bridgestone je napisal/-a:se pravi če menjam DV, n75 ventil, naredim downpipe 70mm in odstranim katalizator, ter poštimam preostal del izpuha, menjam tlačni regulator bencina, mogoče še koleno turbine, menjam zračni filter in uredim dotok hladnega zraka in opimiziram ECU, bi lahko prišel za 0.5 mio sit na 240KM.
kaj pa tist LMM (luft masen meter), a tist ostane serijski. to je senzor za pretok zraka ne? tlačni regulator bencina pa uravnava pritisk bencina v pumpi ne?
a sama črpalka za gorivo pa injektorji pa majo še tolk rezerve da bi omogočil takšno povečanje pritiska? pa če mi lahko poveš kašna je razlika med serijskim kolenom turbine in novim. v materijalih, obliki?
sej težim, ampak bi se rad mal poduču preden se lotim predelave.pa hvala za odgovore.
CupraR je napisal/-a:DV: Vloga ventila je da skozi celo krivuljo drži moč (uravnava pritisk v turbini in pesežek odvaja) . Pr čipanem avtu nej bi baje 100% puščal.
1.8T je napisal/-a:CupraR je napisal/-a:DV: Vloga ventila je da skozi celo krivuljo drži moč (uravnava pritisk v turbini in pesežek odvaja) . Pr čipanem avtu nej bi baje 100% puščal.
DV nic ne uravnava. Ima samo dve nalogi:
1. drzati ventil zaprt, ko je sistem pod pritiskom
2. spustiti odvecni pritisk iz cevi med turbino in loputo, ko se ta zapre (recimo ko menjas).
CupraR je napisal/-a:Mal off topic, si slučajno Surferja na seat forumu tut o tem spraševal :P morm se enkat z temi fanti na piru dobit da mi mal bl razložijo kako pa kaj, tale turbo tuning me še mal j..pr NA mi je bl jasn kako pa kaj
CupraR je napisal/-a:Hm a ni vloga N75 da odpira luputo turbine kdaj se spusti pritisk v izpuh.
Forge pa uravnava (drži enakomerni pritisk) pritisk v turbini-da skozi celotno krivuljo drži moč.
Je to to al mam čist zmešane pojme, ker pr teh stvareh hitr kkšno besedo narobe obrnš pa se čudn pol sliš vse skupaj
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost