Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Clio '97 torzija

Napisal/-a JohnyR Če jul 10, 2003 8:40 am

Kupil sem APEX sport kit ( sprednje vzmeti in amortizerji, in zadaj samo amortizerji ).

Ko so mi ga spuščal, se mi je zadnji del ( prestavljena torzija ) spustil za skoraj če ne več kot 10 cm in je avto zadaj bil nenormalmo neudoben ( odbijal se je kot žogica ).

Zaradi tega sem dal torzijo prestavit nazaj, ampak je avto zdej zadaj na standard višini.

Če kdo ve kako, bi ga prosil, naj mi napiše kako se stvari streže oz. predela. Sspredaj je nižje za 4,5 - 5 cm in bi tako nekaj rad tudi zadaj.

Hvala

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jul 11, 2003 4:14 am

Hmm zanimivo!Jaz sem mojga dal spustit na enak način.Pa je spredi nižji za točn 5 cm vzad pa za 6.Sam je prej bil vzad tko višji ko spred tko da je zdej približn glih.Kaj pa če bi rečmo dal vzad trše amortizerje?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Pe jul 11, 2003 6:29 am

sej so. kupil sem APEX sport kit, se pravi 4 amortizerje + 2 fedra.

problem pri torziji se pojavi ko jo prestaviš je en zob na torziji tako velik, da se na roki kolesa pozna za dobrih 12cm, kar posledično pomeni, da se cela stvar nasloni na amortizer ( jasno ne v celoti, ampak večina teže ).

pri standardnem amortizerju je guma, ki ga varuje pred tem da ga "zabije" ( na njo se vsede teža zadnjega konca ) verjetno večja in mehkejša tko da tega problema ne opaziš, pri mojem je pa vse skupaj narejeno drugače in ni niti blizu udobno ali uporabno ga spustiti na tak način.

Vse bi bilo rešeno če bi nekako lahko torzijo prestavil za 0,5 zoba.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov