Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Power pop TDI

Napisal/-a Pollo So apr 08, 2006 7:07 pm

Na naslovu http://www.rsrmotorsport.com/proizvodi/ventili.php sem zasledil Power pop TDI k naj bi dala dizelski turbini zvok bencinarja.Če bo mela mašina zvok bencinarja se mi zdi dost smiselno tok kupt ker razmislam, da bom kupu še šoprtn filter pa izpuh zamenu.A je kdo to že vidu oziroma ima pa, če je treba to homologirat?
lp

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan So apr 08, 2006 7:13 pm

To naredi samo da se blow off sliši tako kot pri bencinskih turbo motorjih. Motor ti bo ševedno se slišal kot diesel :lol:

Že pri samem blow off zvoku je problem, ker pri bencinarjih zapiraš dovod zraka do motorja ko spustiš gas, turbina se pa še vrti. Da se odvečni zrak nebi "zaletel" v luputo pa se preko blow offa sprošča v ozračje (pa dela psss...).

Pri cvičkarjih pa ni nobene lupute, tako da ni nič (razen motorja samega) da bi zapirala pretok zraka.
Slika

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC So apr 08, 2006 7:22 pm

Ce se ti gre samo za piskanje pol ok, motorju pa nisi s tem nic dobrega nardil.
Slika

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo So apr 08, 2006 7:37 pm

aha ma, če je to sam v škodo motorja pol ne mislm dajat.Sm mislu,da se sam zvok spremeni.Kwa bi kej priporočal za glasnejši zvok oz. da se dobr sliš k prtisnš na gas.Tale diesel ma kr par minusov :?

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC So apr 08, 2006 9:26 pm

No mogoce sem se narobe izrazil ni mu v skodo, ampak ne dela nic drugega kot pa da piska, ker na bencincih ima ta ventil primarno vlogo da spisca zrak iz sistema dda ne zabije turbine in ji s tem podaljša življensko dobo, pa se zavrti se raje ker ostane v gibanju.
Slika

Uporabniški avatar
rokkk
Nov uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a rokkk So apr 08, 2006 9:29 pm

cene so tud kr visoke

lp rok
BLAUPUNKT - The advantage in your car!

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo So apr 08, 2006 9:44 pm

CockroaC je napisal/-a:No mogoce sem se narobe izrazil ni mu v skodo, ampak ne dela nic drugega kot pa da piska, ker na bencincih ima ta ventil primarno vlogo da spisca zrak iz sistema dda ne zabije turbine in ji s tem podaljša življensko dobo, pa se zavrti se raje ker ostane v gibanju.

A dizli pa naj ne bi mel tega ventila?nism najbl podkovan u tem tko, da so vrjetn mau butasta vprasanja.
Res me še zanima kwa bi blo dobr dodat za bolši zvok.
lp

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC So apr 08, 2006 9:46 pm

Na dizlu ne opravlja nobene funkcije(razn da piska) ker je sistem drugace zasnovan ti je en zgoraj ze napisal v cem je fora.
Slika

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Ne apr 09, 2006 5:54 pm

Ja ma sej tudi na bencinarju nima te ZELO pomembne vloge :? :roll: folk daja tud na bencinarje, sam da piska.... ni prav nevem kolko v pomoč
Slika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Ne apr 09, 2006 8:39 pm

Misliš da ni dobro da se špara turbino, pa zmanšuje lag :lol:

Če si mislil, da je original čisto dovolj dober, je res (razen pri kakšnih tunanih zadevah z mnogovišjim nadpritiskom, pa nekateri se hitreje odpirajo od povprečnega originalnega (ki ponavadi vrača zrak nazaj v sesalno cev pred turbino).
Slika

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ To apr 11, 2006 3:52 pm

TITan je napisal/-a:Če si mislil, da je original čisto dovolj dober, je res (razen pri kakšnih tunanih zadevah z mnogovišjim nadpritiskom, pa nekateri se hitreje odpirajo od povprečnega originalnega (ki ponavadi vrača zrak nazaj v sesalno cev pred turbino).

Ja to sm mislil ;)
Slika

FOX_racer
Nov uporabnik

Napisal/-a FOX_racer Sr jun 28, 2006 1:19 pm

Lepo pozdravljeni!
Mene sama funkcionalnost power pop ventila en k**** briga(sem lastnik wv bore tdi 110ps+čip tako da nima smisla gledat na 2 konja gor al dol)) me pa zanima kje bi lahko dobil kakšen zvočni posnetek piskanja pr dizlu.Namreč že sam zvok dizla preglasi turbino in pol če tako pihne da se moram vozit z odprtimi šipami da se kaj sliši...pol mi je žal teh cekinov,ki bi jih odštel...nemorem si pomagat...imam očitno subaru sindrom ki se ga nemorem znebit... :P samo da piska,tuli itd. sovoznice pa tud nemorem vedno ščipat :twisted:
Pet jih pade ko porine sin jugoslovanske domovine!!!

FreaK_22
Novinec

Napisal/-a FreaK_22 Če jun 29, 2006 2:40 pm

CockroaC je napisal/-a:No mogoce sem se narobe izrazil ni mu v skodo, ampak ne dela nic drugega kot pa da piska, ker na bencincih ima ta ventil primarno vlogo da spisca zrak iz sistema dda ne zabije turbine in ji s tem podaljša življensko dobo, pa se zavrti se raje ker ostane v gibanju.

Tu je pojasnil mislim da vse,zvok bencinca pa dizla je nekje podobna,mogoče pri dizlu malenkost bolj močn ˝pisk˝ drugače pa je blow off namenjen razbremenitvi turbine in nič druga ,torej da se ne fursira non stop....
Allways tuning

touran
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a touran Pe jun 30, 2006 8:26 pm

jest sm zadnji lonec dol vzel pa nataknu od touarega v10tdi nastavke direkt na cevi pa se je komaj malo spremenil oziroma sploh dodal zvok

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe jun 30, 2006 8:47 pm

Dizli nam bodo se naprej ropotali :-P

Pri meni se tudi samo turbino kar lepo sliši, sploh pozimi, če odpreš okno ob kakšni betonski ograji ali stavbi blizu ceste. Lepo zažvižga, ko pohodiš gas in odžvižga, ko ga spustiš. Ni kot pri bencinerjih, se pa jezno sliši :)
Slika

Uporabniški avatar
d_leonit
Nov uporabnik

Napisal/-a d_leonit Ne jul 02, 2006 9:50 pm

FOX_racer je napisal/-a:Lepo pozdravljeni!
Mene sama funkcionalnost power pop ventila en k**** briga(sem lastnik wv bore tdi 110ps+čip tako da nima smisla gledat na 2 konja gor al dol)) me pa zanima kje bi lahko dobil kakšen zvočni posnetek piskanja pr dizlu.Namreč že sam zvok dizla preglasi turbino in pol če tako pihne da se moram vozit z odprtimi šipami da se kaj sliši...pol mi je žal teh cekinov,ki bi jih odštel...nemorem si pomagat...imam očitno subaru sindrom ki se ga nemorem znebit... :P samo da piska,tuli itd. sovoznice pa tud nemorem vedno ščipat :twisted:

Pozdravljen

Malo sem brskal po netu pa sem najdel tale posnetek:)
Traktor+piskanje
:D
http://www.boost4you.de/videos/TD_BOV_mpg1.mpg
CRDI powah

FOX_racer
Nov uporabnik

Napisal/-a FOX_racer Ne jul 02, 2006 10:24 pm

uhh švoh...nimam sicer primerjave... prosim še za kakšen posnetek bencinarja v isti pozi(prosti tek in navijanje motorja)
Pet jih pade ko porine sin jugoslovanske domovine!!!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Ne jul 02, 2006 10:32 pm

Se velik lepš sliš :)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov