Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

izpušni kolektor

Napisal/-a RegY Po feb 09, 2004 1:59 am

recite mi kdo v sloveniji dela dobre športne izpušne kolektorje po naročilu?

kolk je kaj cena? kolk lahko na original ostalem izpuhu pričakujem moči.... itd

razmišljam v smeri devito, če dela on kaj tukaj
Slika

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Po feb 09, 2004 2:05 am

Tko ti lahk Regy svetujem DeViTo je majstr oz specijalist!!!

Zvok moč vse se spremeni!!
cena se giblje tam od 90k naprej :wink:

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Napisal/-a RegY Po feb 09, 2004 2:07 am

tud če ostane ostalo vse original?
Slika

Uporabniški avatar
Slater
Novinec

Napisal/-a Slater Po feb 09, 2004 7:39 am

avto bolj diha.
Se pa cene gibljejo od 90k navzgor, kot je rekel Venom. Sem gledal zase; kar tema ... vse je neki čez 120k SIT. :shock:
Slika

Uporabniški avatar
AleX_79
Nov uporabnik

Kraj: Lucija

Napisal/-a AleX_79 Po feb 09, 2004 8:12 pm

Jaz sm dal celo slovenijo skozi ... pa tudi pol italije in nimajo kolektorja za moj avto ...
Resitev je ostala samo pri Devito...
tko da se bom kr za njega odlocil

Jaz osebno menim, da ce das delat kolektor potem moras obvezno vrst ven katalizator in zadnji lonc.... ker nima smisla dat tolko denarja za kolektor in potem vse ostalo original

LP

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po feb 09, 2004 8:30 pm

hehe mislim da ste pozabl na kanale da jih je treba povecat! :wink:
Brez tega bolj bogo pridobis z kolektorjem!
lp

Uporabniški avatar
HPFreak
Novinec

Napisal/-a HPFreak Po feb 09, 2004 8:37 pm

Ahm! A devito ti lahka nardi tud cel sistem (kolektor, cevi, katalizator-k mora bit zdej gor, zadn lonc) ali nekaj od tega??? pa bi bla cena tam do 150k???

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Po feb 09, 2004 8:41 pm

HPFreak je napisal/-a:Ahm! A devito ti lahka nardi tud cel sistem (kolektor, cevi, katalizator-k mora bit zdej gor, zadn lonc) ali nekaj od tega??? pa bi bla cena tam do 150k???

nardi ja...
do 150k ne...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Napisal/-a RegY To feb 10, 2004 4:54 am

sicer mi je ta cena malo visoka...

alex, če imaš hyundai coupeja, oz. tiburona (96-99) poglej malo na kspec.com, importshark.com, sharkracing.com.... sigurno kaj najdeš za kaki reasonable price

pozabi na homologacijo za te izpuhe
Slika

Uporabniški avatar
Slater
Novinec

Napisal/-a Slater To feb 10, 2004 7:25 am

A je to res, da če daš prevelik Fi kolektorjevih cevi, da ni dovolj back-pressure in ti bencin "potegne" v kolektorje in seveda avto manj gre, bencin izgoreva v kolektorjih, ... Je to res :?:
Slika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan To feb 10, 2004 8:52 am

Jup. Pa še čuden zvok takrat dobi avto.
Slika

Uporabniški avatar
AleX_79
Nov uporabnik

Kraj: Lucija

Napisal/-a AleX_79 To feb 10, 2004 4:22 pm

RegY je napisal/-a:sicer mi je ta cena malo visoka...

alex, če imaš hyundai coupeja, oz. tiburona (96-99) poglej malo na kspec.com, importshark.com, sharkracing.com.... sigurno kaj najdeš za kaki reasonable price

Jap,.... sm ze vse to pogledal in majo lepe stvari, samo ce je potem bilo kaj narobe na koga se obrnem ? ... pa tudi cena je kr precej visoka.
Zato se bom kr odlocil za Devito .

LP

ZEeMF
Novinec

Napisal/-a ZEeMF To feb 10, 2004 5:41 pm

Slater je napisal/-a:A je to res, da če daš prevelik Fi kolektorjevih cevi, da ni dovolj back-pressure in ti bencin "potegne" v kolektorje in seveda avto manj gre, bencin izgoreva v kolektorjih, ... Je to res :?:

žal je tko. zato pa so izpuhi ki ti kaj na moči dajo tok dragi. poglej firmo akrapovič (za motorje) to je vse preračunano in narejeno skoraj za vsak motor posebaj. razen za turbote temu pa daš loh cev kokr čš fi-ja ker to še malo pohitri turbino in manj se matra.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Napisal/-a RegY To feb 10, 2004 6:47 pm

AleX_79 je napisal/-a:
RegY je napisal/-a:sicer mi je ta cena malo visoka...

Jap,.... sm ze vse to pogledal in majo lepe stvari, samo ce je potem bilo kaj narobe na koga se obrnem ? ... pa tudi cena je kr precej visoka.
Zato se bom kr odlocil za Devito .

LP

če dobiš poškodovano robo pač pošlješ nazaj... na njihove stroške, seveda
Slika

Uporabniški avatar
jaka-z
Novinec

Napisal/-a jaka-z Pe feb 20, 2004 9:07 am

DeVito vam naredi kolektorje in celoten izpuh za različne tipe vozil, po želji! tel: 041 326 366, za ceno pa najbolje da ga pokličete in povprašate kako pa kaj.
tuki na sliki pa je en primer celotnega izpuha za Golf IV kit car od Peljhana, lonec je iz titana, tehta pa le 7,4 kg.
Slika
Zadnjič spremenil jaka-z, dne Pe feb 20, 2004 2:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

MaKo
Uporabnik

Napisal/-a MaKo Pe feb 20, 2004 9:20 am

Verjetno Golf IV kit car!

Je pa res, da DeVito in Peljhan kar preces sodelujeta. Tudi na Subaruju, ki ga je lani nekaj vozil Peljhan (in ga je letos kupil Komelov najvecji pokrovitelj), je DeVitov izpusni sistem. DeVito ima (ali je imel) celo Coradota registriranega v Idriji :wink:

Uporabniški avatar
Mike_E_
Novinec

Napisal/-a Mike_E_ Ne mar 28, 2004 11:32 pm

Kolko pa kaj pridejo novi kolektorji - originalni? Konkretno me zanima za fiat punto 1,6 - mislim da je mojega pobralo (za potrditev grem sicer jutri na servis, pa vseeno..). Se da zadevo zavarit? :roll:

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po mar 29, 2004 8:03 am

Pobralo-a je poču, pol takoj na zvoku slišš. Pride pa tm cca 35000 (vsaj Serđo je dal neki tazga za bravota)

Uporabniški avatar
Mike_E_
Novinec

Napisal/-a Mike_E_ Po mar 29, 2004 8:10 am

CupraR je napisal/-a:Pobralo-a je poču, pol takoj na zvoku slišš. Pride pa tm cca 35000 (vsaj Serđo je dal neki tazga za bravota)

Če slišim? :lol:
A si že kdaj vozu nascar dirkalnik? Če ne se lahko oglasiš pri meni danes in greš en krog.. zvokovno je isto :P Pomoje če ga stisnem sprožim par alarmov po ulci :twisted:

Skratka mam občutek kot da sploh nebi mel izpuha.. sumljivo mi je samo to, da se mi je to pojavilo včeraj kar naenkrat - ob enem malo bolj naglem speljevanju (avto je mal potreslo ob delnem grabljenju gum), ko sem se ustavil je pa samo ropotat začelo.. Res da sem že popoldne slišal manjše pihanje in sem mislil danes peljat avto pogledat, če mam kje počen avspuh, potem se je pa drastično poslabšalo :roll:

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Po mar 29, 2004 8:28 am

A pa si prepričan da je kolektor? Meni se je enkrat una pregibna cev med kolektorjem in ostalim delom avspuha pretrgala in je tulilo ko svinja. Imel sem še neko zadevo ki je bla nekak pletena iz nekih žic pol so mi pa drugo konusno izvedbo gor dal. Tulilo pa je najbolj ko si dal gas in je motor zategnilo luknja na tistem delu pa je ratala večja. Ko sn se peljal skozi sp. idrijo me je folk takrat sam gledal. Sej zvok je bil res morilski ampak sn imel drugi teden tehnični :evil:
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov