Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

belkaena
Stalni uporabnik

Sprememba z spojlerjem

Napisal/-a belkaena Po nov 13, 2006 6:39 pm

LP
Mene zanima če je kdo naredil ali pa če koga pozna, ki je testeral avto z spojlerji ali pa brez pa da je upisal spremebe, ki so nastale?
Hvala

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po nov 13, 2006 6:43 pm

ni potrebe doma testirat, ce so ze izdelovalci avtov testirali.
Dejstvo je da s spojlerjem nardis upor, torej stiska avto k tlem, nardi vecjo stabilnost, s tem pa poveca porabo in zmanjsa konco.
Govorim za tovarniske spojlerje in ne za doma narjeno plastiko.
Sicr pa uporabi iskanje je ze ogromno blo o tem.

lp

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Re: Sprememba z spojlerjem

Napisal/-a martk Po nov 13, 2006 7:46 pm

belkaena je napisal/-a:LP
Mene zanima če je kdo naredil ali pa če koga pozna, ki je testeral avto z spojlerji ali pa brez pa da je upisal spremebe, ki so nastale?
Hvala

Koliko rally avtov ima spojlerje in zakaj skoraj noben? Pustimo tukaj WRC specialke.
Ker je brezveze. Razen, če imaš ambicije 200km/h čez ovinke vozit. Dvomim, da voziš avto, ki je tega sposoben. Poznalo se ti bo pa samo pri hrupu in porabi ;)
Edit: pišem o raznih alu-wing in ostali šminki.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: Sprememba z spojlerjem

Napisal/-a Mad Po nov 13, 2006 9:19 pm

martk je napisal/-a:
belkaena je napisal/-a:LP
Hvala

Koliko rally avtov ima spojlerje in zakaj skoraj noben? Pustimo tukaj WRC specialke.
Ker je brezveze. Razen, če imaš ambicije 200km/h čez ovinke vozit. Dvomim, da voziš avto, ki je tega sposoben. Poznalo se ti bo pa samo pri hrupu in porabi ;)
Edit: pišem o raznih alu-wing in ostali šminki.
Opel Vektra B je zadaj precej živčen avto ... nos se v ovinku ne premakne niti za mm medtem ko rit leti levo-desno, da se potiš ... dal je gor prejšnji lastnik (kolega) spojler na prtljažnik in taisti avto je pol bil 2 leti moj - rit je postala od montaže spojlerja naprej nevtralna ... ne smeš pa sam delati spojlerja če ne poznaš osnov fluidodinamike - pri spojlerju, ki ti daje pritisk na zadnjo os je princip obraten kot ga ima letalo na krilih - dve krivulji krila ena krajša po kateri zrak hitreje teče in ustvarja pritisk - dviga od tal in na zgornji krivulji naredi sukcijo ... obratno zasukan potiska na tla ... ne bilo kakšen spojler ;) pravilno oblikovan in na pravem mestu ;) L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator To nov 14, 2006 2:08 am

Mad, kaj to misliš tisto Vectro, ki ji senzorji za airbage niso delali? ;)
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To nov 14, 2006 8:16 pm

Oila. Hvala za vse informacije, samo jaz bi rabu teste, ko so testeral avtomobile z spojlrji če ve kdo točno kakšno stran al pa opis nekega avtomobila z spojlrji?

Hvala za vse nadaljne informacije.

Collector
Nov uporabnik

Kraj: Med Ljubljano in Kamnikom

Napisal/-a Collector To nov 14, 2006 8:51 pm

Če sem te prav razumel, te zanima za zadnji spojler.

Veliko tega je bilo napisano za prvi audi TT. Videl sem v nemški reviji (že preveč časa nazaj, da bi vedu katera), da so testiral s kako silo pritiska brez in z spojlerjem.
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To nov 14, 2006 9:03 pm

probaj najt kaj za zadn dvizni spojler od coradota, zihr je kje kaj napisano. Pa carere mislim da tudi majo.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr nov 15, 2006 1:57 am

Sierrator je napisal/-a:Mad, kaj to misliš tisto Vectro, ki ji senzorji za airbage niso delali? ;)
... mogoče jih pa sploh ni bilo ... da o air - bagih ne govorimo - bo potrebno vprašat Romana v Kočevje - če bo hotel sploh kaj rečt . ;) Aljaž - ti pa znaš udarit kjer boli :P ... L.p Mad

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Sr nov 15, 2006 2:11 pm

Ej, samo vprašal sem, no.
Nisem bil prepričan, če misliva isto, ker si zgoraj napisal, da je imela po montaži spojlerja nevtralen zadek. :o
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če nov 16, 2006 8:01 am

Sierrator je napisal/-a:Ej, samo vprašal sem, no.
Nisem bil prepričan, če misliva isto, ker si zgoraj napisal, da je imela po montaži spojlerja nevtralen zadek. :o
ja samo pri 210 km/h ji na pesku ni pomagal ... izstrelilo jo je kot metek ;) L.p. Mad
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov