Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Kraj: Strunjan; Dom hondašev

ODSTRANITEV KATALIZATORJA

Napisal/-a escape Sr dec 05, 2007 10:57 am

Ali kdo ve kaj točno pripomore če sploh pripomore da so odstrani katalizator na 16 ventilcu? je kaj bolse lazje zadiha avto al ne?
Ice_Angel it's the way u call me.....or just ICE

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Sr dec 05, 2007 11:00 am

uporabi iskanje,bos dobil prej odgovor kot da bi cakal ;)
Extreme N

54m0
Novinec

Kraj: Med cesto in zrakom

Napisal/-a 54m0 Sr dec 05, 2007 11:05 am

odstranitev katalizatorja pripomore k temu, da postane avto tehnično neizpraven (padeš na teh. pregledu zaradi prevelikih emisij izpušnih plinov)
Drive, drive and drive untill you run out of gas

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr dec 05, 2007 11:05 am

:EE :EE :EE

bwahahahahaha

:rofl :rofl

ne me jebat, mel si 2xx konjev na serijskem izpušnem sistemu?
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Napisal/-a escape Sr dec 05, 2007 11:09 am

54m0 je napisal/-a:odstranitev katalizatorja pripomore k temu, da postane avto tehnično neizpraven (padeš na teh. pregledu zaradi prevelikih emisij izpušnih plinov)

mene ne zanima tehnicnost....zanima me ce pripomore, ker prej sm mel skos gor nek katalizator ni biu navadn...zdj mam celotn drugi izpuh od simoniracing in mam se vedn ta kataliozator gor in mehanik ki mi stima vedn avto je reku da bi avto sou bolse...ne hitreje bolse bi dihu...drugi pravijo da bi sou slabse ker nebi mel dost plinov za izkoristek..torej kso nima gor kataliztorja in ve kaj spremeni.?ne zanimajo me tehnilni ker ga dobim potrjenega kadar cem.bmk za teorijo sm reku zanima me praktično izvedeno.lp

Uporabniški avatar
mitja22
Novinec

Kraj: celje

Napisal/-a mitja22 Sr dec 05, 2007 11:09 am

kwa d fak mu vi tle nakladate! človek vas upraša kaj pridobi z odstranjenim katalizatorjem vi mu pa o tehničnem pregledu nakladate, ko da se sam ne zaveda da potem avto ni tehnično izpraven! dejte mu kak pametn odgovor iz prakse!!! :evil: :evil:
Slika
Slika

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Sr dec 05, 2007 11:13 am

sej sem mu ga dal. ce bi poiskal po forumu bi najdu veliko napisanega. tema je bila veckrat obravnavana.
Extreme N

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: ODSTRANITEV KATALIZATORJA

Napisal/-a CupraR Sr dec 05, 2007 11:15 am

escape je napisal/-a:Ali kdo ve kaj točno pripomore če sploh pripomore da so odstrani katalizator na 16 ventilcu? je kaj bolse lazje zadiha avto al ne?

Ker avto?? Ta v avantarju, sedici??
Tukaj se lepo pozna, avto je bolj odziven +rata zelo glasna zadeva :twisted: :twisted: Pr našmu je bla direkt cev od kolektroja do Supersprinta. Glasno, zelo glasno :lol: :lol:

Drugače pa slabš nima kaj it, katalizator duši motor, kolk pa ga je pa precej odvisno od motorja. Nekje bolj upaziš (recimo 1.8T, Tipo) drugje manj (Civic). Identične izkušnje se tudi pojavijo pr glasnosti. Bolj ga duši, bolj rohni brez...

Pr novejših avtih ki imajo 2 lambde lahko sveti lučka oz lambda narobe dela. Se je za pozanimat oz v 90% se odpravi z priklepom na comp..

Pa še za eco manijake: začuda so lahko tudi brez kata plini ok :lol: Izkušnje iz prakse.

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Re: ODSTRANITEV KATALIZATORJA

Napisal/-a escape Sr dec 05, 2007 11:32 am

CupraR je napisal/-a:
escape je napisal/-a:Ali kdo ve kaj točno pripomore če sploh pripomore da so odstrani katalizator na 16 ventilcu? je kaj bolse lazje zadiha avto al ne?

Ker avto?? Ta v avantarju, sedici??
Tukaj se lepo pozna, avto je bolj odziven +rata zelo glasna zadeva :twisted: :twisted: Pr našmu je bla direkt cev od kolektroja do Supersprinta. Glasno, zelo glasno :lol: :lol:

Drugače pa slabš nima kaj it, katalizator duši motor, kolk pa ga je pa precej odvisno od motorja. Nekje bolj upaziš (recimo 1.8T, Tipo) drugje manj (Civic). Identične izkušnje se tudi pojavijo pr glasnosti. Bolj ga duši, bolj rohni brez...

Pr novejših avtih ki imajo 2 lambde lahko sveti lučka oz lambda narobe dela. Se je za pozanimat oz v 90% se odpravi z priklepom na comp..

Pa še za eco manijake: začuda so lahko tudi brez kata plini ok :lol: Izkušnje iz prakse.

Svaka čast za odgvoro posteno:) ja kaj potem ce dam gor kaj pridobim?:)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov