Tu imaš dve fotki mojega cliota in ovalnega izpuha Powerful:
Slika
Slika

[Sporočilo uredil/a IceBreakr na dan 05.05.2002 ob 15:23 GMT]
IceBreakr

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Napisal/-a PoLOdivjan Ne maj 12, 2002 3:08 pm

IceBreakr pravi:
Zanima me ovalni izpuh, srednje glasnosti... kakšne izkušnje imate?

Srednje glasnosti, kako to veš, jest sem kupu unega celega svetlega ( majhen ) potem, sem ga pa hotel montirat in mi je uni mehanik povedal da je strašno glasen in mi svetoval da ga zamenjam. Zdej mam isto powerful, samo da je velik in črn, luknjasto cev noter ima malo postrani, in pravijo da ima lep zvok...torej sta samo dve izvedbi ali se motim...? Montiral ga bom v pon

[Sporočilo uredil/a PoLOdivjan na dan 12.05.2002 ob 15:09 GMT]
Slika

LogY
Nov uporabnik

Napisal/-a LogY Pe maj 17, 2002 10:54 pm

kako je pa kej s kvaliteto teh loncev? 18jurjev se ne slis prou veliko za lonec..a je tud kvaliteta temu primerna,...je kej garancije zravn?
lp
LogY

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Po maj 27, 2002 7:03 am

Kako je pa z izrezom odbijaca tako da pride izpuh lepse gor.Kakor vidim iz zgornje slike pride izpuh mal cudno gor.

Memphis
Nov uporabnik

Napisal/-a Memphis Ne jun 23, 2002 8:20 pm

Ze kar nekaj časa je minilo odkar je bil na to temo zadnji odgovor. Upam da Mmiki se spremlja dogajanje na tem forumu ...

Napisal si, da si doma prevrtal lonec in vanj vstavil nerjaveco palico. Ali bi lahko opisal postopek kako?

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Napisal/-a mmiki Ne jun 23, 2002 9:48 pm

Lep pozdrav!
No, doma tega nisem ravno vrtal. So mi pa v bliznji avtomehanicni delavnici to opravili za 3000 sit. Vse kar potrebujes je cev, ki mora biti kaksen milimeter manjsega premera kot izpusna cev. Tako da se lahko zelo na tesno zatlaci vanjo. Nato je potrebno prevrtati prekate v izpusnem loncu. Na svojem avtu sem zadnji lonec zamenjal z Powerful-ovim, sredinskega pa dal prevrtati na zgoraj opisan nacin. Da bi kaj taksnega opravljal doma je zelo malo verjetno, ker dvomim, da imas orodje za vrtanje tako velikih lukenj. Razen ce se lotis vrtanja vecih manjsih lukenj v krogu, ki jih nato povezes skupaj. A za tako majhen denar se tega ne izplaca opravljati doma. Kakorkoli ze, ko so prekati v loncu prevrtani, se samo se vstavi nerjaveca cev v odprtino izpuha, se malenkostno zavari in to je to. Je pa seveda nato od vrste izpusnega lonca ( ce imas glasnejso ali tisjo izvedbo) odvisno, ali bos opravil tehnicni pregled ali ne. Pravzaprav ze razmisljam na kak nacin bi zadusil zvok iz zadnjega lonca za tisto urco na tehnicnem pregledu. Ce ima kdo kaksno idejo, naj se javi. Edina alternativa je namrec menjavanje zadnjega lonca z originalnim, kar pa seveda vzame casa in denarja.

LP

Miki

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Po jun 24, 2002 8:37 am

Kako je s tanovim Cliotom, ki nima srednjega lonca? :D sem imel gor tahudo izvedbo pa z zaprtimi okni nisem slišal niti radia :D

[Sporočilo uredil/a IceBreakr na dan 24.06.2002 ob 08:40 GMT]
IceBreakr

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po jun 24, 2002 10:02 am

Hej Galantfreak ali si z nakupom tega lonca dobil tudi kaksne papirje ali homologacijo.Zadnjic sem jih gledal v trgovih pa kar dobro zgledajo pa se pocen so..

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Po jun 24, 2002 10:30 am

Jaz imam na tanovem clotu srednje mocnega in je glih prav glasen predvsem pri nekih srednjih obratih.Pri visokih se ga ne slisi toliko.

Porsche
Nov uporabnik

Napisal/-a Porsche Po jul 29, 2002 12:54 pm

Vi kr vrtajte v tega powerful. Če mene vprašate je boljš kupt recimor Remusa al pa od Yokre pa zamenaš od motorja naprej cel auspuh! Sm lonc je k.... k ti ne da nč druzga k zvok. Tko pa sej prdobiš najmanj 5 konjev pa do 15(ha ha)!!!

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Napisal/-a din Po jul 29, 2002 6:23 pm

mmiki si omeno lonec Bear, kje pa se to da videt na netu. kdo to dela? Sem iz MB pa me še zanima kak to zgleda, ker bom zgleda spet v kratkem mogo menjat zadnji lonec, prokleti katalizator.
Slika

Uporabniški avatar
Boych
Novinec

Napisal/-a Boych Po jul 29, 2002 6:55 pm

Zanima me ce imate vsi lastniki teh loncev homologacijo?

Razmisljam o nakupu, pa me zanima ce morem nujno naredit tudi homologacijo...

LP Boych

iguana
Nov uporabnik

Re: Re: Zadnji izpušni lonec Powerful

Napisal/-a iguana Po jul 29, 2002 8:28 pm

Boych pravi:
Zanima me ce imate vsi lastniki teh loncev homologacijo?

Razmisljam o nakupu, pa me zanima ce morem nujno naredit tudi homologacijo...

LP Boych

Jest ga mam glasnejšo verzijo pa bom moral naredit homologacijo :(

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Napisal/-a GT4turb0 So avg 24, 2002 11:57 pm

Mene zanima če poznate eno znamko avto izpuhov in sicer nakaj na Ab...

LP
SPEED?!-NO PROBLEM!
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov