bsheep je napisal/-a:Tkole meni bi zanimal čim več mnenj ali razlag o optimiziranju TDI,HDI,DCI motorje to pomen seveda da se ne čipa ampak se samo programsko doda navor in moč , zanima me pa sledeče:
1.Ali to škoduje življenski dobi motorja?
2.Ali se prej turbina pokvar (al je odvisn od vožne) ?
3.Ali mašina kj bl trpi ker vse firme k to delajo full hvaljo da
so samo pozitivne stvari...tko da nevem komu bi vrjel!?
Zdej TDIjevi motorje se da največ optimizerat , dci in hdi pa manj.
Kok to res škoduje motorju-turbini? Ker splača se v iber iz izkušn ker
ma fotr clio dci 80 optimizeran na 100 je res razlika očitna in vredno denarja.
V naprej se zahvalujem vsem razlagam in mnenj...
Polooo je napisal/-a:Da noum odpiru nove teme.A je možno, da ti na tehničnem ugotovijo,da si chipiru mašino.Ker zanč sm šou prvič na tehničnega in sm vidu kako je model "naviju" mašino pa obrate gledu na monitorju.A mislte,da ne more na kompu opazt kšna odstopnaja pa čemu zakaj to sploh dela?
lp
bsheep je napisal/-a:Če maš motor čipan ti bojo ugotovil če maš pa programsko spremenjen kot jaz sprašujem pa ni možnosti. Maš menjanje čipa (mehansko) in maš optimizacijo ( brez fizičnega posega). Tko bi prosu še kj mennj in razlag na mojo temo...
bsheep je napisal/-a:Tkole meni bi zanimal čim več mnenj ali razlag o optimiziranju TDI,HDI,DCI motorje to pomen seveda da se ne čipa ampak se samo programsko doda navor in moč , zanima me pa sledeče:
1.Ali to škoduje življenski dobi motorja?
2.Ali se prej turbina pokvar (al je odvisn od vožne) ?
3.Ali mašina kj bl trpi ker vse firme k to delajo full hvaljo da
so samo pozitivne stvari...tko da nevem komu bi vrjel!?
Zdej TDIjevi motorje se da največ optimizerat , dci in hdi pa manj.
Kok to res škoduje motorju-turbini? Ker splača se v iber iz izkušn ker
ma fotr clio dci 80 optimizeran na 100 je res razlika očitna in vredno denarja.
V naprej se zahvalujem vsem razlagam in mnenj...
bsheep je napisal/-a:Pol pri katerih je najbolš čipat? AVTO ELEKTRONIKA zgorne črnuče v ljubljani je kul?
...Valant?piment je napisal/-a:Pozdravljeni
Jz mam pa eno drugo vprašanje. Je morda že kateri slišal da v celju en gospod Samo opravlja iste posege, kot pri rsr ali pri chiptuning. Isto vnese nove podatke v rač. avtomobila ter isto poveča moč iz 105 na 140KM. Zanime me če ma kateri izkušnje z njim? Namreč je enkrat cenejši.
piment je napisal/-a:Pozdravljeni
Jz mam pa eno drugo vprašanje. Je morda že kateri slišal da v celju en gospod Samo opravlja iste posege, kot pri rsr ali pri chiptuning. Isto vnese nove podatke v rač. avtomobila ter isto poveča moč iz 105 na 140KM. Zanime me če ma kateri izkušnje z njim? Namreč je enkrat cenejši.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov