Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Kateri sportni lonec za Peugeot 306/1.6/90km?

Napisal/-a svizc To mar 04, 2008 8:58 pm

Pozdravljeni!

Nekaj sem ze iskal po po ostalih forumih o sportnih zadnjih loncih, nekaj sem bral, oddal sem tudi ze nakaj ponudb, vendar pa sevedno nisem dobil dovolj informacij o tem. Iskal sem tudi ze na tem forumu, prav za moje vozilo oz. za meni podobnega pa nisem nasel.

Skratka da preidem na bistvo. Gre za vozilo Peugeot 306 z motorjem 1.6 in 90km. Najprej sem razmisljal da bi nabavil sportni filter, vendar sem se ob pogledu na avspuh premislil, tako da sem se odlocil da najprej kupim sportni zadnji lonec. Kaj bi rad dosegel z novim sportnim avspuhom je predvsem globok in pa cim mocnejsi zvok, kolikor se le da. Zdej ne vem kateri zadnji lonec je v tem primeru najboljsi, vem pa tudi to da boste nekateri rekli da pri taki slabi masini ne morem pricakovati nevem kaksnega prodornega zvoka. Ja lahko ga, tudi z mnogo slabso masino in avtomobilom, ala Clio 1.2 ali kaj podobnega se da pridobiti tak zvok. Zdej z avspuhom bi rad dosegel samo zvok in nic konjev vec...

Gledal sem ze nakaj po firmah kot so:
Remus, Powerfull, MagnaFlow, NOVAK(Slo), itd..

... vendar se ne morem odlociti kaj bi.

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Sr mar 05, 2008 8:42 pm

Zanima me kaj je to za en sportni lonec spodaj na slikah(slike so pobrane iz nekega drugega foruma, prilepil pa sem jih sem ker uporabnik ne ve firme in modela lonca)?

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Ne mar 09, 2008 7:40 pm

Sepravi noben popolnoma nic ne ve al sm bedno temo postavu? :oops:

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix Ne mar 09, 2008 8:15 pm

Tale na slikah zgleda hud. :twisted:

A ni dost blo povedanga okrog izpuhov?

Ko sm se odločal za izpuh sem se tuki pozanimal (nisem odpiru novih tem!) in prišel do naslednjih ugotovitev; Remus je drag, Powerfulla ne morš homologirat, razen če greš v MB, Novak mi ni znan, MagnaFlow(ga mam gor) in Supersprint ju dobis za svoj avto. Sprint baje ne da globokega zvoka, Powerfull/Remus ga dasta največ. Jaz sm z MagnaFlow zadovoljen, je globok zvok, upošteval sem razmerje; izgled/cena/zvok.

Če sm se kje zmotu naj me popravi kdo.

PS: Poglej si posnetke različnih proizvajalcev na YouTube ;)

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Ne mar 09, 2008 10:14 pm

Kje si pa narocu oz. kupu ti tale tvoj MagnaFlow lonec ce smem prasat? Da se se jaz mal pozanimam kako pa kaj? 250eur ce se ne motim ane, z homologacijo in montazo vred? Na enmu drugmu forumu sem brau da nekje v Kranju prodajajo MagnaFlow lonce :oops:

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Ne mar 09, 2008 10:39 pm

btw powerful firma je šla u stečaj že neki časa nazaj ;)
pa jaz bi dobr premislu če bi rad meu avto ki se dere u 3pm in ko greš na morje ti tam rohni celo pot in še pol par ur ko maš avto ugasnjen :lol: :lol: :lol:
....

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix Ne mar 09, 2008 11:09 pm

Res je, v Kranju dobiš te lonce. Ti pa priporočam za globok zvok dvojni izpuh, ki je pravzaprav kot moj, sam da sta dva, sam moras met tud kubikažo. ;)

Slika

Mi je kr mal žal, ker nism vzel neki tazga, maš tud drugačne zaključke, DTM, ...

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Po mar 10, 2008 8:52 pm

Ce mas na koncu 2 izhoda ima izpuh bolj globok zvok? Kako je pa to mozno? Jaz pa mislim da skoraj mora biti bolj globok pri enojnem izhodu, ali se pac motim? Dejte me popravt tisti ki se ukvarjate z tem, prosim...

FreaK_22
Novinec

Napisal/-a FreaK_22 Pe mar 21, 2008 5:42 pm

Hendrix je napisal/-a:Res je, v Kranju dobiš te lonce. Ti pa priporočam za globok zvok dvojni izpuh, ki je pravzaprav kot moj, sam da sta dva, sam moras met tud kubikažo. ;)

Slika

Mi je kr mal žal, ker nism vzel neki tazga, maš tud drugačne zaključke, DTM, ...

Keep it real dvojni izpuh globji zvok :lol:
Allways tuning
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov