Dolby007 je napisal/-a:Zdravo!
Zanima me kam in kako namestiti malo večji športni filter ( npr.sprintfilter KD2 ) v Megana II 1.6 16V. Problem je v zabasanosti motornega prostora. Morda je treba najprej odstraniti obstoječega, spet vprašanje kako ker sem probal in ne gre iz čepkov dol oz. ne znam?! Megane lastniki oz. poznavalci javite se!
LP!
SAVINJCAN je napisal/-a:pri 1.6 16v ni več le mukanje ampak orng štima, seveda govorim o komplet filtru z zajemalcem in cevjo iz lastnih izkušenj.
mukanje je če maš gor sam filter brez cevi pa 1.2 motor
ManIAK je napisal/-a:SAVINJCAN je napisal/-a:pri 1.6 16v ni več le mukanje ampak orng štima, seveda govorim o komplet filtru z zajemalcem in cevjo iz lastnih izkušenj.
Pripeli se mi z 2.0 mašino z športnim filtrom in z 2.0 mašino z zamenjanim zadnjim loncem..zaveži mi oči, pa oba poženi do blokade.. Niti sekunda nebo mimo pa ti bom povedal kateri ima športn filter kateri pa ne... Filter muka, pa če je 4.2 mašini...
SAVINJCAN je napisal/-a:ManIAK je napisal/-a:SAVINJCAN je napisal/-a:pri 1.6 16v ni več le mukanje ampak orng štima, seveda govorim o komplet filtru z zajemalcem in cevjo iz lastnih izkušenj.
Pripeli se mi z 2.0 mašino z športnim filtrom in z 2.0 mašino z zamenjanim zadnjim loncem..zaveži mi oči, pa oba poženi do blokade.. Niti sekunda nebo mimo pa ti bom povedal kateri ima športn filter kateri pa ne... Filter muka, pa če je 4.2 mašini...
2.0 pa 1.6 je velika razlika. lonec za 100€ je falus, za 400€ in več pa je zakon to pa itak. powerfull za 100€ se po zvoku nemore kosat s filtrom za 160€. imel obojno in zmagal filter. powerfull je bil skor skoz enako glasen, filter pa je lepo tih, ko pride pa nad 3000 rpm pa raztura.
DonFilipo je napisal/-a:Jst sm dau not KN ki popolnoma pase v obstojece lezisce. Drugace pa gre vse dol, ampak je dokaj dela. Hauba, odbijac, akumulator, vsa plastika okol naokol, brisalci, platika pod vetrobranskim steklom.... velik tega je treba dol dobit ce hoces izvlecti vn filter.
Dolby007 je napisal/-a:Kater filter, kar univerzalni:
http://www.knfilters.com/kits.htm
Kak je kaj zvok?
DonFilipo je napisal/-a:Dolby007 je napisal/-a:Kater filter, kar univerzalni:
http://www.knfilters.com/kits.htm
Kak je kaj zvok?
Filter je isti kot originalni, le da je od K&N-a. Skratka samo obstojeci zamenjas za novi. Kar se tice zvoka pa nimam pojma ker ga nism zato kupu in sploh nisem biu pozoren na to. Jst sm ga kupu zato da ga lahko sam perem in da ne placam menjave na servisih. Ta stane okol 40-50evrov.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov