...kje dobim podrt motor u mater ... no bom poizkusil ... ta motor je isti(1.6 in 1.9) bat kot 1.9 menja se ojnica ali da distančnik pod blokom ne vem točno gre pa ista motorna gred in bati sedaj ne vem vem, da je Urbančič Motorsport enemu znancu pred 15 leti to naredil menjal tudi odmične gredi z Guttmanovimi (1.6-115km na 1.9 in 135 km) in rekel da je zelo enostavno ... L.p. Madkopron je napisal/-a:Ti bom raje kar takoj povedal : Za to razmerje, kot navajaš, HP/L, ti ne bo potrebno menjat batov, razen če niso premehki/pretanki . Torej potrebuješ en star identičen bat istega modela/tipa, pomeriš trdoto+drebelino, in to je ta ugotovitev/potrditev. Neseš nekam, da ti ga pomerijo, če ne drugam pa k nam. Seveda je klenk-senzor stvar map-a, ampak če ga ni na bloku, potem tudi čarunalnik nima od nikoder tega podatka, torej mora biti montiran gor. No, če je vse posreči, ti z anti-klenk-senzorjem in pri STD batih spravim do 240 HP + MAXIMUM navor . Če pa hočeš še več, pa samo BATI... Glede povrtavanja pa ti to odsvetujem, ker potem bi zaradi dodatno povečanega navora že preveč trpeli ojnični ležaji, ki so menda isti kot pri 1,9 gti. Pa še vrtel se bo lažje z manjšimi masami, čeprav to ni v stilu polnilnika. Potrebno bi blo samo še dodat oljni hladilnik od 1,9, ker 1,6 ga nima, kakor se spomnim in to je to. Nekaj se še spominjam, ker sem mel pred 10-9 leti precej opravka z temi avti, ko ga je še moj mali bratranec vozil ...old times...Torej naredi meritev trdote čim prej , da takoj izveš kje in pri čem si, drugače pa se tud pri nas v Kopron team merijo trdote. The only way is up.
:P :P :P ok.kopron je napisal/-a:Morš najdt star bat, brez tega bo pot pretvegana/predolga. Mal pobrski pri Pižo-servisih, al pa pri Pižo-fan-ih. Al pa ti nej kej DrMr zrihta, on ma zihr kej. Lahko bi ti tud jaz, ker mam veze pri Peugeot-Rodex, ampak najprej se še ti mal pomatrej, šele potem pridem na vrsto jaz ..... Ker prvi bodo zadnji in zadnji bodo prvi.
...daj si malo mira no ne preverjam te ... počakaj malo... fotra v klinični pelav pol šel do mehankarja in mu peljal kose pol šel po dnar na plin servis ... deej počakaj moj life ima še dva otroka in avto mi je zadnja jeba ... saj se mi ne mudi toliko... L.p. Madkopron je napisal/-a:Mogoče že kej najdu, al ... mogoče zaspau, al še ne, al piši kao što gavoriš, al kej druzga, al kua, al bo kej , al kua... al... ? ,...nima veze, če glih kej bo... The only way is up.
...bom bom ... samo da ulovim ritem ... nisem trd tu čas leti lovim rep pred dopusti - kmalu izginemkopron je napisal/-a:Ej, al s me mau pre-resn uzeu, al kaj. A nis vidu de nism meu kej za pisat, pol sm pa kr neki ... Kolega stari, ejga, : dej sprost se ... kua s tolk trd...have a life...
Mad je napisal/-a:...Blakozar ? O.k. k njem moram tudi po ubrizg od RS-aDrMr je napisal/-a:... ko ga ustališ, pa si lahko prideš po kakšne RD na west, imam cel motor 1.9 gti... ti bo Lojz pokazal pot...kaj sva midva (mi trije) govorili v S.G-cu na Dragu z Lojzom? L.p. Mad
Po forumu brska: cellist in 9 gostov