Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name To avg 01, 2006 9:21 am

Mad je napisal/-a:
fičfirič je napisal/-a:ja veš da bi dal isto najraje notr! sam kje jo pa hočem dobit....bedn jo ne predaje,če pa že je, je pa IE.sej mogoče nebi blo panike jo predelat na frgazarje, sam nočem da se mi še tam kaj zafuka,k mam dost drugih stvari za porihtat...če pa nebo druge bomo pa ie preštimal ane.
aja....a kdo mogoče ve.sej so vse 33 mele diske ob menjalniku ne?ni blo kašnega tipa de so mele na pestah koles?
...75 je imela ob menjalniku 33 na pestah ... L.p. Mad

Mislim, da ima Mad kar prav.

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič To avg 01, 2006 9:39 am

ja vredu....pol nej mi pa edn razlož kk je možno de mam jst polosovine direkt iz menjalnika vn, vmes so pa še diski (ob menjalniku)?pa menjalnik je nameščen spredaj za motorjem! 75 je mela pa kukr sm prebral nekak nameščen manjalnik posebej zadaj (na zadni osi) zaradi dobre porazdelitve teže.moj je pa nameščen na motorju spredaj! a se lohk kdo oglasi ki zihr ve?sploh pa moj ma dva dvojna uplinjača.kolkr tuki piše 75 ni bla ben model z dvema dvojnima frgazarjema kot 33.al so pa pozabl napisat....
ker ne poznam benga k ma tak avto se opiram na dokumentacijo spodaj.če ste u dvomih preberte pa tukaj:
http://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo ... oad_car%29
http://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_75

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To avg 01, 2006 10:07 am

...Ti imaš motor od Alfe sud ali je še kak model z to izvedbo povem ti pa da sem imel 33-ko 1.5 ti in je imela na kolesih diske ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To avg 01, 2006 10:16 am

...Alfa 75 je bila 1.8 carburatori z dvema dvojnima dellorto ali weber vplinjačema in tudi 2.0 z istimi vplinjači ... te so bile narejene na začetku pred iniezione modeli ... in meni boljši ... njihove karburatorje so dolgo uporabljali povsod za tuning ker so zelo veliki in zelo dobri pa še 4 skupaj - maksimum ... jaz jih imam na ax-u še za zmontirati ... L.p. Mad

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK To avg 01, 2006 12:56 pm

...Alfa 75 je bila 1.8 carburatori z dvema dvojnima dellorto ali weber vplinjačema in tudi 2.0 z istimi vplinjači ... te so bile narejene na začetku pred iniezione modeli ... in meni boljši ... njihove karburatorje so dolgo uporabljali povsod za tuning ker so zelo veliki in zelo dobri pa še 4 skupaj - maksimum

Drži! še posebej,kar se tiče zmogljivosti :twisted:

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič To avg 01, 2006 1:15 pm

Mad je napisal/-a:...Ti imaš motor od Alfe sud ali je še kak model z to izvedbo povem ti pa da sem imel 33-ko 1.5 ti in je imela na kolesih diske ... L.p. Mad

sud??
kakšna verzija je bila pa tole?bl redka al pomoje a?sej pomoje ni panike ker pasal bi pomoje tud ta menjalnik.vijaki bi težko bli drugačni.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To avg 01, 2006 1:34 pm

fičfirič je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:...Ti imaš motor od Alfe sud ali je še kak model z to izvedbo povem ti pa da sem imel 33-ko 1.5 ti in je imela na kolesih diske ... L.p. Mad

sud??
kakšna verzija je bila pa tole?bl redka al pomoje a?sej pomoje ni panike ker pasal bi pomoje tud ta menjalnik.vijaki bi težko bli drugačni.
Alfa Sud Arna in Sprint so bazirane na isti mehaniki kot 33 - Alfa Sud je predhodnik 33 - ke ... skoraj vse isto ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič To avg 01, 2006 1:50 pm

aha.vidm ja....sm mal pogledal.sm to so že bl oldtimerji pol.hja to nevem jst zej.kot pravm delam bagija....in bi blo skor bl kompaktno če bi bli diski kr na menjalniku de maš čim manj gibljivih mas.pa čim manj zavornih cevi itd.ja pomoje bi mogu pasat tist menjalnik tud na kasnejše 33 tke ne?upam...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To avg 01, 2006 2:24 pm

moralo bi iti šravf na šravf ker je imel kolega 1.2 in je dal na njeno mesto 1350 po karambolu ... drugi, ki ga poznam iz Kopra pa je imel 1.5Ti v Alfi Sud - teh ni bilo dosti najštevilnejše so bile 1350 ccm z 90 km ... zadnje serije letnik 83 ... isti motor kot v 33-ki ... tu imaš par slikic... obeh izvedb... L.p. Mad http://alfasud.alfisti.net/indexe.htm

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič To avg 01, 2006 4:16 pm

maš prav!zdej po vseh skicah podvozja vidm de mam jest od alfesud pa še ta tip podvozja so le do 1985 delal,ot tega leta naprej pa čist drgačn.podobnga majo 33 ampak ne do pikce istga...zej sm pa prov mal razočaran....zgleda da ko bom kupu novo mašino bo treba tud pripadajoč most ter vse....ter tako rezat ter prilagajat šasijo na nov motor oziroma podvozje.totalna jeba.....
še vedno rabm novo mašino.....zato če kdo pozna koga se priporočam

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To avg 01, 2006 4:42 pm

fičfirič je napisal/-a:maš prav!zdej po vseh skicah podvozja vidm de mam jest od alfesud pa še ta tip podvozja so le do 1985 delal,ot tega leta naprej pa čist drgačn.podobnga majo 33 ampak ne do pikce istga...zej sm pa prov mal razočaran....zgleda da ko bom kupu novo mašino bo treba tud pripadajoč most ter vse....ter tako rezat ter prilagajat šasijo na nov motor oziroma podvozje.totalna jeba.....
še vedno rabm novo mašino.....zato če kdo pozna koga se priporočam
...motor gre vijak na vijak na menjalnik ... drugo pustiš kot je ... l.p.
Mad

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič To avg 01, 2006 4:47 pm

ja menjalnik verjamem de paše na mašino....ampak.neverjamem de vse skupaj paše na sprednje podvozje.ker mam tudi most od alfe sud do letnika 85.pomoje je od 33 kaj širši ne? tko na oko je 33 malo širša kot sud-ka kaj misliš?saj bi prilepil kako sliko pa nemorem ker nimam digitalca doma.lahko ti pa kako staro pošlem na mejl če te zanima prbližno kaj je v izdelavi...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov