Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
jky
Novinec

zanima me cisto po pravilniku...

Napisal/-a jky Če sep 25, 2003 1:51 pm

Kupis nov avto, hoces sirse feltne (primer iz 6Jx15 na 7Jx15) in na njem ostanejo iste gume 185/55/R15. Ali moram jiti na LPP in narediti HOMO ali ne??? Vem da moram jiti ce hocem sirse gume (da se napise v HOMO listek) . Zanima me tudi postopek in kater papirje rabi da to uradno in pravilno opravim??

:?:

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Če sep 25, 2003 2:04 pm

Ni treba na homo, ker idioti homologirajo dimenzijo gume in ne platišče.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
s3c
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a s3c Če sep 25, 2003 2:32 pm

Slika
Vpiše se tako dimenzija gum, kot tudi platišč!

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Pe sep 26, 2003 6:25 am

Ja ampak vpišejo velikost platišč ne pa model. Recimo jst sm naredu homo z felnami, ki imajo 5 kg po komadu, pa bi lahko zdej zarad glupega sistema homologacije dal gor felne ko majo 30 kg pa mi nobel ne bi mogu rečt nč ker je dimenzija prava, v homo pa nikjer ne piše da sm homologiru OZ Superleggera.

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Pe sep 26, 2003 6:46 am

johnyr...zdej ga pa že mal mem sekaš no..
kaj majo veze KGji z dimenzijo ?
tip je prasal če mora širino feltne vpisat...in ti si reku ne.......
s3c ti je dokazal da je to potrebno..ti pa kar otresas o KGjih...
.vglavnem v tej preljubi Sloveniji je potrebno vpisat VSE...
V8 POWER

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Pe sep 26, 2003 8:18 am

Kokr sm jst razumel se govori o jeklenih platiščih, na katere sploh ne gledajo.

Kar se pa tiče litih vam pa garantiram da pogledajo samo dimenzijo gum ( so pač nedosledni ) tko da sploh ni panike.

Kar sem pa rekel o masi platišč, sem pa hotu povedat da ob nakupu platišča dobiš TUV za platišče (proizvajalec, model, dimenzija) in ne za velikost ki ti paše na avto ... Potemtakem bi morali v homo napisat serijsko št. proizvoda in ne dimenzijo. Zanimivo je to da si na LPP-ju pri homologacijskem postopku napišejo omenjeno št. nato pa v kartončku piše že znano: gume dimenzij na platiščih velikosti bla bla bla.

Dejansko bi moglo biti tako da če recimo jst zdej zamenjam platišče za drugega iste velikosti, bi moral ponovno na homo, pa temu ni tako, zaradi površnosti (neusposobljenosti) naših homologatorjev.

Uporabniški avatar
jky
Novinec

Napisal/-a jky Pe sep 26, 2003 9:08 am

Ok potem moram upisat tud velikost platišč (govorim o litih platiščih).
A rabi kaksne papirje da to zrihtam pri LPP-ju ? TUV ali kaj podobnega.
A lahko homologiras dve vrsti platisc za isti avto, naprimer za zimske gume bi mel 14" in visje ozje gume za letne pa 15" in valda sirse in nizje.
Kaj pa sploh nardijo v LPP, da dobis homologacijo?
pogledajo ???

S3c: kaj pa mas za en avto k mas torzijo zadaj?? a mas gor se original fedre zadaj?
A lahko malo opises postopek, kako prides do homologacije??

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Pe sep 26, 2003 9:18 am

me se zdi da ga vsi mal biksate...
kokr sm jaz razumel bi on kupil nove 15" feltne (širše) in obdržal ISTE gume...
pomoje homologacija ni potrebna ker že ima vpisane 15" feltne v homokartončku...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
s3c
Novinec

Napisal/-a s3c Pe sep 26, 2003 9:19 am

Imel sem Slika

Za opravljanje homologacije oz. pridobitev strokovnega mnenja rabiš papirje za robo, ki jo imaš namen homologirati. Ustrezati mora točno tvojemu avtomobilu (važni tudi kw in ccm). Če imaš vse to, se prijaviš za izredni tehnični pregled in ko dobiš datum se oglasiš tam in stvar opraviš. Avto in dodatno opremo seveda pregledajo, če ustreza papirjem, ki si jih predložil. Ko vse to opraviš, greš domov in čakaš cca. 14dni do 2 mesecev, da dobiš homologacijski kartonček. Dokler nimaš kartončka z vpisanimi spremembami v roki si v prekršku!! Načeloma zadostuje kopija, da je stvar v postopku, sam če te policaj ustavi s tem namenom, da ti vzame nalepko, bo to lahko tudi storil!

Uporabniški avatar
s3c
Novinec

Re: zanima me cisto po pravilniku...

Napisal/-a s3c Pe sep 26, 2003 9:24 am

jky je napisal/-a:Kupis nov avto, hoces sirse feltne (primer iz 6Jx15 na 7Jx15) in na njem ostanejo iste gume 185/55/R15. Ali moram jiti na LPP in narediti HOMO ali ne?

Če vprašaš ljudi na LPP-ju, ti bodo rekli da je potrebno, sam noben Ti no šel meriti širino platišča, tko da če menjaš samo širino gume Ti ni potrebno pridobiti strokovno mnenje!

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Re: zanima me cisto po pravilniku...

Napisal/-a JohnyR Pe sep 26, 2003 9:45 am

s3c je napisal/-a:
jky je napisal/-a:Kupis nov avto, hoces sirse feltne (primer iz 6Jx15 na 7Jx15) in na njem ostanejo iste gume 185/55/R15. Ali moram jiti na LPP in narediti HOMO ali ne?

Če vprašaš ljudi na LPP-ju, ti bodo rekli da je potrebno, sam noben Ti no šel meriti širino platišča, tko da če menjaš samo širino gume Ti ni potrebno pridobiti strokovno mnenje!

Jst tud mislim da ne bo panike. Še posebi če maš itak standard velikost gume gor.

Drgač pa lahko homologiraš več dimenzij sam morš na homologaciji med platišče s sabo (ni nujno da je montirano. Ko sm bil jst je tip zravn mene jih mel kr v prtlažniku.)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov