Moj brat bi rad dal športni filter na lantro (letnik 96, 1.8 gls 132KM), pa me zanima kuko je kle z inštalacijo, ker sm opazu, da so na originalen filter povezane neke žičke...a ma to kej veze z merjenjem oziroma uravnavanjem pretoka zraka v motor ali ima to kak drugi pomen?
[
...verjetno je to senzor pretoka zraka... daš filter pred njiim na cev čim bližje svežemu zraku - okrog leve luči ... ali pa najbolje daš panelni filter v original škatlo...
slednje je en drek vredna opcija.
koničnega gor pred MAF, poskrb za svež luft in izolacijo pa si na konju...pa ne dobesedno, ne boš nč pridobil razn zvoka.
Zorej nej jest kr pustim tist merilec pretoka zraka not, pa nej pač inštaliram filter pred njega? Sej, a če se uzame ta merilec stran a lahko to kej škodi avtomobilu?
probaj odklopit pa bos vido da se ti masina vgasne mam jaz isto na esperotu sam ko bos mel gor sportnega ti bo ono zacelo malo piskat ko bos avto pohodo do konca sam pri meni ja ta zvok tak koda bi mel turbino tak da legenda prije
Je merilec pretoka zraka je in to MORA biti notri. Drugače pa takole jaz imam Coupeja 2.0 in sem dal prav kit od K&N narejen za ta avto; skupaj z cevjo, ki dovaja hladen zrak od zunaj in quess what? -Avto je šel slabše, še posebej navor sem izgubil, poraba se mi je povišala; svinjarije je pa tudi avto povlekel dosti več. Jaz ti svetujem da ne izgubljaš denarja. Tisto o odzivnosti je megla in to sem tudi sam videl.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M → 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Sej ne gre za odzivnost, mi je cist vseeno ce je enako, samo ne sme bit slabse . Gre pa za zvok. Ampak zakaj je potrebno sportni filter montirat pred ta merilec, originalni je pa za? Ker pred ga bo nemogoce, ni placa, oz. bo treba ful predelat.
Poslušaj, sem ti našel inštalacijska navodila, ki sem jih imel za moj K&N z slikami, pa si poglej zadevo. Tisto je senzor za temperaturo zraga in se lepo vidi da se ga vtakne v filter.
http://www.kandn.com/instructions/57-0383.pdf
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M → 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
jz imam filter...to škatlo sm vn uzel...senzor za pretok zraka sm dal k filtru...ni treba velik eksperimentirat!
mam pa 1.6 lantro pa se pozna...na zvoku pa še bolj!
lp, mitja