Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Apex
Nov uporabnik

montaža turbine

Napisal/-a Apex Sr jul 11, 2007 9:23 pm

živjo!
to sm že na opel forumu napisu, pa sm reku de morm še vs uprašat,
jest bi rd na svoj avto(opel astra GSI, 150KM) montiru turbino pa me zanima kakšna more bit predelava motorja, mislim kaj morš vse predelat de bo motor zdržu obremenitve. en moj kolega mi je reku de lohk turbino montiraš čist na serijski motor, sam sm reku de morm tu vs uprašat. zanima me tut kje bi lohk kupu turbino, al pa če gdo pozna kkšenga k proda. pa kolk pridejo tko cenovno, za cev komplet, mislim kit?
pa gdo bi to lohk pocen montiru? drugač sm jest okolica ljubljane(vrhnika).
lohk pa gdo pošle kkšen link na to temo!

hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr jul 11, 2007 10:40 pm

Veliko takih vprašanje je že bilo, malo poglej po forumu.

Kratek odgovor: ne, ni tako enostavno da bi samo dal gor turbino pa čao. Kompresija mora bit nižja (torej vsaj druga dihtunga), kaj mora bit pojačano, premenjeno, ipd.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Sr jul 11, 2007 11:12 pm

kupis eno kalibro turbo , kupis kit nosilcev polosovin in ostale sare za astro, premntiras (z bremzami vred) pa vozis.
najceneje, najbol zanesljivo.
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če jul 12, 2007 12:05 am

CockroaC je napisal/-a:kupis eno kalibro turbo , kupis kit nosilcev polosovin in ostale sare za astro, premntiras (z bremzami vred) pa vozis.
najceneje, najbol zanesljivo.
... se strinjam pa ko vzameš motor ven vzami še elektroniko od avta intercooler in vse kar gre zraven do najmanjše cevke ... sicer pa tvoj motor da bi lahko šla gor Turbina bi moral dekomprimirat na najmanj 7.5 - 8:1 torej dat ka vmesnik med glavo in cilindre (tesnilo ali obroče), da dobiš zmanjšanje kompresije ter narediti izpušni kolektor z vijaki za montažo Turbine, dovod olja na Turbino in sistem dodatni za hlajenje olja, dovod vode na turbino in vse ostalo kar pride zraven ( program za spremembo predvžiga - Turbinarji odvzemajo pri pospeševnju predvžig tvoja Astra ga pa dodaja pri pospeševanju , močnejšo bobino-cinšpulo, večje injektorje, močnejšo benzinsko pumpo, regulator pritiska goriva nastavljiv, močnejšo sklopko ... narediti cevi za dovod zraka iz filtra do turbine in iz Turbine do sesalnega kolektorja izpuh ...) precej miganja torej - če najdeš Calibro T prišparaš kar nekaj dela ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Če jul 12, 2007 7:06 am

Vprašaj Cicera! On je majstor.

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Če jul 12, 2007 7:46 am

jst pravm zmerm tko da se vse namonterat nardit.ko se pa gre za optimizacijo pa zasteka.ti je pa obdelava map oreng del pr turbo projektu.ce ni prave mesance.ode vse skp.ves kam :D

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Kraj: Lovrenc na Pohorju

Napisal/-a sergej Če jul 12, 2007 8:27 am

Ma kaj nimajo letala turbin???Mislim

8) MottoR 8)

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Če jul 12, 2007 9:40 am

sergej je napisal/-a:Ma kaj nimajo letala turbin???Mislim

8) MottoR 8)

...... :roll: ..... Ja pa eni traktorji jo tudi majo :con
BMW E46

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Kraj: Lovrenc na Pohorju

Napisal/-a sergej Če jul 12, 2007 1:42 pm

Mislim

Turbo ali turbina?????
ali je puhalo????

MottoR

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Če jul 12, 2007 1:56 pm

Jaooo, zaj ko so pocitnice je se slabse ko ponavadi tu gor na a.com.
Slika

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Če jul 12, 2007 1:57 pm

CockroaC je napisal/-a:Jaooo, zaj ko so pocitnice je se slabse ko ponavadi tu gor na a.com.

Maš prav.. :lol:
BMW E46

Uporabniški avatar
Crash
Nov uporabnik

Re: montaža turbine

Napisal/-a Crash Pe jul 13, 2007 4:26 pm

Apex je napisal/-a:živjo!
jest bi rd na svoj avto(opel astra GSI, 150KM) montiru turbino pa me zanima kakšna more bit predelava motorja, mislim kaj morš vse predelat de bo motor zdržu obremenitve. en moj kolega mi je reku de lohk turbino montiraš čist na serijski motor, sam sm reku de morm tu vs uprašat. zanima me tut kje bi lohk kupu turbino, al pa če gdo pozna kkšenga k proda. pa kolk pridejo tko cenovno, za cev komplet, mislim kit?

hvala za odgovore!

Zakaj enostavno se ne obrneš na opelfrike iz MS...............ali pa na opel forum 8)

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Pe jul 13, 2007 6:05 pm

Crash je napisal/-a:

hvala za odgovore!

Zakaj enostavno se ne obrneš na opelfrike iz MS...............ali pa na opel forum 8)

Dober predlog :tomidelej:

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Pe jul 13, 2007 7:47 pm

Pavel_P je napisal/-a:
Crash je napisal/-a:

hvala za odgovore!

Dober predlog :tomidelej:

sej je že(saj tko je napisal? :?
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

GSIpower
Nov uporabnik

Napisal/-a GSIpower Ne dec 30, 2007 2:49 am

v astro paše od calibre turbo motor brez kakih drugih nosilcev :lol: glede tvojega 150 hp motorja in kalibrinega turbo pa je vse enako razen batov in oljnega kanala.torej potrebno je naredit oljni priključek na bloku(kater je puščen samo kvinte vrežeš in cev no3) ter menjat bate.Tudi na serijskem motorju gre kot ti je povedo kolega..sam z dost manjšim tlakom,ker je kompresijsko razmerje ful različno.Zdajle pa kolko vem si tak nabavo c20let tak da bo c20Xe brez posegov šel ven ;) in LET no3.Ze vnaprej ti povem pa da kupi zadnji nosilec motorja(na menjalniku zadaj) nov ker bo ti ga utrgalo(če je še prvi) 8)
OPEL je AVTO

Kyuss
Nov uporabnik

Napisal/-a Kyuss Po dec 31, 2007 1:05 pm

hvala za odgovore!

Tako na hitro... Če bi šlo na serijski motor, potem še vseeno rabiš nekoga, ki bi ti:

- prekalibriral ECU mape ali pa daš vsaj e-manage zraven
- rabiš drugačen sesalni kolektor (če imaš N/A motor zdaj)
- harness motorja moraš predelati
- predelava izpuha
- tiščanje novih stvari v majhen prostor

Če se pa hočeš k zadevi spravit na pravi način, potem rabiš še bate, nove odmične, popolnoma na novo napisan ECU, drug harness, druge senzorje.
15k EUR minimalno. Raje najdi calibro s tako mašino, ki ti paše, pa je.

Kakšen kit bi ti rad? Kit si moraš narediti sam. Rabiš svakojake predelave za kaj takega. Če že sprašuješ osnovna vprašanja, niti ne razmišljaj o turbini. Niso toliko drage, kolikor je drag vložek za vse ostalo. Če nisi vsaj 80 % sam svoj mojster pri zadevi, boš rabil lep kup denarja, da boš stvar spravil skupaj.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Po dec 31, 2007 1:18 pm

sergej je napisal/-a:Mislim

Turbo ali turbina?????
ali je puhalo????

MottoR

turbo puhalo
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov