...kaj dosti razen zvoka ne boš pridobil mogoče bo občutek na visokih obratih zaradi njegovega zvoka ... nobene stvari ne boš rabil menjavati pogosteje kot prej razen mogoče senzorja pretoka zraka in prati ga boš moral vsaj vsake 40000 km če ne ti ne bo vlekel dovolj zraka - na olje z katerim je prepojen se rad lepi prah ... L.p. MadNightwish je napisal/-a:ta filter ki je zgoraj omenjen je narejen prav za moj motor in za moj avto....tko da mislim da more pasat
me pa zelo mika :d......poraba je pa verjetno ista......razen to je da ga pol tiščiš:D
a olje v mašini je treba kaj večkrat menjat zaradi filtra???
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
... T a m i j e n o v a ... homologacijo za športni filter ? ... kaj tudi tangice je pol potrebno homologirati ? :P :P :P nisem še slišal resnično nisem še slišal ... pa svečke tudi pa nalepko od Dunlopa tudi ? pa ... L.p. MadahiM je napisal/-a:Za 24k raje daj spucat injektorje pa sveče zameni oz. naredi en mali servisek, boš več koristi naredu. Sem imel tak kit in ti iz prve roke povem, da ni vreden niti 5 jurjev.
Če pa že moraš met športnejši zvok, si kupi en soliden zadnji lonec. Vem npr. za CSC-jevega za 75-ko, kot nov, s certifikatom za 15 jurjev).
Šp. filter je pogosto totalno brezveze gor, razen tega da se avto pol "dere", česar posledica je non-stop noga na gasu - ker si pol največji car (pod havbo pa še zmer mlinček), ergo večja poraba.
Pa garantirano ti topel zrak not vleče, ker je nameščen tako, da zajema zrak iz motornega prostora in ne tako, kot je speljan originalni zajem zraka. Torej je performans kvečjemu slabši. Pa naredit dober CAI ni tako lahko, kot eni mislijo, da pač samo neke cevi navesiš okol in okol.
Da ne rečem, da ga je pametno vpisat v homokarton, ker boš zaradi glasnosti veliko bolj vpadljiv za policaje.
...Poznal sem enega Goricjana ki je imel Punto kot ti in iz serijskih 75 je uspel spraviti ven kakih 90 konjev ... Odmična Gred povečan pritisk goriva izpuh Supersprint elektronika športni filter ... tudi bate dobiš ki imajo višji vrh za povečat kompresijo a vseeno je bolje v Italiji kje zvohat en totalka GT in pobrat vse z njega pa dat na svojega stroški znajo biti manjši in samo z čipom filtrom in par malenkosti lahko dosežeš 157 konjev ... pri drugih posegih boš dosti več porabil ... čipanja so okrog 300 eur odmične med 275 če predelaš obstoječo in 400 za tiste nove z drugačnimi koti odpiranja izpuh je okrog 700 eur bati tudi tam okoli ... če odpreš motor je strošek ... pa še pridobil boš največ tja do 110 115 konjev pilo bo ker boš imel konje pri 7000 obratih in šlo bo kar bo . Če poznaš italijanski jezik je po Italijanskih forumih dosti podatkov a predvsem moraš sam poznat motor in delovanje če ne boš porabil doosti efekt pa bo povprečen... TurboNightwish je napisal/-a:ma jst ubistvu mislim oboje dat gor enkrat....zadn lonc in filtr.....sam nevem kaj bi dal :s (ferma pa to).....z veseljem bi dau devitota pa mal cvikam zarad policajev :s
kar se pa tiče injektorjev in tega, nevem kdo bi to naredu in čemu to služi.......mali servis sm pa drugače že imel :d:d
LP, Grega
še kakšen nasvet, mnenje??...vsi so dobrodošli
Po forumu brska: cellist in 6 gostov