Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
totimato
Novinec

Kraj: MB

Roll bar

Napisal/-a totimato Ne jul 06, 2003 10:27 pm

Zanima me kdo izdeluje Roll bar-e v SLO, po možnosti na štajerskem koncu - ni mus. Želim roll bar po naročilu, čisto drugačne oblike (ampak še vedno funkcionalen).

Kakšne ideje na koga se naj obrnem?

lp
Človek, ki bi si kupil fička, če bi imel garažo.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne jul 06, 2003 10:56 pm

Hehe pa ne, da za fičkota. To zna bit še zanimiv topic :) ,
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

fric
Novinec

Napisal/-a fric Ne jul 06, 2003 11:01 pm

URBANČIČ je pravi naslov za vse takšne zadeve. On ti lahko edini (če se ne motim) v SLO naredi kletko po FIA homologaciji, ki ustreza zahtevam za tekmovanja.

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Po jul 07, 2003 6:40 pm

Jst sim enkrat kupu enga ful starga yugeca pa jo bom sam doma naredu,

tko mal za zabavo v prostem času, čeprav se ne bom vozu z njo, sam da bo mal

zaj**** zgledal. :wink:

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Re: Roll bar

Napisal/-a WhiteCell Po jul 07, 2003 6:56 pm

totimato je napisal/-a:Zanima me kdo izdeluje Roll bar-e v SLO, po možnosti na štajerskem koncu - ni mus. Želim roll bar po naročilu, čisto drugačne oblike (ampak še vedno funkcionalen).

Kakšne ideje na koga se naj obrnem?

lp

zdej če hočes s homologacijo zna bit drago.. . nad 100k sit...
če pa hočeš tko...je pa dost pocen...
V8 POWER

Uporabniški avatar
totimato
Novinec

Napisal/-a totimato Po jul 07, 2003 9:57 pm

@Symoon: :D

@fric: imaš kakšen naslov ali telefonsko, prosim?

@Technoboy: Ja, se zavedam, da bo kar nekaj stalo. Hočem pravo stvar, da se bom brez skrbi vozil okoli. Rad bi pa nabral par naslovov, ker imam posebne želje glede oblike in nisem prepričan, če bo vsak hotel izdelati kaj takšnega, pa da se pozanimam.

lp in hvala za odgovore

fric
Novinec

Napisal/-a fric Po jul 07, 2003 10:19 pm

totimato je napisal/-a:@Symoon: :D

@fric: imaš kakšen naslov ali telefonsko, prosim?

@Technoboy: Ja, se zavedam, da bo kar nekaj stalo. Hočem pravo stvar, da se bom brez skrbi vozil okoli. Rad bi pa nabral par naslovov, ker imam posebne želje glede oblike in nisem prepričan, če bo vsak hotel izdelati kaj takšnega, pa da se pozanimam.

lp in hvala za odgovore

Janez Urbančič s.p.
Tomačevo 26
1000 Ljubljana

Za yugota stane cca. 120.000 SIT (takšna, ki je privarjena tudi na sprednji amortizer FIA homologirana)

fric
Novinec

Napisal/-a fric Po jul 07, 2003 10:21 pm

Še vedno nisi povedal za kateri avto gre? Lahko poskusiš tudi v firmi Sportstil. Tam prodajajo opremo od OMP-ja (vključno s kletkam)

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po jul 07, 2003 11:37 pm

Ej pa kaj bi kaj kdo na tehnicnem gnjavo ce mas to not brez homologacije?

fric
Novinec

Napisal/-a fric To jul 08, 2003 5:25 am

monster_d je napisal/-a:Ej pa kaj bi kaj kdo na tehnicnem gnjavo ce mas to not brez homologacije?

Ne samo na tehničnem... Ko so prijatla, ki dirka s cliom, enkrat policaji ustavli, so mu težil, češ da se lahko med vožnjo z glavo poči v rore pa naredi zaradi tega nesrečo! :lol:

Creed555
Novinec

Kraj: Posočje

Napisal/-a Creed555 To jul 08, 2003 7:54 am

fric je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:Ej pa kaj bi kaj kdo na tehnicnem gnjavo ce mas to not brez homologacije?

Ne samo na tehničnem... Ko so prijatla, ki dirka s cliom, enkrat policaji ustavli, so mu težil, češ da se lahko med vožnjo z glavo poči v rore pa naredi zaradi tega nesrečo! :lol:

On se lahko vozi s tistim avtom kadar se hoce po cesti. Sej je izpravno voziolo! Tehnicni ma narejen, registrirano je tudi... jaz ne vidim problema zakaj nebi smel voziti po cesti!
Slika
Slika

Uporabniški avatar
totimato
Novinec

Napisal/-a totimato To jul 08, 2003 8:11 am

fric: je Symoon kar uganil. Rori bodo za fička. Sicer avta še nimam, ampak ko bom našel enega v zadovoljivem stanju bom začel s akcijo. Dokler še nimam garaže ne bo nič, ampak računam, da bo v treh, štirih mesecih infrastruktura omogočala takšne hece. Do takrat pa mislim nabrat dovolj informacij in predračunov, da bo stvar bolj tekoče stekla.

lp

fric
Novinec

Napisal/-a fric To jul 08, 2003 10:51 am

totimato je napisal/-a:fric: je Symoon kar uganil. Rori bodo za fička. Sicer avta še nimam, ampak ko bom našel enega v zadovoljivem stanju bom začel s akcijo. Dokler še nimam garaže ne bo nič, ampak računam, da bo v treh, štirih mesecih infrastruktura omogočala takšne hece. Do takrat pa mislim nabrat dovolj informacij in predračunov, da bo stvar bolj tekoče stekla.

lp

Še en predlog:

Stolli Gomme (upam, da sem prav napisal). To je vulkanizerska delavnica v centru Trsta. Lastnik g. Stolli je včasih aktivno dirkal (in to ravno s fičotom), sedaj mislim, da to počne njegov sin (ne me držat za besedo). Pri njemu dobiš marsikaj, od dirkalne opreme, do dobrega nasveta (v slovenskem jeziku), zelo dobro pozna tudi slovensko dirkaško sceno... Cene so po večini malenkost bolj ugodne kot pri nas. Jaz osebno sem pri njemu kupil dirkalni semiš volan (blagovna znamka "Stolli racing", je bil za cca. 100€ cenejši od OMP, po obliki in občutku pa več ali manj enak) in OMP sedeže. Trenutno nimam pri roki njegove vizitke, bom jo poiskal doma in napisal njegovo tel. št.

PS: mislim, da bi se pri njemu v kakšnem kotu sigurno našel kakšen dirkalni del za motor od fičota (kakšen vplinjač...)

PS2: poglej v kakšen online katalog od OMP-ja, mogoče še vedno izdelujejo kletke za fičota. Bi znalo biti precej ceneje kot pri Urbančiču, za primerjavo - OMP izdeluje tudi kletke za yugota, cena v Trstu cca. 70.000 SIT (je pa res da je Urbančičeva boljša - ravno vezave na sprednji amortizer, ki jih pri OMP-ju ni, to pa za to, ker je treba modificirat pogon za brisalce)

Uporabniški avatar
totimato
Novinec

Napisal/-a totimato Sr jul 09, 2003 12:46 pm

fric: hvala, malo mi je italija daleč... Bom se pa tudi tam pozanimal ko bom izčrpal SLO resurse :)

Višje si pisal, da zna samo Urbančič narediti kletko po FIA. Jaz potrebujem stvar, da bo šla mimo homologacije in da mi zaščiti glavo, če avto da gume v luft. Tekmovanja me ne zanimajo preveč, zato sem si zamislil roll bar, ki bo tudi po obliki lep ne pa neka škatla. Bom pripravljen zanj odšteti tudi 100k sit, ko bo avto tako daleč. Rad bi našel nekoga, ki bi mi izdelal ovalnega, takega, kot sem si ga narisal (ali pa vsaj približek tistega kar sem si zamislil). Zato pa iščem naslove.

lp

Uporabniški avatar
Mantara
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Mantara Sr jul 09, 2003 5:40 pm

fric je napisal/-a:
totimato je napisal/-a:fric: je Symoon kar uganil. Rori bodo za fička. Sicer avta še nimam, ampak ko bom našel enega v zadovoljivem stanju bom začel s akcijo. Dokler še nimam garaže ne bo nič, ampak računam, da bo v treh, štirih mesecih infrastruktura omogočala takšne hece. Do takrat pa mislim nabrat dovolj informacij in predračunov, da bo stvar bolj tekoče stekla.

lp

Še en predlog:

Stolli Gomme (upam, da sem prav napisal). To je vulkanizerska delavnica v centru Trsta. Lastnik g. Stolli je včasih aktivno dirkal (in to ravno s fičotom), sedaj mislim, da to počne njegov sin (ne me držat za besedo). Pri njemu dobiš marsikaj, od dirkalne opreme, do dobrega nasveta (v slovenskem jeziku), zelo dobro pozna tudi slovensko dirkaško sceno... Cene so po večini malenkost bolj ugodne kot pri nas. Jaz osebno sem pri njemu kupil dirkalni semiš volan (blagovna znamka "Stolli racing", je bil za cca. 100€ cenejši od OMP, po obliki in občutku pa več ali manj enak) in OMP sedeže. Trenutno nimam pri roki njegove vizitke, bom jo poiskal doma in napisal njegovo tel. št.

PS: mislim, da bi se pri njemu v kakšnem kotu sigurno našel kakšen dirkalni del za motor od fičota (kakšen vplinjač...)

PS2: poglej v kakšen online katalog od OMP-ja, mogoče še vedno izdelujejo kletke za fičota. Bi znalo biti precej ceneje kot pri Urbančiču, za primerjavo - OMP izdeluje tudi kletke za yugota, cena v Trstu cca. 70.000 SIT (je pa res da je Urbančičeva boljša - ravno vezave na sprednji amortizer, ki jih pri OMP-ju ni, to pa za to, ker je treba modificirat pogon za brisalce)

A mi bi povedal kje je to v Trstu tocno ce ti ni odvec?
Ps: lahko tudi privat!
Tnx & LP 8)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov