Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Powerfull izpuh

Napisal/-a BlackWind Če dec 30, 2004 1:23 pm

Zdravo! vidim da ste vi fantje tukej precej strokovnjaki! :lol: tko da bi vas vprasal za nasvet ali t.i. resitev!? Kupil sem Powerfull izpuh DTM izvedbe 2 rora...lonec je univerzalni kar pomeni da pase kot veste na vse avtomobile. In tukaj se pojavi problem: ker pase na vse avtomobile ni zraven certifikata kjer bi pisalo da je prov za mojga Twingeca! In potem se je prav tu pojavil problem na LPP-ju v petek!!! Un sivoglavi ata v lepi vijolicni oblekci pravi da moram prinesti se dodatno certifikat za izpusni lonec! Pa saj ni veliko pomagalo da sem mu rekel da je univerzalni!!! Torej sedaj nimam sicer doloceno vendar moram naknadno prinesti se certifikat za lonec (ce ga bom dobil) in takrat mi bodo sele vpisali homo v kartoncek se za spojler in okrasne letvice!!! stala....Saj vem da bi moral prej misliti ko sem kupoval auspuh ampak mi je bil tako zelo vsec da sem rekel: bo ze:)....pa se tako lepo poje in se sede na avto!...In zdej me zanima ce ma kdo kaksen predlog, ker ga res ne bi rad odmontiral:( samo me pa skrbi 100jurjev kazni po novem letu:) tolk pa ni vreden lonec:)...ok dost nakladanja...za odgovore ze v naprej hvala!! Lp

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Če dec 30, 2004 1:39 pm

za univerzalca ne boš dubu homoligacije, dubu jo boš samo za izpuh ki je narejen za točno določen modela avtomobila

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če dec 30, 2004 1:45 pm

zlabon je napisal/-a:za univerzalca ne boš dubu homoligacije, dubu jo boš samo za izpuh ki je narejen za točno določen modela avtomobila

Tako je, za tiske izpuhe se dobi edino homologacija.

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind Če dec 30, 2004 1:46 pm

ja skoda ane....sej a je samo za lonec ce nimas homologacije tut 100 jurjev kazni

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če dec 30, 2004 2:23 pm

Za Powerful lonec lahko dobiš edino potrdilo italijanske firme, da je univerzalni, za vpis v homologacijski kartonček pa potrebuješ TÜV, ki ga kakopak ni zraven teh loncev in tako tudi ni mogoč vpis.

Meni je tak lonec zdržal na cliotu 2 leti, potem je bilo potrebno že ponovno varenje luknje, ki nastane takoj na cevi za loncem... za prvi tehnični sem raje vse skupaj dal vzet dol... tako bo tudi novi lastnik dobil avto s popolnoma izpravnim avtom in izpolnjenim "homo-lomo" kartončkom (vzmeti, širše pnevmatike, zatemnjena stekla itd)...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind Če dec 30, 2004 2:42 pm

ja Ice hvala za odgovor samo pol v bistvu nc ne morm ane:) a mi pol 100 jurjev kazni ne uide:)
P.S: ice a se me se spomns? na Polici sem slikal takrat DBdrag, sej si biu pr men! k si po slike prsu ce se spomnis..prej sem meu rumenga twingeca... caw

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Če dec 30, 2004 4:50 pm

Ne se predat: tut to se da homologirat. Lepo se ena tablca z vgraviranimi številkami nardi, se pošvasa na lonc, pa še TUV si poštimaš in se veselo homologira. Da ni to samo teorija :lol: lahko povem da je en kolega tako homologiral.

Uporabniški avatar
Alonso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Alonso Če dec 30, 2004 5:32 pm

Fantje, zdej ste me pa zlo v slabo voljo spravl. :cry: :cry: :cry:

Pol morm jst tut eno ploščico gor dat (ni blema), sam kje pa tuv dobit? :cry: :cry:

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če dec 30, 2004 5:49 pm

Pač nardiš ga :lol: uporabš enga za kr ne lonc za osnovo itd.................

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind Če dec 30, 2004 7:37 pm

ja hvala fantje za odgovore pa za optimizem :lol:
Lp
Zadnjič spremenil BlackWind, dne To mar 01, 2005 12:12 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Če dec 30, 2004 8:32 pm

Pa kaj komplicirate s to homologacijo in unimi kurci iz LPP-ja.Mene kontaktiraj mam vse kar imajo veliki. :D
Ti bom povedal kako in kaj pa še neki ti bom dal.
Cena usluge 73.233sit :D :D :D

Ajde
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind Če dec 30, 2004 8:50 pm

za 73 jurjev kwa pravs da to zrihtas:) hehe a bos su s pistolo unga gumbca na Lpp fentat...sej je ze siv tut zanj pride cas.....ajde penzija pa to hehe da nau ksne pomote....

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Če dec 30, 2004 11:32 pm

CupraR je napisal/-a:Ne se predat: tut to se da homologirat. Lepo se ena tablca z vgraviranimi številkami nardi, se pošvasa na lonc, pa še TUV si poštimaš in se veselo homologira. Da ni to samo teorija :lol: lahko povem da je en kolega tako homologiral.

Tocno to varianto bom sam naredil.
Gre pa se za omenjeni izpusni lonec DTM kot je reko uporabnik BlackWind
lp

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind Če dec 30, 2004 11:55 pm

Tocno to varianto bom sam naredil.
Gre pa se za omenjeni izpusni lonec DTM kot je reko uporabnik BlackWind
lp[/quote]

Pol pravs da na unmu certifikatu nc ne pise da je ploscat - ovlaen ror pa dtm izvedba? al kaj?

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind Pe dec 31, 2004 12:00 am

ker ce ni to sploh ni problem pol ane...edini problem je se kle da mors od unga rora ki je pri powerfulu homologiran dobit certifikat:) da bos sploh lohka ponaredu pa tablco (ploscico) naredu za na lonec:)...bo ze...ce pa kdo lohka zrihta une papirje od powerfulla ..od ta homologiranga za twingota nej se pa oglasi!:) ce se da pa se za ksn pir zmenmo:)

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Pe dec 31, 2004 12:35 am

Seveda se te spomnem Ben, kam si pa rumenkota dal, ti je kr fajn zbijal tist notr ;) sem kmal po tistmu tut sam mal v AA investirat šel - DLS/Magnat, sam nism se utegnil zmert ;)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe dec 31, 2004 12:40 am

Taprav TUV za lonc je tak, da je gor samo par serijskih števik , pa tabelca za katere avte je homologacija (izvedenke po moči). Ni nobenga lonca narisanga, no vsaj pr Remusu je tko :P

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Pe dec 31, 2004 9:17 am

Bom jaz probo dobit tuv.
Ma en kolega pa poskenirat.
Sicr za powerful sam nevem za ker.
Stevilke...
Mislim da itak izpuh ze ma ene gor, tak da tiste sam prepises na un tuv.
lp

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind Pe dec 31, 2004 11:12 am

monster_d je napisal/-a:Bom jaz probo dobit tuv.
Ma en kolega pa poskenirat.
Sicr za powerful sam nevem za ker.
Stevilke...
Mislim da itak izpuh ze ma ene gor, tak da tiste sam prepises na un tuv.
lp

ql monster ane....res ql:) no sej ane ce bos dobu, moj mejl mas pa bo ane...pa se kdaj kej srecamo....
ja ice tkole je rumenko ni biu moj...od moje mat je rumenko tko da je se vedno pri hisi.....sej lohka pogledas na un link ki je napisan spodej....tam so fotke mojaga Blackwind-a :) pa je zravn tut rumenko....ja pol sem biu pa tolk navdusen pa ze navajen nad twingom da sem ga se sam kupil....samo da ima ta platneno streho kar je res super....pa tega crnga sem tut ze mal upedenov....letvice na luci...spojler zadaj ....wofer (iz rumenkota akustika)....vzmeti zamenjane (3,5cm)...auspuh powerfull in to je to...pa se kaksne malenkosti bi se najdle....sej kot sem reku si lahko kako fotko pogledas na spodnjem linku ce te zanima....
Lp Ben
P.S: ja gotovo ima vsak lonec eno stevilko ze gor...vendar nisem pa siguren da jo moj ima ker je univerzalni in smo se ze pogovarjal z temu ki je montiral, da bi dal eno ploscico narest.....al pa je zato reku da bi jo dal narest da bi se ujemala z uno na papirju....ker je zgleda mislu ploscico ponardit ne pa papirjev tko kot mas ti namen monster :) Lp....seenkt

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind Pe dec 31, 2004 2:04 pm

Zdej sm na loncu najdu ene cifre samo niso na ploscici...ampak so vgravirane v sam lonec....in sicer pise tkole:
POWERFUL
Z 8521xx
15 4

v treh vrsticah...ce ma zdej kdo za twingota od unga homologiranga TUV pol mu sporocim se uni dve zadnji cifre pa da jih notr vstavi:) ce se da...ok to je to...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost