Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

NOsistem
Nov uporabnik

Kraj: Gorica

Re: N2O + Corrado G60

Napisal/-a NOsistem Ne avg 31, 2003 9:39 am

Šoba v NOsistemu ne igra velike vloge.Ima isto vlogo kot pri starejših avtomobilih uplinjač. Njena naloga je samo usmerjati mešanico v pravi smer. Mešanico plina in bencina si nastavljaš z diznami (vijaki z luknico v sredini točno določenega premera). Lahko kupoš deset šob če si ne boš vgradil pravilnih dizen bo vse skupaj brez pomena. Na pravilno koncentracijo goriva in N2O vpliva veliko stvari (delovni tlak bencinske črpalke katero uporabljaš, temperatura plina v jeklenki. razmerje med dizno plina in goriva...) veliko stvari se med vožnjo spreminja zato ni mogoče doseči idealno koncentracijo mešanice.

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Ne avg 31, 2003 9:48 am

no to sem imel v mislih ( mam kupljeno dizo s šobami)...
pri jugotu sem imel dodatno pumpo na 3.0 bara..zdej pri tem je ze skos tak tlak..
zelo pomembno vlogo igrajo svečke in predvžig !
in sevedea prava mešanica plina in bencina !
ker če to neštima pride hitr do posledic
V8 POWER

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Ne avg 31, 2003 9:58 am

tut jest sem imel ze narjeno dizo..samo sem po nasvetu enga k mal obvlada te stvari rajs nabavu sobe in dize...
V8 POWER

NOsistem
Nov uporabnik

Kraj: Gorica

Napisal/-a NOsistem Ne avg 31, 2003 11:25 am

Konstrukcija sobe ni pomembna, šoba v bistvu sploh in nič takšnega. Navadna cev z luknjo in navojem za pritrditev. Seveda se razlikujejo odvisno od sistema.
Poškodbe na motorju se pojavijo zaradi znatno povižanega tlaka v motorju in velike spremembe temperature. Ne pa zaradi nepravilne mešanice.
Saj pri suhem sistemu NOS se bencina sploh ne dodaja dodatno skozi šibo.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov