Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

dve stvari me zanimata..

Napisal/-a menjekul Ne avg 10, 2003 7:04 pm

mene pa zanima naslednje.mi lahko kdo prosim pove koliko pride ugradnja 6 stopenjskega ročnega menjalnika s kratkim prestavnim razmerjem? katero "znamko" kupit?so kakšne razlike?
zanimajo pa me tudi školjka sedeži.kako ga izbereš?kje se jih da sprobat glede na to,da imajo različno obliko in ceno :?: kakšno je udobje,če ta sedež ne bi bil namenjen navadnemu dirkanju ampak vsakdanjemu avtomobilu :?:

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Ne avg 10, 2003 7:19 pm

full neudoben :)
manj čutiš ovinke ( ker te drži)
cene so od 40k sit na gor....
aja menjalnik pa pomojem pod 300k sit nebos dobil
V8 POWER

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne avg 10, 2003 7:31 pm

no s cenami sem kolikor toliko seznanjen.ampak po čem veš kakega izbrat :shock: :?: kje se da to probat :?:

za menjalnik se mi je pa zdelo,da bo tak

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Ne avg 10, 2003 7:59 pm

huh...probat...nevem...najbol da vržeš sovoznikov zic ven... in postavs unga notri pa bos videl ane
V8 POWER

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne avg 10, 2003 8:25 pm

jah pismu pa saj ma vsaka znamka po 7-8 različnih oblik :? pa ne bom vse ven po notri dajal :shock:

mamo zastopnika za sparco,corbeau,recaro :?:

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Ne avg 10, 2003 8:29 pm

menjekul je napisal/-a:jah pismu pa saj ma vsaka znamka po 7-8 različnih oblik :? pa ne bom vse ven po notri dajal :shock:

mamo zastopnika za sparco,corbeau,recaro :?:

D&W v Bochumu ma konstantno cca. 40 komadov razstavljenih in se lahko vsedeš pa probaš!
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne avg 10, 2003 8:32 pm

bochum wo bist do kleine schweine da te probam :vc a ni d&w tisto podjetje,ki izdwaja tisti katalog D&W :shock: :?:

ti pa misliš,da bom kar našel to v bochumu :D :?:

pismu blizu mi ni,je pa mikavno,če jih majo cca. 40 modelov 8)

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne avg 10, 2003 8:41 pm

Neudobni ? Te zici so ful udobni, če taprave zbereš za sebe. Samo problem je z nastavljanjem pa to. Če velik ljudi avto vozi pol je nerodno. Take mam vsaj jaz izkušnje.

Kako jih izbereš ? Najprej si morš bit na jasnem kolk maš $$$. Pol pa pogledaš da so sedeži čim lepši, čim lažji in da lepo not sediš.
Če maš dost keša bi ti jaz kej takšnega priporočal: http://www.sparcousa.com/pseats_street.asp?id=96 :)

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Ne avg 10, 2003 8:51 pm

no ja za to ceno bi dobil usnene in so 100% bolj udobni.....ce bi bli udobni bi jih u limuzine vgrajevali
V8 POWER

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne avg 10, 2003 9:19 pm

gledal sem že sparco kako let nazaj pa nisem videl,da lahko dobiš tudi usnjene :shock: :shock:

res so fajn.prva liga :twisted:

če dobro premislim imajo samo super športniki take fajn zice notri.sepravi lahko kupim kaj bolj "poceni" pa to not ruknem.bo fino bo,že vidim,da bo treba nekaj sčarat 8)

supragirl
Nov uporabnik

Kraj: ljub*ljana

Napisal/-a supragirl Ne avg 17, 2003 6:55 pm

jst ti priporočam sparco model evo2, en je prbližn 90 jurjev sam se splača, pr nas jih uvaža firma MEGA d.o.o. u kopru
lp
lajf is goood=)

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne avg 17, 2003 7:00 pm

helou japanesecar girl :twisted:

ej gledam tale evo2 pa ni videt udoben :? očitno imaš izkušnje.kako se ta sedež obnese na daljših poteh :?: :shock:

men je model milano všeč ,ker tudi lepo zgleda 8) ,pa dokaj "mehek vtis" dobim,ko ga gledam

ej a pri mega podjetju lahko tudi kaj sprobaš ali lahko samo naročiš :?: :shock:

hvala lp

Uporabniški avatar
yugo-speed
Nov uporabnik

Kraj: straža

Napisal/-a yugo-speed Ne avg 17, 2003 8:03 pm

jst mam recaro zic od lance delte hf isto skoljkaste oblike pa mi kr ugaja sk ku ga rezm z autom cez ovink gpa ne pocutm ce avto kej odnasa,mislm isto kot technoboy jst mam isto yugota sm zdej bom naredu bulso varianto: u tpv-ju delajo zdej zice za ta nouga saab-a pa mi ga bo en presvercouSlika

supragirl
Nov uporabnik

Kraj: ljub*ljana

Napisal/-a supragirl Po avg 18, 2003 11:20 pm

folk te zice ful pohval, lastnih izkušenj pa (žal) nimam, bo treba najprej še mal zrastt pa izpit narest :cry:
nevem če jih lah probaš, sm se pa pozanimala za cifro (ena od teh dveh je zihr taprava), izvoli:
05/6302750
05/6302751
k bo pa kej realiziran pa se priporočam za slikce :)
mej se
lajf is goood=)

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To avg 19, 2003 6:13 am

o hvalaaa :oops:

s samo realizacijo je tako.če avto (ki ga bom kupil naslednjo pomlad) ne bo mel že od začetka takih sedežev notri jih potem sigurno menjam :wink:

sicer je pa pri nas problem ker nekaterih avtomobilov sploh ne prodajajo (recimo japonci so tu velika izjema) pa moraš vedno nekaj improvizirat :roll: :x

fric
Novinec

Napisal/-a fric To avg 19, 2003 6:52 am

TechnoBoY je napisal/-a:full neudoben :)

:?: :?: :?: Jaz ti lahko povem, da sem naredil s svojim avtom in OMP Eco sedeži (ki so mimogrede najbolj neudobni med dirkalnimi sedeži - tubular steel frame) res dosti kilometrov (bil sem npr. na morju v Makarski) pa sem se prav udobno peljal. Res pa je, da imaš v teh sedežih dirkaški, zravnan položaj, ki dosti ljudem ne ustreza.

TechnoBoY je napisal/-a:manj čutiš ovinke ( ker te drži)

ne govori neumnosti, če ne poznaš zadev. Če kje čutiš ovinke, jih čutiš ravno v tem sedežu. Pa ne samo ovinke, vsako grbino na cesti, vsako še tako malo drsenje zadnjega dela avtomobila... Še ena prednost - volan v avtu boš imel samo za usmerjanje avtomobila, ker z navadnimi (pa naj bojo še tako športni) sedeži imaš volan tudi za uporo, da te ne meče po celem avtu. Še večja razlika so tile sedeži + dirkalni 4 ali več točkovni pasovi. S to kombinacijo postaneš res del svojega avtomobila.

TechnoBoY je napisal/-a:cene so od 40k sit na gor....

To bo pa res držalo. Glede cen je tako... Splača se ti it do Trsta, tam je dosti trgovin z dirkaško opremo, zaloge so dosti velike, tako da lahko sedeže tudi sprobaš. Če imaš denar boš kupil plastične, ki so bolj udobni ampak 100% dražji od jeklenih. Evo2 so primer plastičnih in tudi jaz ti jih svetujem (če boš razkiral malo več denarja), drugače pa za ceno enega Evo2 sedeža dobiš dva OMP Eco + dva 4-točkovna varnostna pasova (s pretečeno FIA homologacijo)

TechnoBoY je napisal/-a:aja menjalnik pa pomojem pod 300k sit nebos dobil

Nikjer nisem zasledil za kakšen avto gre. Za svojega Yugota sem lansko leto odštel 200k (brez špere), za kakšne bolj "avte" pa so tu cene dosti, dosti višje. Če se ne misliš podat v kakšne dirkaške vode, ti ta nakup rahlo odsvetujem, sploh če imaš v mislih kakšen menjalnik z krajšimi prestavnimi razmerji (po možnosti brez sinhronov). To za vsakodnevno vožnjo res ni. Jaz sem "ekstremist" pa sem se vsak dan s svojim avtom po nabavi menjalnika vozil še samo kakšna dva meseca, potem pa sem nabavil civilni voz. Aja, pa poraba s takšnim menjalnikom je skoraj za 50% večja!

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale To avg 19, 2003 7:07 am

Menjekul, ko se boš odločal za sedeže ne pozabi mislit tudi na to, da boš vzel takšne, ki ti bodo vsaj približno omogočal pogled nazaj pri vzvratni vožnji. Sploh če imaš avto za vsak dan. Meni osebno se to zdi še največji problem pri teh sedežih, sploh če so tisti z "ušesi" ki ščitijo glavo.

Kar se udobnosti tiče se popolnoma strinjam s fricom - za tistega, ki v avtu bolj leži kot sedi ta stvar gotovo ni. Se že od malih nog vozim v takšnih sedežih in sem se posledično navadil sedet zelo pokončno tudi na navadnih sedežih.

Če vzameš takšne školjka sedeže jih je po moje potrebno skombinirat s H pasovi - navaden pas se ne "prilega" tako dobro in zna bit zadeva nevarna. Tako je moje mnenje.

Glede menjalnika nimam kakšne pametne ideje na zalogi - je pa to zahteven projekt (predvsem finančno), ki potegne še marsikaj za sabo.
Slika Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To avg 19, 2003 7:08 am

50% večja poraba :shock: :shock: u mater :?

no tale post je bil zelo dobrodošel :wink: hvala

če recimo gledam te športne sedeže mi je pri recimo recaru všeč to da ma usnjene in se lahko "vklopijo" v notranjost ne glede na to ali je ta beš,črna,ipd...
druga stvar vredna omembe pa je volan.serijski volani niso bog ne vem kaj.hočem rečt niso dirkaški.in predvidevam,da se nisi peljal s serijskim.jaz bi sicer svojega menjal...ampak starac bo proti-zaradi airbaga :roll:

fric koliko te je prišla menjava volana :?: :shock:

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale To avg 19, 2003 7:49 am

Menjekul, ko se boš odločal za sedeže ne pozabi mislit tudi na to, da boš vzel takšne, ki ti bodo vsaj približno omogočal pogled nazaj pri vzvratni vožnji. Sploh če imaš avto za vsak dan. Meni osebno se to zdi še največji problem pri teh sedežih, sploh če so tisti z "ušesi" ki ščitijo glavo.

Kar se udobnosti tiče se popolnoma strinjam s fricom - za tistega, ki v avtu bolj leži kot sedi ta stvar gotovo ni. Se že od malih nog vozim v takšnih sedežih in sem se posledično navadil sedet zelo pokončno tudi na navadnih sedežih.

Če vzameš takšne školjka sedeže jih je po moje potrebno skombinirat s H pasovi - navaden pas se ne "prilega" tako dobro in zna bit zadeva nevarna. Tako je moje mnenje.

Glede menjalnika nimam kakšne pametne ideje na zalogi - je pa to zahteven projekt (predvsem finančno), ki potegne še marsikaj za sabo.
Slika Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To avg 19, 2003 7:50 am

sale za tisti sedeže z "ušesi" se mi zdi,da niso ravno za vsakdanji avto :? .zato jih tudi nekako ne planiram.navadne,lepe školjkice :wink:

na navadnih sedežih me moti ravno to,da ne moreš sedet kot je treba :evil: .vedno polovica hrbta visi čez rob sedeža (seveda proti sredini :roll: ) in vsakič ko se zalotim,da tako sedim si grem že kar na živce :roll: .ravno zato razmišljam o takem sedežu,ki te tega praktično ne dovoli 8)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov