Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Kaj naj naredim?

Napisal/-a Need_Power Ne feb 23, 2003 7:43 pm

Spet bom malo zatežil z tunanjem mojega avta, ki je žal pač malo podhranjen kar se konjaže tiče. Za tiste ki še ne veste, gre za golfa IV 1.4 16V, z 75 KM. Sem namreč pred sledečo dilemo:

1. Varianta: Kupim šp. filter, šp. izpuh (lonec), zbrusim/spoliram izpušne kolektorje, odstranim katalizator (ne vem če je možno, zaradi nekega senzorja in mogoče malenkost olajšam vztrajnik (brez kakega pretiravanja), na koncu pa peljem avto SENICI na valje in mi nastavi elektroniko. Pričakovan rezultat nekje 90+ KM in pa cena cca. 150.000 SIT za ves potreben material.

2. Varianta: zamenjam čip pri podjetju Digi-tec in kasneje menjam še izpuh, filter, odstranim kat. in 'zrihtam' vztrajnik. Pričakovan rezultat je nekje 100 KM, saj že sam čip obljublja 10 KW oz. 13 KM.
Cena pa naj nebi presegla 200.000 SIT.

Kaj bi se na mojem mestu vi odločili (+ komentar zaželjen) oz. še kak drug predlog je dobrodošel.

TNX

Ajde

[Sporočilo uredil/a Need_Power na dan 23.02.2003 ob 19:44 GMT]
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Re: Kaj naj naredim?

Napisal/-a RegY Ne feb 23, 2003 7:48 pm

skorajda imava enake probleme, ker meni pa obljubljajo v tožbi katero imam zaradi polota (1.0) da mi ga bodo popravili in ne nazaj vzeli, kot sem mislil, da bodo

če se bo to zgodilo sem rekel, da ga opremim s šp. filtrom, izpuhom, lite feltne, če bodo pasale te, ki jih imam sedaj še, pa še mogoče kaka mala mičkena malenkost v obliki plastike, pa neonke notr v kabino namečem, pa bo ql... divjat pa itaq ne moreš s takim pičipokijem - stajliš pa se vseeno lahko furaš

no... da ti svetujem glede tvojega golfa

jaz bi raje dal na mizo 100k sit za 10 konjev manj, ker 15KM se ti bo že kar krepko poznalo

don't you agree?

[Sporočilo uredil/a RegY na dan 23.02.2003 ob 19:50 GMT]
Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Ne feb 23, 2003 7:49 pm

zelo pomembno je kako dolgo bo po tuningu zdražal motor!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Re: Re: Kaj naj naredim?

Napisal/-a Need_Power Ne feb 23, 2003 8:11 pm

MGsax pravi:
zelo pomembno je kako dolgo bo po tuningu zdražal motor!

Hmm upam da nebi ribnilo prehitro vse skup, ampak jaz avta res nikoli, ampak res nikoli, ne tiščim čez 3.000 obratov oz. niti to ne ko je hladen in pa menjava olja bi bla nekje na 8.000 do 10.000 kilometrov (aral al kaj je že, vglavnem tovarniško priporočeno).

Regy: tiste cene so samo približne pa tut KM sem napisal po svojih ocenah in ni rečeno da bo dejansko tako. Glede cene ni odvisna moja odločitev.

Hvala zaenkrat

Ajde
Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Re: Re: Re: Kaj naj naredim?

Napisal/-a MGsax Ne feb 23, 2003 8:13 pm

zakaj pa te maš več obratov?
škodi šele če tišiš čez rdeče polje!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Ne feb 23, 2003 9:07 pm

RegY pravi:
skorajda imava enake probleme, ker meni pa obljubljajo v tožbi katero imam zaradi polota (1.0) da mi ga bodo popravili in ne nazaj vzeli, kot sem mislil, da bodo

če se bo to zgodilo sem rekel, da ga opremim s šp. filtrom, izpuhom, lite feltne, če bodo pasale te, ki jih imam sedaj še, pa še mogoče kaka mala mičkena malenkost v obliki plastike, pa neonke notr v kabino namečem, pa bo ql... divjat pa itaq ne moreš s takim pičipokijem - stajliš pa se vseeno lahko furaš

no... da ti svetujem glede tvojega golfa

jaz bi raje dal na mizo 100k sit za 10 konjev manj, ker 15KM se ti bo že kar krepko poznalo

don't you agree?

hm zakaj bi obupov.. jest sm mel isto se celo 0.9 pa tok stunan da mi tut marsker z mal bols masino ni pobegnu ( polo 1.0 hehe) zdej mam pa 1.1 in mi noben 1.2 clio oz. twingo nepobegne.,. je pa u planu (ta teden lajsanje vzrajnika) tko da 1.4 pazi se :)

[Sporočilo uredil/a TechnoBoy na dan 23.02.2003 ob 21:08 GMT]
V8 POWER

2fast4u
Novinec

Napisal/-a 2fast4u Ne feb 23, 2003 11:37 pm

Need_Power: A si že kupil golfa ?

---
Novinec

Napisal/-a --- Po feb 24, 2003 9:18 am

ce bi bil na tvojem mestu bi menjal avto za kakega japonca ali italiana. mas takoj tolko konjev za isti denar pol pa se vlozis teh 150k sit in imas ze stroj.

ce pa to ne pride v postev bi bla pa po mojem boljsa prva moznost (tista brez cipa)

lp

p.s. kam bi dal, ce bi dal polirat kolektorje?

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Re: Re: Re: Re: Kaj naj naredim?

Napisal/-a Need_Power Po feb 24, 2003 10:22 am

MGsax pravi:
zakaj pa te maš več obratov?
škodi šele če tišiš čez rdeče polje!

Hotel sem povedat da ko je motor HLADEN ne tiščim čez 3000 obratov, ko pa se segreje pa valda da gre čez te obrate.

Ajde
Slika

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Napisal/-a Need_Power Po feb 24, 2003 10:27 am

2fast4u pravi:
Need_Power: A si že kupil golfa ?

Nimam ga še doma...ko sestra dobi novi avto ga dobim takoj. Upam da bo to čimprej.

Permanent: Nevem še kje bom dal polirat kolektorje, moram bratranca vprašat, ker je on avtomehanik, bo že vedel za koga.

TNX vsem za odgovore.

Ajde
Slika

mondy
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mondy Sr feb 26, 2003 9:23 pm

Need_Power je napisal/-a:Spet bom malo zatežil z tunanjem mojega avta, ki je žal pač malo podhranjen kar se konjaže tiče. Za tiste ki še ne veste, gre za golfa IV 1.4 16V, z 75 KM. Sem namreč pred sledečo dilemo:

1. Varianta: Kupim šp. filter, šp. izpuh (lonec), zbrusim/spoliram izpušne kolektorje, odstranim katalizator (ne vem če je možno, zaradi nekega senzorja in mogoče malenkost olajšam vztrajnik (brez kakega pretiravanja), na koncu pa peljem avto SENICI na valje in mi nastavi elektroniko. Pričakovan rezultat nekje 90+ KM in pa cena cca. 150.000 SIT za ves potreben material.

2. Varianta: zamenjam čip pri podjetju Digi-tec in kasneje menjam še izpuh, filter, odstranim kat. in 'zrihtam' vztrajnik. Pričakovan rezultat je nekje 100 KM, saj že sam čip obljublja 10 KW oz. 13 KM.
Cena pa naj nebi presegla 200.000 SIT.

Kaj bi se na mojem mestu vi odločili (+ komentar zaželjen) oz. še kak drug predlog je dobrodošel.

TNX

Ajde

[Sporočilo uredil/a Need_Power na dan 23.02.2003 ob 19:44 GMT]

Najprej lep pozdrav vsem!

Oprosti k ti kradem post ampak me zanime k si glih omenu poliranje glave. Kje se da to narest pa kje se giblje cena.

Jan

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Napisal/-a Need_Power Sr feb 26, 2003 10:55 pm

mondy je napisal/-a:Najprej lep pozdrav vsem!

Oprosti k ti kradem post ampak me zanime k si glih omenu poliranje glave. Kje se da to narest pa kje se giblje cena.

Jan

Na tvoj problem ti ne morem odgovorit, ker jaz imam namen spolirat izpušne kolektorje in ne glave (tut prvič slišim za poliranje glave). Za izpušne kolektorje pa se grem naslednji teden pozanimat in vam sporočim.

Ajde

mondy
Novinec

Napisal/-a mondy Sr feb 26, 2003 11:32 pm

Head porting and polishing po angleško. Tu naj bi šlo za povečanje sesalnih in izpušnih kanalov v glavi, ki se jih na koncu še spolira. Opazil sem, da v tujini to velik delajo. :wink:

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr feb 26, 2003 11:47 pm

Poliranje glave!!!
Koliko vem se to dela samo pri avtomobilih z dosti prevozenimi kilometri! avtomobili, na katerih glavah nastane zazgana plast se zbrusi samo zazganina oz. spolira!!!
Tak da pri novem avtu se sigurno nebi nic poznalo!
Ali si mogoce mislil da bi dal glavo zbrusit!
Nevem ce bi to slo pri golfu!
Lp monster_d

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Sr feb 26, 2003 11:51 pm

hmm m jest pa mislim da tut pri novih... ker povrsina ni gladka ( pac od vlivanja ni gladka ) ker se mi drugace zdi nesmisleno da bi pri rallyju poslirali kanale...
V8 POWER

mondy
Novinec

Napisal/-a mondy Sr feb 26, 2003 11:58 pm

Tko je to v USA.
En primer nove glave, ki je bila optimirana za bolši pretok zraka blablabalbal...sej piše na strani kaj, kako in zakaj.
http://www.newedgeperformance.com/forracfoc20l1.html

mondy
Novinec

Napisal/-a mondy Če feb 27, 2003 12:00 am

monster_d je napisal/-a:Poliranje glave!!!
Koliko vem se to dela samo pri avtomobilih z dosti prevozenimi kilometri! avtomobili, na katerih glavah nastane zazgana plast se zbrusi samo zazganina oz. spolira!!!
Tak da pri novem avtu se sigurno nebi nic poznalo!
Ali si mogoce mislil da bi dal glavo zbrusit!
Nevem ce bi to slo pri golfu!
Lp monster_d

To je drugo mislim, da je to "head skimming" druga štorja pač. :D

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če feb 27, 2003 12:04 am

TechnoBoy je napisal/-a:hmm m jest pa mislim da tut pri novih... ker povrsina ni gladka ( pac od vlivanja ni gladka ) ker se mi drugace zdi nesmisleno da bi pri rallyju poslirali kanale...

HMMm...
Cul sem ze da se spolirajo ventili-kanali, ampak novo glavo?
Nevem no cisto mozno!
A ve se kdo kaj o tem!

mondy
Novinec

Napisal/-a mondy Če feb 27, 2003 12:10 am

Ni nujno, da je nova glava ta link sm dal sam za razlago.
Isto se naredi na stari glavi. Mal poglej na googlu "head porting polishing". :wink:
Vprašanje je če kdo to dela v SLO.

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Če feb 27, 2003 12:10 am

uff glave.. jest sm milsu kanalov :oops:
V8 POWER
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov