Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana- Polje

Napisal/-a r4tl Sr jan 31, 2007 9:02 am

Pa si mel legalno to dimenzijo al... si sam gor prsraufu? Na kerih feltnah si pa mel te gume? Je bla katra kej spuscena, ker moja je za cca 8 cm, tk da... bomo se vidl kk bo;)

PS: Kk kej z motorjem kaze? Bos kupu?

LP

R4TL
Hm... oče mi je zmeraj pravil da nikoli ne veš vsega;))

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Da mal veselje z vami delim;)

Napisal/-a r4tl To feb 13, 2007 8:54 am

No pa je za nami zelo deloven vikend... Katrca je prezivela delno kleparsko obnovo... z varjenjem smo na koncu...mankajo samo se zadnji blatniki in kar se tice predelave prednje havbe, drgac pa... cez vikend sem v katrco dal motor od Alpine in petstopenjki menjalnik... seveda ne gre brez zapletov... nosilce od motorja je bilo potrebno prilagoditi, saj se kolektor izpuha na original nosilcih dotika volanskega droga, zato je bilo potrebno nosilce prilagoditi in motor vzdigniti za cca 1,5 cm, tk da... je sedaj med kolektorjem in volanom cca 1 cm prostora... kot je videti na (slabi narejena s telefonom) slikci pride menjalnik cito do konca sasije, tk da... zmanjka prostora za nosilc menjalnika, zato sta obstajali dve moznosti... ali v sasijo narediti luknjo in motor obesiti na silni blok ali pa porabiti original nosilce od Gordini menjalnika.... po razmisleku in parih telefonckih sm se odlocil za gordinijeve nosilce, saj.... nej bi ti bili dovolj mocni, narejeni za tako vgradnjo in... ja zakaj nebi kompliciral;) No ja...zadeve pac nisem poslikal iz znanih razlogov, tk da... je pa res, da kukr ljudi poznam, ki so kdaj vidl Alpino katrco so rekl da so mel diekt srauf cez sasijo v menjalnik.... kok je to trest mogl... no ja... dej pa caka na predelavo se nosilc hladilnika, vezna stena med blatniki( tja k pride menjalnik rocica), pa avspuh, pol pa se havba, saj se mi usede na ohisje menjalnika, tk da... bo spet moja najboljsa prijatlca zapela (sej usi vete da je to fleksarca)....

LP

R4TL

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Napisal/-a r4tl To feb 13, 2007 9:04 am

Slikce noce pripet ker.... sm ugotovu da je v bmp jo shranil, tk da... bom poskusu zevecer doma, ker dele nimam pr seb nbenga pemetnega programa za pretvorbo:(

PS: Sm slikco zacasno nalozu na email.si streznik...

http://www.email.si/apps/es_gallery/p.php?id=217159

LP

R4TL

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič To feb 13, 2007 9:18 am

nice! :shock:
Tud katre so ble Alpine? Kolk konjev je potem tole?
a ste jo (jo boste) tudi kaj bolj poširal?

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Napisal/-a r4tl To feb 13, 2007 9:46 am

Ne katra nikol ni bla original Alpina...to sm napisu za predelave, tk da... katra pa ne bo serjene, ce to ne bo potrebno zarad gum, tk da... ma pa original 93 konjev s sportno odmicno pa nej bi prsla do 108 konjov...bomo vidl kok bo;)

LP

R4TL

Uporabniški avatar
5ka
Novinec

Kraj: planina

Napisal/-a 5ka Sr apr 25, 2007 11:39 am

luštn je ta motor spet vidt v avtu.
probu bom najdet sliko motorja ko je bil v petki
ride to live live to ride

Uporabniški avatar
5ka
Novinec

Kraj: planina

Napisal/-a 5ka Sr apr 25, 2007 11:42 am

robi boncl je napisal/-a:Lepo napreduješ, se bo treba kšn dan zment de se pride mal zadeva pogledat, mrbit kšno idejo za mojo dobim :D

dej not motor od volva 440 turbo pa boš vidu raketo k potegne 240
da se ga dat not in milm da je mad vozu neki tazga oz nek njegov kolega
ride to live live to ride

_mirko_
Nov uporabnik

Napisal/-a _mirko_ Če jul 12, 2007 10:54 am

Odločil sem se predelati legendarno katrco in sicer sem ojacal sasijo in dodal disk zavore (zracno hlajene) na usa stiri kolesa, ter plinske amortizerje, sedaj pa bi rabil ksn hud motor... iscem pa motor od stare petke, ki je enako vpet in pase na menjalnik in je laho 1300 ali pa najbolje 1400 ccm, tk da..ce kdo ve za ksnga nej mi pise;)

zanima me kako in čigave zavore (diske) lahko dam gor...tako da bo na vseh štirih kolesih diski. kje dobim info...kako naredim in kaj rabim , še posebej kaj mi gre prav...

lp in v naprej hvala.... :twisted:

_mirko_
Nov uporabnik

Napisal/-a _mirko_ Če jul 12, 2007 10:54 am

Odločil sem se predelati legendarno katrco in sicer sem ojacal sasijo in dodal disk zavore (zracno hlajene) na usa stiri kolesa, ter plinske amortizerje, sedaj pa bi rabil ksn hud motor... iscem pa motor od stare petke, ki je enako vpet in pase na menjalnik in je laho 1300 ali pa najbolje 1400 ccm, tk da..ce kdo ve za ksnga nej mi pise;)

zanima me kako in čigave zavore (diske) lahko dam gor...tako da bo na vseh štirih kolesih diski. kje dobim info...kako naredim in kaj rabim , še posebej kaj mi gre prav...vse to za R4

_mirko_
Nov uporabnik

Napisal/-a _mirko_ Če jul 12, 2007 8:01 pm

_mirko_ je napisal/-a:
zanima me kako in čigave zavore (diske) lahko dam gor...tako da bo na vseh štirih kolesih diski. kje dobim info...kako naredim in kaj rabim , še posebej kaj mi gre prav...vse to za R4

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če jul 12, 2007 8:20 pm

5ka je napisal/-a:
robi boncl je napisal/-a:Lepo napreduješ, se bo treba kšn dan zment de se pride mal zadeva pogledat, mrbit kšno idejo za mojo dobim :D

dej not motor od volva 440 turbo pa boš vidu raketo k potegne 240
da se ga dat not in milm da je mad vozu neki tazga oz nek njegov kolega
... Silvo - doma jo ima v garaži atestirano nižano na gumah 165/65 R13 feltne od Alpine ... pred par leti jo je prodajal pa ni bilo interesentov - sedaj pa jo ne prodaja več, ker se je premislil ima pa vgrajen od alpine motor 1.4 90 km delan na nekje 110 - po občutku rekel je 130 samo toliko ne verjamem, da je sposoben ta motor ven spraviti ima pa bate in odmično drugačno kot original Alpine gre pa avto bolje kot večina 100 konjskih malih avtov (Clio Polo 1.4 100 km itd ) gre npr: kakor fiesta 1.8 16v 105 km ... osebno mislim da je ta motor premočen za tako lepenko kot je R4 ... predstavljaj si jo pri 190 km/h ... jaz sem jo doživljal in mi ni bilo všeč ...L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov