Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

"navijanje" turbine

Napisal/-a bridgestone To jul 27, 2004 5:21 pm

kako se "navije" serijsko turbino pri avtu? Ali se to dela s posegomv elektoniko ali je poseg mehanske narave. Morda se samo dvigne max tlak na wastegate ventilu???

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To jul 27, 2004 6:12 pm

Kremni te bo ubil... :?
Slika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst To jul 27, 2004 6:14 pm

Lahko kupiš elektronski boost controler, ki stane tam od ene 200$ (rabljen) naprej in nastavljaš tlak iz notranjosti. To je najboljša varjanta, ampak dost draga.

Lahko kupiš ventil kot je tale: http://www.ken555.fsnet.co.uk/sti/images/dawes.jpg Zadevi se reče Dawes device, ali boost valve. Med drugim jo dobiš tudi na naslednjem naslovu: http://www.apexperformance.co.uk/catalog/product_info.php?cPath=120_130_135&products_id=519&PHPSESSID=9b18704961aee1b54678798967d06e60 Ampak to je iz anglije tako da računaš še kakšnih 10 funtov za poštnino zraven. Pa ne zamenjat tega za "bleed valve" ki dela na drug princip in je dost slabši za turbino ker boost zelo niha. Pri tem ventilu boost skoraj ne niha, oziroma zanemarljivo malo. Montaža je pa enostavna, pri tem iz anlije dobiš tudi navodila zraven.

Lahko udariš socialno varjanto in enostavno podložiš vijake na actuatorju. To je tisti ventil ki odpira wastegate in je nanj pritrjen s tako ročico. Tist cel ventil odšraufaš dol, pod vijake podložiš eno ali 2 mm podložko (tako da se tista ročica podaljša za 1 ali 2mm) in to je to. Ampak odsvetujem, ker je zelo težko vedet za kolk boš "odprl" turbino na ta način in je lahko hitro preveč. Je pa skor zastonj :)
Zadnjič spremenil iKst, dne To jul 27, 2004 6:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To jul 27, 2004 6:28 pm

Pugi je napisal/-a:Kremni te bo ubil... :?

:rofl :rofl

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To jul 27, 2004 8:16 pm

Lahko jo odpred do kraja, ce se je vedn premal pa zamenjas za eno bolj hard ko ti da vec druka :wink:

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone To jul 27, 2004 8:51 pm

kaj je s tabo narobe. Javno groziš po internetu. Mene ne bo nihše ubijal, jasno. ČE ti kej ni prav to POVEJ MENI OSEBNO.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To jul 27, 2004 8:54 pm

silver je napisal/-a:Javno groziš po internetu. Mene ne bo nihše ubijal, jasno. ČE ti kej ni prav to POVEJ MENI OSEBNO.

joj kake pokaš dec :roll: sigurno je prej bilo mišljeno kot hec ne pa kot "javna grožnja" :cry :cry

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To jul 27, 2004 8:59 pm

silver je napisal/-a:

kaj je s tabo narobe. Javno groziš po internetu. Mene ne bo nihše ubijal, jasno. ČE ti kej ni prav to POVEJ MENI OSEBNO.

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

:rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl

Ej stari, sori, če bi ti vedu kdo je kremni, pa kake ma on, bi zdle se z mano valjal po tleh. Kremni te ne bo ubil, pomoje. LOL Lej on je en kolega, k se neki zastop na turbine, ker je padel skozi streho tovarne, ko je bil še majhen podobno kot Obelix v čarobni napoj. Sedaj ne more spati, če nima ob sebi vsaj T2. Ja, in on je mislem da alergičen, če en reče navijanje turbine :D :D Lej turbine ne navijaš, ampak večaš tlak, reče se odpiraš... LOL ej stari tolk sem se presmejov zdle.

Peace :pij:
Zadnjič spremenil Pugi, dne To jul 27, 2004 9:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To jul 27, 2004 9:08 pm

Pugi je napisal/-a: Lej on je en kolega, k se neki zastop na turbine, ker je padel skozi streho tovarne, ko je bil še majhen
Peace :pij:

jst pa u špinačo...čuj snage :rofl :rofl :cry :cry

včasih znajo bit "zapleti" na forumu prav fletni :EE

Uporabniški avatar
idol plemenit
Novinec

Napisal/-a idol plemenit To jul 27, 2004 9:08 pm

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
men je dedek zmeri govoru:zrno na zrno pogača, kamen na kamen palača, guma na feltno-avto

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone To jul 27, 2004 9:39 pm

Pugi je napisal:
Lej turbine ne navijaš, ampak večaš tlak, reče se odpiraš

ej model slovenščina ma celo pomen. Če rečes da boš nekoga ubil to tud pomen da ga boš, saj zame. Glede tega so resna pravila in se ne gre hecat. ZA podobne grožnje so po našem zakonu kazni do 3 let zapora - beri kazensko pravo.

drgač pa sm jest tisto navijanje dal izključno v """""oklepaje"""", če si ti slep to ni moj problem sam pol me ne blati javno na forumu ampak mi pošlj PM pa lah pol vse poveš kar maš čez mene.

Uporabniški avatar
Suljo
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a Suljo To jul 27, 2004 9:45 pm

Pa dej model kva ti je, kva kompliceraš čist za brezveze :? Sploh ti ni nč hotu, niti blatit niti nč, sam pač u hecu je reku tist kar pač je! Ne morš se kr tkole pizdit za brezveze :ne
LP

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To jul 27, 2004 9:47 pm

:D :noro :vc :har :rofl :)=(: :cry :EE :bow :tipk :pij:
Slika

Uporabniški avatar
Jasmy
Stalni uporabnik

Kraj: Veleje

Napisal/-a Jasmy To jul 27, 2004 9:48 pm

silver je napisal/-a:Pugi je napisal:
Lej turbine ne navijaš, ampak večaš tlak, reče se odpiraš

ej model slovenščina ma celo pomen. Če rečes da boš nekoga ubil to tud pomen da ga boš, :cry - beri kazensko pravo.

drgač pa sm jest tisto navijanje dal izključno v """""oklepaje"""", če si ti slep to ni moj problem sam pol me ne blati javno na forumu ampak mi pošlj PM pa lah pol vse poveš kar maš čez mene.

:cry :cry :rofl :rofl
Iz enga stavka ki ga je Pugi napisal in kasnej obrazložil, zakaj je to napisal in vse, boš ti zdj še vedno v drugo smer vleku in kr neki.
Zdj si pa začel omenjat neke zakone pa kazni pa nevem kaj, pa počutiš se ožaljenga pa kr neki,dj umir se mal no! Človk to je forum. Mislim :lol: res no.

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc To jul 27, 2004 9:51 pm

pa kva je s tabo model...a ti ne poznas heca??? Pugi se je sam za.jeba.vou ti pa s takimi ven prpokas!!! pa to je forum in je dovoljen tud mau heca!!! TAKE IT EASY :roll: :lol:

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ To jul 27, 2004 10:14 pm

LOL !!!

Jest bom umru od smeha nooooooooooooooooooooooooooooooooo..............

PUGI, jest te bom ubil in nagačil k petelina!

p.s.: Upam, da me ne boš zdej tožil. LOL

Drgač se pa baje da turbino NAVIT tko k bekarco od moje stare mame, pa poj full fila!
Sam morš pazit, da ne presiliš fedra, k pol rada tud žasteka...... LOL

:rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To jul 27, 2004 10:16 pm

silver je napisal/-a:ej model slovenščina ma celo pomen. Če rečes da boš nekoga ubil to tud pomen da ga boš, saj zame. Glede tega so resna pravila in se ne gre hecat. ZA podobne grožnje so po našem zakonu kazni do 3 let zapora - beri kazensko pravo.

če bi ti kaj mel pojma o kazenskem pravu ga ne bi izpostavljal (beri : kazenskega prava) za tako butast primer kot je ta :cry :rofl :rofl

nauči se kaj so oklepaji :con napisal si v apostrofih, drugače se temu reče tudi v navezicah. ej mudel slovenščina ma celo pomen :wink:

če ti nekdo reče j***m ti mater te je kaj strah :?: ker to ( po tvoje ) dobesedno pomen, da ti j**e mamico. kaj če ti to reče starejši poštar :?: te rata strah, da si mogoče njegov sin :twisted: :twisted:
zafukan je živet pod tako strogim obravnavanjem besed kot ga imaš ti.
god damn life :pij:

p.s:daj to "grožnjo" na preverjeno, da bo spet mal heca :cry :cry :rofl :rofl
p.s: i bow u funny man :bow

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To jul 27, 2004 10:29 pm

tole se spreminja v irc kurcanje :P :)

Copy/paste Quote as you want: Jutri bote dobili po picki, Vsi skupaj :P

Lp PiLLLe :cry :cry

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Sr jul 28, 2004 1:56 am

PiLLLe je napisal/-a:tole se spreminja v irc kurcanje :P :)

Copy/paste Quote as you want: Jutri bote dobili po picki, Vsi skupaj :P

Lp PiLLLe :cry :cry
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

majku sm brez komentarja :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Sr jul 28, 2004 7:24 am

Meni pa se ne zdi ravno tako smešno. Fant je lepo vprašal, dal tisto klinčevo navijenje v narekovaje, torej ni mislil dobesedno, pa od kdaj je treba na forumih pisat po nekih pravilih (nevem kakšnih :? ) in z "navijanjem" mislim da je bilo vsem jasno kaj misli, odgovor je pa dobil samo od iKsta. Potem je res tudi, da je po Pugijevem hecu Silver reagiral malo preveč resno. Pa res je tudi da bi ga lahko preusmerli na iskanje, ali da bi se sam spomnil tega http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=17431

Za moje pojme je ta tema zrela za izbrisat
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov