Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

1.8 motor v Clio-ta?

Napisal/-a Perica Po apr 09, 2007 12:22 pm

Zivjo!
No, ker so pletja vedno bolj vroca in se meni zdi da moj Clio (letnik 99, 1.4 motor s 75 konji) vedno slabse gre ;) , sem se pocasi zacel zanimati za nakup klime! Ampak ker je to kar zahteven poseg, se mi zdi bolj UGODNA IN RAZUMLJIVA varianta, da bi zamenjal kar cel motor (s takim ki ze originalno ima klimo)! Zelo sem se "ogrel" :twisted: za 1.8 masine in Renault 19 (110 konjev in veliko jih ze ima klimo). Kolikor gledam na avto.net vidim da imajo te masine lahko tudi zelo veliko kilometrov, kar bi znalo pomeniti da so to zelo vzdrzljive masine. Ali se motim? Na ta nacin bi seveda ubil dve muhi na en mah (vec moci in klima).

Sedaj pa me zanima (ce ima kdo izkusnje s tem), ce je veliko dela z montazo take masine v Clio-ta? Kaj vse je treba spremeniti, da tako masino spravis v Clio-ta? Ce se bom odlocil za nakup, bom seveda z bratrancem (ki je avtomehanik) naredil na masini "majhni generalni servis", tako da bom tocno vedel v kaksnem stanju bo masina ob vgradnji!

Aja, avtomobila ne mislim menjati z mocnejsim (zato takih predlogov prosim ne pisat), ker sem ga ravno uspel "zrihtati" po svojih zeljah in vec kot odlicno sluzi mojim zahtevam (ce odstejemo zeljo po klimi in malo vec konjih) :D

HVALA za odgovore in LP

Peter

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Po apr 09, 2007 1:43 pm

Vse se da narediti, če se hoče, samo te bo tole kar nekaj stalo, stroški, se kar hitro naberejo, pa še drugi problemi, kot so nosilci motorja, polosovine spasat menjalnik spasat, raje se ozri za takim motorjem, ki so ga vgrajevali v ta letnik cliota, in boš mel manj problemov, jaz bi poiskal 1,6-16V mašino s klimo in jo vgradil.
Najcenejša varianta pa da menjaš avto z močnejšim, pa se ti ni treba z takimi stvarmi jebati, ker je cliotov poln k...c v Sloveniji.
BMW E46

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Po apr 09, 2007 2:57 pm

hja, osebno bi se raje vozil kar z renault 19 in bi ubil tri muhe na en mah - zraven bi imel še malo več prostora

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Po apr 09, 2007 3:45 pm

blazp je napisal/-a:hja, osebno bi se raje vozil kar z renault 19 in bi ubil tri muhe na en mah - zraven bi imel še malo več prostora

fant je napisal da bi imel še klimo rad-si kje že videl starega williamsa al pa 19-ko z klimo.pa 1.8 16v motorji čisto lepo pašejo v ta letnik cliota ker so nosilci čisto enaki-z menjalnikom in polosovinami tudi ni problema ker moreš tak al tak zamenjat pesta in bremze če hočeš dat boljše bremze gor-edini priblem pri podvigu menjave motorja bi bil izpuh od 16v ker ponavadi ga ned dobiš zraven motorja

Dr_S
Novinec

Napisal/-a Dr_S Po apr 09, 2007 5:44 pm

Seveda se da.

Ne vem točno, če je kakšen clio 1.8 16v imel klimo, vendar R19 vem da so imele klimo.
Motor paše notr. Menjalnik tudi, polosovine tudi.

Problem pri klimi bo samo to, ker ima motor z klimo 2 dodatna hladilnika, in pa še nekaj dodatnih cevi. Če je kje prostor to pri cliu potem je možno ...

Jaz bi na tvojem mestu dal v 99 cliota motor iz Clia Sport, ki ima 172KM in ima tudi klimo.

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Po apr 09, 2007 6:05 pm

oooo joj joj :D ste pa zaceli nastevati taprave masine :D

Jest sm si nekako izbral 1.8 masino iz Renault 19 (110 konjev) zato, ker sem nekako zasledil najvec ponudbe v tej smeri pa se dragi niso ti motorji! V postev pride tudi 1.8 16V ( ampak jih ima zelo zelo malo tudi klimo ... ceprav sem se ji za res lepo ohranjen primerek tega motorja pripravljen odpovedati 8) )

Kaksni novejsi motorji, kot so 1.6 16V in pa 2.0 16V pa mislim da so zame financno nedosegljivi, pa se malo jih je ... no vsaj jaz jih se nisem veliko zasledil! Pa se starejsi motorji od Renault-a mislim da so bolj zanesljivi kot novejsi.

Potem pravite da pase 1.8 16V v Cliota (letnik 99) vec ali manj kot "ata na mamo" ??? :D

hvala za odgovore in LP

Dr_S
Novinec

Napisal/-a Dr_S Po apr 09, 2007 6:24 pm

Iz R19 ne bo pasalo "ata na mamo" ker ima clio desni nosilec motorja nad kolotekom, medtem ko ima R19 desni nosilec motorja na šasiji desno spodaj!

Kako boš ta problem rešil je tvoj problem.

Motor iz Clia pa bi moral pasati "ata na mamo" vendar, kot sem že dejal, ne vem če ima clio dovolj prostora potem za klimo.

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Po apr 09, 2007 6:45 pm

jah ... potem se bo pa zgleda treba odpovedati klimi :D

No, sej mogoce se mi pa nasmehne sreca in res kje dobim motor s klimo od Cliota (letnik 1998-2001)! Ce pa ne, se bom pa potolazil z malo vec konji brez klime :D

Ampak to je itak projekt, ki je planiran za poletje, tako da sedaj le malo zbiram informacije in izkusnje ... praksa pa upam da res pride na vrsto poleti!

Poznam tudi nekoga ki je zamenjal ze precej motorjev, tako da se bom posvetoval se z njim glede same montaze!

Kaksno je pa vase splosno mnenje o teh 1.8 masinah iz Renault 19 s 110 konji? So to vzdrzljive masine? Se kaj kvarijo? Imajo kaksne hibe, na katere mora biti clovek se posebej pozoren?

LP

Dr_S
Novinec

Napisal/-a Dr_S Po apr 09, 2007 10:00 pm

110KM 1.8 so zelo vzdržljivi motorji.

Štarter je mogoče šibka točka, sam to ni panike.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po apr 09, 2007 10:42 pm

On ima Clio b, letnik 99 :!:

Zdaj je vprašanje, tak motor 1,4 so mel tud prejšnji clioti, a vprašanje je kak so naredili nosilce in ostale stvari. Mogu bi podret pa pogledat in probat. Do takrat ne boš vedel nič, dokler ne boš sam okusil :D

OFF: tud Clioti 16V so mel klimo ;)
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov