Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
_spirit_
Novinec

Kraj: Koper

Koliko dejansko nižanje avtomobila obremeni podvozje?

Napisal/-a _spirit_ Ne mar 06, 2005 7:11 pm

Lep pozdrav vsem!

Po dolgem času sem vam prišel spet rabijat škatle na forum :P

Že dolgo časa me muči slednje... avto sem spustil za 30mm, zamenjal sem samo vzmeti (Eibach) na seatovem servisu. Vožnja je enkratna, avto se lepo vozi in super drži cesto. Žal pa ima vsaka stvar tudi slabe lastnosti... greš na novo cesto... je ne poznaš in naletiš na par lukenj katerim se ne moreš izognit... potem pa samo še bum bum... :cry:

No, zanima me, koliko dejansko trpi podvozje znižanega avtomobila. Sem tudi že prebiral po drugih temah, vendar tega odgovora nisem najdel nikjer. Hvala!

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Ne mar 06, 2005 7:30 pm

Trpi v vsakem primeru... Vse po vrsti. Tut sama karoserija se "rahlja". Ampk, stabilnejša lega in boljši izgled odtehtata vse :)

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Ne mar 06, 2005 7:33 pm

Ubistvu je tko :) dokler dobesedno nenasedes ni pene :) drgac pa luke ti lahk poskodujejo avto pa biu spuscen al pa ne :) sam pac ko je spuscen bos prej prbou s podnom v tla kt pa z stock fedri :) kar se tice trsanja amortizerjev je tko. Usi udarci se prenesejo dalje :) avto je iz pleha debeline 1mm :) na mestih kje je potrebno da je mocnejse so plehi sestavlani skp pa tockovno zvarjeni :) tko da zvija se usak avto usaka lukna pusti z leti svoje :)
Sam dokler je avto nov ni pene :) tm 10+ let str avto pa ze mors pazt k sj mogoce na zuni ni rjast sam notr pa je :)

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
Pro2Type
Stalni uporabnik

Kraj: Povsod me je dost!

Napisal/-a Pro2Type Ne mar 06, 2005 7:34 pm

No fantje razpište se ker to tud mene zanima, ker bom v roku 1 mesca spustu svojga ax-a za -4 cm!

da vem v kaj se spuščam!

HVALA

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

Kraj: SK LOKA

...

Napisal/-a SELJO Ne mar 06, 2005 7:43 pm

ja tko je vozi se veliko lepse...avto se bolj drzi ceste..je pa res da je bolj trd pa da je vec moznosti da nasedes oz kaj na cesti povozis...parkiranje na plocnikih lahko kar odpises:)za lepoto je treba trpet_:)

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Ne mar 06, 2005 7:54 pm

Pro2Type je napisal/-a:No fantje razpište se ker to tud mene zanima, ker bom v roku 1 mesca spustu svojga ax-a za -4 cm!

da vem v kaj se spuščam!

HVALA

Pozdrav,kaj nisi prodal AX-a,pa si ja govoril da bi kupil BMW-a,prav si se odlocil. :P Sorry za OFFTOPIC. ;)

Ja tudi mene zanimajo te stvari,jaz mislim da z casom se zacne prej vse kvariti,saj z ze sirsimi gumami in vecjimi,se spremeni poraba,lezaji bolj trpijo,tudi amontizerji ker poberes skoraj vsako luknjico,saj je tudi profil gume niznji...se to vse se bolj cuti.Sploh pa pri znizanem avtomobilu...trpijo roke,koncniki,skratka vse.Sam kot je ze nekdo napisal,vozne lastnosti in izgled vse to zanemarja. ;)

Uporabniški avatar
Pro2Type
Stalni uporabnik

Kraj: Povsod me je dost!

Napisal/-a Pro2Type Ne mar 06, 2005 7:56 pm

Frankie86 ga je hotu prodat!

Jaz ne ;)

Uporabniški avatar
Frankie86
Novinec

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a Frankie86 Ne mar 06, 2005 7:59 pm

s_mande je napisal/-a:
Pro2Type je napisal/-a:No fantje razpište se ker to tud mene zanima, ker bom v roku 1 mesca spustu svojga ax-a za -4 cm!

da vem v kaj se spuščam!

HVALA

Pozdrav,kaj nisi prodal AX-a,pa si ja govoril da bi kupil BMW-a,prav si se odlocil. :P Sorry za OFFTOPIC. ;)

Ja tudi mene zanimajo te stvari,jaz mislim da z casom se zacne prej vse kvariti,saj z ze sirsimi gumami in vecjimi,se spremeni poraba,lezaji bolj trpijo,tudi amontizerji ker poberes skoraj vsako luknjico,saj je tudi profil gume niznji...se to vse se bolj cuti.Sploh pa pri znizanem avtomobilu...trpijo roke,koncniki,skratka vse.Sam kot je ze nekdo napisal,vozne lastnosti in izgled vse to zanemarja. ;)

hehe

ja jst sm ga hotu prodat, sam sm ga obdržu in ga bom zgonu do konca, aja jst mam že znižanga in je lepša lega , sam lukne se pa bol čutjo

s_mande
Stalni uporabnik

Napisal/-a s_mande Ne mar 06, 2005 8:09 pm

:jao: Se opravicujem!!! :jao:

Mal sem zamesal. :oops:

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne mar 06, 2005 8:10 pm

roke tudi trpijo ;)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Ne mar 06, 2005 8:50 pm

Isto zame. Samo da bo sneg šu stran, grem mojga spustit. Zdej pa bi se nekej prasov. Zdej v avtu nič ne skripa poka ko gre v ovinek, kot bi bil avto star 1 tedn. Ali se bo skripanje zelo povisalo zelo povecalo ce bo avto spuscen.

Aja pa prasov bi BMWjovce kako je najboljse avto spustit?

hvala
Slika Slika

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Ne mar 06, 2005 8:55 pm

Frankie86 je napisal/-a:
s_mande je napisal/-a:

da vem v kaj se spuščam!

HVALA

hehe

ja jst sm ga hotu prodat, sam sm ga obdržu in ga bom zgonu do konca, aja jst mam že znižanga in je lepša lega , sam lukne se pa bol čutjo

Zgonu bos AX-a. Sry da ti recem to, ampak to je nemogoče, bos se dolgo imu ta avto.
Moj frend ki dela z avtom najslabse, ax noce crknt. Obracamo se z rocno pri 80km/h. zaletu se je da je vidu koko je ce se zaletis.(v sneg) 180km/h na snegu, ko so gume kopale v prazno. Avto skoraj zakuha, pocakas 1 min in dela. Potem smo sli offroad, da je bil avto eno samo blato. Sklopka vsakic srdi ko spelje, seveda na hard!

Zdej kar je zamenjov so paktne, ampak samo zato ker smo se ustavljali samo tako da je dal v 1. prestavo. Sedaj se avto postavi na prednja kolesa :D
Avto je 5x bolj zgonjen kot tvoj tudi najstarejsi letnik in sklepam da ima 3x več kilometrov kot tvoj.

AX je dobr avto, pa tudi fajno potegne. Tko da ne ga prodat, delov ti bo se dolg pa lepo ohranjenega imej.

;)
Slika Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne mar 06, 2005 9:20 pm

hmm....ej.....a se da dobit kje mortizerje....ki so konusne oblike...odzgoraj....al odspodaj.....tko bi karakteristiko spremeni....
in bi dobili da do neke mere ti avto normalno blazi....pol pa ko bi se tej navoji ki so konusni stisnili skupaj bi avto postal kr na 1x trd........upam da razumeste kaj govorim.... s tem bi pridobili na teh luknjah,.....in nebi vsake dlake cutli...in tudi voznja bi bla bolj udobna..
LP

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe Ne mar 06, 2005 9:33 pm

Dariooo je napisal/-a:hmm....ej.....a se da dobit kje mortizerje....ki so konusne oblike...odzgoraj....al odspodaj.....tko bi karakteristiko spremeni....
in bi dobili da do neke mere ti avto normalno blazi....pol pa ko bi se tej navoji ki so konusni stisnili skupaj bi avto postal kr na 1x trd........upam da razumeste kaj govorim.... s tem bi pridobili na teh luknjah,.....in nebi vsake dlake cutli...in tudi voznja bi bla bolj udobna..
LP

LoL :cry :cry

To so ti progresivni amortizerji :) delajo pa tko da dokler normalno peljes se obnasjo kt obicni ko pa prletis v ovink pa spremenijo karakteristiko in so kr naenkrat trdi :)

Lp PiLLLe
p.s dj razloz kako bo mortizer konusn :D

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne mar 06, 2005 9:35 pm

PiLLLe je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:hmm....ej.....a se da dobit kje mortizerje....ki so konusne oblike...odzgoraj....al odspodaj.....tko bi karakteristiko spremeni....
LP

To so ti progresivni amortizerji :) delajo pa tko da dokler normalno peljes se obnasjo kt obicni ko pa prletis v ovink pa spremenijo karakteristiko in so kr naenkrat trdi :)

Lp PiLLLe

ja ja sej vem kiri so....ampak zanima me ce se da dobit take mortizerje za avte...to mi povej..... :?:

s_mande
Stalni uporabnik

Napisal/-a s_mande Ne mar 06, 2005 9:44 pm

Dariooo je napisal/-a:
PiLLLe je napisal/-a:
LP

Lp PiLLLe

ja ja sej vem kiri so....ampak zanima me ce se da dobit take mortizerje za avte...to mi povej..... :?:

:jao: Jaz to prvic slisim.Posteno dvomim da to sploh obstaja,mogoce se pa le motim? :jao:

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne mar 06, 2005 9:50 pm

Slika
evo ena slikca...samo ni nevem kaj....ampak samo to sm za zdaj nasu...bo v redu?

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne mar 06, 2005 9:58 pm

emm kje je kle amortizer?

"športno trdoto po želji" se da dobit ali z mešanico olja ali pa z amortizerji, nastavljivimi po trdoti?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Ne mar 06, 2005 10:17 pm

recimo če dam jz na svojo mazdo mx3 samo eibaich fedre (-30mm), ni nujno da stršam amortizerje? oz. do 40mm ni panike za amortizerje? Me zanima kako je to v praksi
EJ6

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe Ne mar 06, 2005 10:44 pm

Dariooo je napisal/-a:Slika
evo ena slikca...samo ni nevem kaj....ampak samo to sm za zdaj nasu...bo v redu?

E tole kolega moj so ti pa fedri :) to pa definitivno ni amortizer :mrgreen:
Zdj najbols bi blo da si mal osnove ponovis al pa saj mal razbrskas o avtu sam glede na to da postas po cele dneve bi lahk mal vec tega cajta ponucu za raziskave ;) frendly tip :P :)

LP PiLLLe
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov