Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To avg 26, 2003 10:41 pm

Stari je napisal/-a:Po avtocesti smo se paljal nekje 245 km/h in kot je že prej omenil bi mogoče še šlo hitreje.

Ja pomoje da bi slo, ce sem se jaz pelal z original po stevcu 245.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr avg 27, 2003 7:07 am

menjekul je napisal/-a:
Hoyt je napisal/-a:
kolk gre? prav da je šu 250, pa bi še šlo ampak ni upal. kolk je to res...
za pospeške ne vem, ker se nikoli nisem peljal z njim, niti o tem ni govoril.

folk rad govori ja :wink:

oprosti ta avto nikoli ne gre tok.pa pokaži film,da se vse lepo razločno vidi. koliko pa števec švica :?: :?: 210konjev nikoli ne pride niti do 250 kaj šele,da maš "rezervo" in da gre čez.to je klobasa za na tržnico :har

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr avg 27, 2003 7:37 am

jst mam 140 dizl konjev, pa jih mam čist dost! pa se peljem 215 pa me je strah!! :wink:
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr avg 27, 2003 8:14 am

hahahahhaha :har :har :rofl

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr avg 27, 2003 10:08 am

menjekul je napisal/-a:
menjekul je napisal/-a:
Hoyt je napisal/-a:
kolk gre? prav da je šu 250, pa bi še šlo ampak ni upal. kolk je to res...
za pospeške ne vem, ker se nikoli nisem peljal z njim, niti o tem ni govoril.

folk rad govori ja :wink:

oprosti ta avto nikoli ne gre tok.pa pokaži film,da se vse lepo razločno vidi. koliko pa števec švica :?: :?: 210konjev nikoli ne pride niti do 250 kaj šele,da maš "rezervo" in da gre čez.to je klobasa za na tržnico :har

mojih 130 dizelskih konjev potegne do 220 po ravnem brez problema!!imam dokaze! zakaj potem nebi šel avto z 80km 30km/h več :wink: :wink: :wink: :?: :?: :?: :?:

o švicanju števca pa:če se peljeta dva avta po števcu en za drugim 220 pomoje ni niti kaplje švica :wink: :wink: :lol:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr avg 27, 2003 11:38 am

švica švica brez skrbi :wink:

Uporabniški avatar
Duke
Novinec

Napisal/-a Duke Sr avg 27, 2003 11:48 am

X-Hair je napisal/-a:A ima kdo kaksen INFO za senica.

Če imaš SCENICA 1.9 dCi, ti povem, da zadeva dela optimalno. Moja sodelavka ima to v Laguni in se vsak dan vozi po avtocesti proti Postojni. Pravi, da gre veliko boljše v Vrhniški klanec in da je poraba za kakšne 0,5 l nižja kot prej. Ampak ona ima dizla zato da ŠPARA.

Duke

Uporabniški avatar
Duke
Novinec

Napisal/-a Duke Sr avg 27, 2003 12:05 pm

menjekul je napisal/-a:švica švica brez skrbi :wink:

Ma jasno da švica. KOLK pa švica pa sam zmeri. Ni težko. Pelji se po avtocesti v zadnji prestavi 2.000 o/min poglej na števec hitrosti koliko kaže. Kilometerske oznake so kolikor toliko točno postavljene. Pelji se torej 1 kilometer in štopaj koliko časa porabiš za to. bratomeri so elektronski in načeloma ne lažejo. Če si zračunal, da se pri 2.000 o/min pelješ 1 km 38 sekund, potem to pomeni 94,7 km/h, (3.600 sek / 38 sek = 94,7 ) potem je to pri 4.000 o/min 189,4 km/h ne gledo na to, kaj pravi števec hitrosti. Ta namreč vedno bolj laže.

Seveda da lahko končno hitrost meriš tudi pri končni hitrosti, vendar se ti pogosto zgodi, da moraš iz tega ali onega razloga začeti zavirati, potem pa ponavljaš meritve :D

VSI LAŽEJO!
Samo s Titom smo živeli kot v pravljici.

Duke

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr avg 27, 2003 12:10 pm

joj vsi hvalite titota a vse kar je naredil je naredil mimo ljudi.R.I.P ampak da ne boste mislili nasprotnikov je imel malo morje

glede štopanja.starac,ko peljem potem peljem. ne maram govorit niti po telefonu kaj šele,da bom štopal.ti bi vse nekaj štopal :D

lp :wink:

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Sr avg 27, 2003 12:11 pm

mi smo dali naše prejsnjega a4 1.9 tdi 115 KM predelat na 140 al nekje tam okoli.
Pospeski so postali prav nori, poraba pri pospesevanju pa tudi.......koncna pa je ostala popolnoma IDENTICNA........kar se mi zdi normalo, saj prenosi niso bili tikani.
Vse pa nam je naredu Peljhan v Postojni in je stalo okoli 150k SIT. Avto pa je 2x imel manjse probleme, se je zgodilo, da za enih 5 al 6 km ni delal turbina pol pa je blo vse normalno!

V bistvu je neka zadeva izgubljala kontak (nimam pojma kaj) in se je je turbina vrtela, vendar pa ne tako, da bi ustvarjala pritisk--------tako so razlozili oni=jaz ne debatiram o tem.

Drugace pa super zadevca, drugac pa je bil avto med normalno voznjo se vedno varcen!
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Sr avg 27, 2003 12:12 pm

Duke je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:A ima kdo kaksen INFO za senica.

Če imaš SCENICA 1.9 dCi, ti povem, da zadeva dela optimalno. Moja sodelavka ima to v Laguni in se vsak dan vozi po avtocesti proti Postojni. Pravi, da gre veliko boljše v Vrhniški klanec in da je poraba za kakšne 0,5 l nižja kot prej. Ampak ona ima dizla zato da ŠPARA.

Ne vem, mogoče nisi razumel X-Haira, pomoje bi on rad kak podatek od SENICE, ki se ukvarja s čip tuningom..
lp
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
Duke
Novinec

Napisal/-a Duke Sr avg 27, 2003 12:19 pm

:oops: zdej mi je pa nerodno. Ja...verjetno sem narobe prebral... Ampak, kakorkoli, jaz sem prej za izkoriščanje viška vsesanega zraka, kot pa za povečevanje tlaka turbine itd. Bolj sem pristaš redne kondicijske vadbe kot pa goltanja anaboličnih steroidov :wink:

Duke

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr avg 27, 2003 12:56 pm

duke sam pol nisi tok nabit :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
Duke
Novinec

Napisal/-a Duke Sr avg 27, 2003 2:20 pm

menjekul je napisal/-a:duke sam pol nisi tok nabit :twisted: :twisted:

mah...kaj jest vem. Zmiri sem bil bl za volka v zajčji koži kt obratno, a veš... :wink:

Duke

understatement rules

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr avg 27, 2003 9:39 pm

Alex je napisal/-a:Ne vem, mogoče nisi razumel X-Haira, pomoje bi on rad kak podatek od SENICE, ki se ukvarja s čip tuningom..
lp

To bo to :P
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Duke
Novinec

Napisal/-a Duke Če avg 28, 2003 8:21 am

menjekul je napisal/-a:joj vsi hvalite titota a vse kar je naredil je naredil mimo ljudi.R.I.P ampak da ne boste mislili nasprotnikov je imel malo morje

glede štopanja.starac,ko peljem potem peljem. ne maram govorit niti po telefonu kaj šele,da bom štopal.ti bi vse nekaj štopal :D

lp :wink:

Jozkota ne bom komentiral. Ampak glede merjenja pa tole: verjamem samo kar je dokazljivo. In slepo verjetje stevcu me spominja na "poznavalce" na kaksnem avtosejmu, ki sprasujejo: "Ej kol'ko je graviran?" (opomba: kolk ma na stevcu)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov