audi4ever je napisal/-a:prosim razpišite se čimbolj na široko
Jinxy je napisal/-a:Glede na to, da ti RSR preprogramira čip s pomočjo valarjev in točnih meritev, ti ga definitivno bolj priporočam.
Zagovorniki RAPID-a se lahko na glavo postavijo, ampak EDINI pravilen, varen in najbolj učinkovit sistem "chip tuninga" je, da ti avto postavijo na valarje in počasi sprogramirajo vse fuel, ignition in boost map-e.
DrMr je napisal/-a:Za točno, oziroma za voznika vozila najugodnejšo nastavitev ni dovolj en popoldan na valjih, ampak teden ali dva vožnje. Rapid ti omogoča, da se nastavljivi parametri ponastavijo v cca.5 sekundah, kar je pri chip tuning nemogoče. Če se opravi chip tuning preko OBD (brez menjave eproma) ni možna emulacija (nastavljanje med samo vožnjo, ali med meritvijo na valjih), kar pa je možno pri chip tuningu z odstranjenim epromom ali pri Rapidu. Računalnik v vozilu rabi inicializacijo (prilagajanje na način vožnje voznika) in se popolnoma ne more inicializirati na valjih v enem popoldnevu. Tako lahko vozilo prekomerno dimi ali začne izgubljati moč šele po nekaj urah vožnje. Upam da razumeš, da se najboljša in najcenejša uskladitev z tvojim načinom vožnje in stanjem vozila izvede z večkratnimi- brezpalčnimi "(5 sekundnimi)" nastavitvami z Rapidom. Prav tako lahko Rapid moč dvigne tudi preko obljubljenih 25% (če se tako nastavi)!!! Je pa potreben kompromis zaradi zmožnosti motorja, nastavitve elektronike so neomejene!!
audi4ever je napisal/-a:ker sem pred nakupom dodatne moči za moj avto me zanima, ker kljub temu, da ste se že na veliko razpisal na temo clio dci še vedno ne vem v čem je razlika med RSR chipom in RAPID modulom, zato vas prosim za pomoč.v brošuri od rapida ni modela audi A6 1,9 tdi (116 PS) z pumpe duse motorjem .sem pa na že prej omenjeni temi prebral neki v zvezi s tem motorjem a mi ni jasno,da kao neki ni v redu...torej zanima me vse v zvezi s tem motorjem odloču se pa bom med eno od teh firm.prosim razpišite se čimbolj na široko,da si razjasnim obzorje in da izvem čimveč o temhvala
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov