Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

belkaena
Stalni uporabnik

Raziskovalna naloga

Napisal/-a belkaena So nov 11, 2006 7:52 pm

Raziskujem predelavo podvozja avtomobila in njegovo lego pred in po predelavi. (bremze, optika, difuzorji, amortizerji, strut bar, sway bar, traction bar, pnevmatike, ...)

Časa imam do aprila, vendar sem zgoden, ker ne mislim nakoncu hiteti. Prosim vas za čimveč materiala.
Predvsem bi mi zelo prav prišli testi, teorija, mogoče kaki opisi postopka kako se kaj predela, slovenske strani z takim materialom,..
Mogoče kdo ve, kje bi bili pripravljeni malo razložiti take stvari, v kakšni firmi?
Lahko je tudi v angleščini, če je dobro se bom potrudil, samo ne v nemščini prosim.

Hvala

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me So nov 11, 2006 9:14 pm

A to maš za projektno nalogo.Jst pa kolega bova pejčka predelala :D

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So nov 11, 2006 9:36 pm

Razlika pred in po predelavi je več kot opazna, če pazljivo zbiraš komponente.

Sam sem delo na podvozju zaupal podjetju Amortizer iz Dola pri Ljubljani - zamenjal sem vzmeti in obnovil ter stršal amortizerje.
V kratkem pa bom zamenjal tudi zavore, to pa pri podjetju Sinter iz Ljubljane. Od jih je na tem forumu tudi uporabnik s psevdonimom mihakrapez.

Mislim, da bi ti v omenjenih dveh podjetjih znali pomagati pri projektni nalogi, svetujem pa ti, da pred iskanjem informacij v podjetjih samih informacije poiščeš (ne sprašuješ) na avtomobilističnih forumih, šele potem pa se z znanjem in konkretnimi vprašanji odpraviš do pravilnih oseb.
Slika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena So nov 11, 2006 10:21 pm

Kaj bota obdelala, pejčka?
No mislil sem če se kdo ravno spravlja h kakšni predelavi podvozja, ali česarkoli zgoraj omenjenega, bi prišel zraven in potem opisal postopek, ker mi je tudi mentor svetoval, da bo veliko večji uspeh če bom našel podatke na terenu, ne pa samo neko teorijo z interneta.
No druga dva kolega pa opisujeta predelave motorja in karoserije, tako da če ima kdo kaj v načrtu bi se ''uštulil''.

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Napisal/-a smile4me So nov 11, 2006 10:28 pm

ja pejčka bova predelala za drag race, ker je blo to že prej v namenu pa zdej k bo glih treba projektno nalogo nardit bova najbrž kr tuning pejčka

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So nov 11, 2006 10:35 pm

Zakva dfak jes nikol ne dobim take raziskovalne naloge. V zadno sm dobu Alternativno izrezovanje intronov :roll:

Od predelave podvozja zele lah napišem 10 strani... Sam k se mi ne da za đabe. Evo celo raziskovalno ti nardim za 10k :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Napisal/-a smile4me So nov 11, 2006 10:39 pm

Sej ne dobiš sam si jo zbereš.

@pugi nevem kako mate vi to na faksu (domnevam) nam se to šteje kot četrti predmet na maturi

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena So nov 11, 2006 11:21 pm

Pugi: sam jo bom naredil, ker me zanima, sem pa skoraj nov na tem področju. Ja res je sam si jo izbereš. Sam bi lahko napisal 10 strani o avtoakustiki vendar sem na prometni šoli, in o tem ne morem pisati. Ta tema pa mi je najbolj blizu vseeno in kolega s katerima delam vesta več o tem. Bi bil pa vesel če mi lahko kakorkoli pomagaš, še sam nevem kako, ker premalo vem o tem za konkretna vprašanja.
Originalni naslov naloge je:Vpliv predelav motorja in karoserije na vozne lastnosti vozila
pri tem bomo opisovali:
- Predelave motorja, menjalnika, in elektronika
- Predelave zunanjosti (karoserija => spoilerji, odbijači,
- Predelave podvozja in njegovih elementov( bremze, optika, difuzorji, amortizerji, strut bar, sway bar, traction bar, pnevmatike, ...)
- Predelave izpuha ( katalizator, cevi in pretok plinov, kolektorji, dušilci, ...)

To je nekakšen osnutek, da veste približno kaj bi mi koristilo.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne nov 12, 2006 9:04 am

Najboljša seminarska ever 8) Kje sm js v šolo hodu k smo klorofil vdihaval, pa azerbajđanske straniščne navade odkrival... Mrš, zmer zamudim najbolš....

@VT-racing: ne vem če bi lah na med.fak. kej takga dobu za nalogo. ;)
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov