Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

dashi
Nov uporabnik

Amotizer MONROE REFLEX

Napisal/-a dashi To apr 01, 2003 3:56 pm

Živio, mene zanima če ima kdo že kake izkušnje z novimi amortizerji od Monroe-ja takoimenovani REFLEX. So komaj prišli na tržišču; hvalijo jih s tem da so hkrati in udobni (pri počasni vožnji) in dovolj stabilni (bolj kot originalni) pri hitri vožnji.
Če ima gdo izkušnje s temi amortizerji bi prosil če poda svoje mnenje. Rad bi namreč zamenjal originalne amortizerje od Alfe 147 2.0 TS s temi novimi REFLEX amortizerji ker so originalne trde tudi pri počasni vožnji in je vožnja zelo neudobna.

Hvala

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Po nov 17, 2003 12:00 pm

Amortizerji so super! Jst sm jih dal na twingota, ker so originalni (vrjetno zaradi nižjih vzmeti) spustili dušo. Razlika se opazi. So pa to plinsko oljni (olnji?, ne oljnni...:) ) amortizerji. Majo garancijo 3 leta, kr mislm da nima noben amortizer. Uglavnm, jst sm pozitivno presenečen. Sploh pa so res vrhunski za tako ceno.

Uporabniški avatar
jky
Novinec

Napisal/-a jky Po nov 17, 2003 4:40 pm

Cena ?? Jaz sem bil s svojim Monroji nezadovoljen, ko sem jih menal z KONI plinski za 40.000Sit (zadaj na Cliot-u letnik 93) je blo to k dan pa noč, Monroji so bl narjeni za udobnost in ne sportnost.

Omelo: Ja, originali na Renotih so spošal dušo ko za stavo, jih Amortizer ni hotu več spuščat na originalnih amortizerjih.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po nov 17, 2003 6:35 pm

jky je napisal/-a: ko sem jih menal z KONI plinski za 40.000Sit (zadaj na Cliot-u letnik 93) je blo to k dan pa noč,

Take stavke je pa lepo brati :wink: Slika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
jky
Novinec

Napisal/-a jky Sr nov 19, 2003 10:46 am

Pa nastavljivi so bli, kar je blo za Cliot-a nadnaravno, saj se je celo zadnj konc drzal ceste (kar ne moremo reci za seriske Cliote).

galli
Nov uporabnik

Napisal/-a galli Sr nov 19, 2003 11:54 am

uzami eibach to je ornk k se zagre maš jih pa na www.amortizer-sp.com
maš pa vso homologacijo zrihtano pa še 5 let (ne 3 ) garancije so pa eni izmed najbolših amortizerjev.

lp.

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr nov 19, 2003 12:12 pm

popravljam link
http://www.amortizer-sp.si/
in dodajam:
einbach so samo vzmeti :wink:
Slika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
AR-146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR-146 Sr nov 19, 2003 12:35 pm

no ja res je moja napača

Vontz
Nov uporabnik

Napisal/-a Vontz Sr nov 19, 2003 1:03 pm

Te amortizerje imam vec kot eno leto montirane in lahko recem, da so cvrsti, zanesljivi in brutalno sledijo cestni podlagi. V kombinaciji z ABS so zakon.

So pa trsi od normalnih amortizerjev, glede udobnosti ne bi upal rect da so kaj bolj.

Imel sem moznost primerjave peljat se z identicnim tipom avtomobilom, ampak drugacnimi amortizerji. Obcutek neprimerljiv. Moj avto je dajal obcutek, kot da je ravnokar pripeljal iz tovarne, togost in cvrstost karoserije na vrhuncu, podvozje lepo sledelo podlagi, medtem pa pri drugem avtu je nekaj manjkalo. Vcasih sem imel obcutek, da je rahlo zaplaval. Je pa bil mehkejsi, ta pa ja.

Mogoce je imel ta drugi avtomobil fuc amortizerje.

Cena pa je bila okoli 16k sit na komad.

Lep pozdrav

Hoyt
Novinec

Napisal/-a Hoyt Sr nov 19, 2003 2:17 pm

maky: mogoče veš, kaj daje audi v a4 serijsko kot športno podvozje? mogoče tudi eibach?

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr nov 19, 2003 9:11 pm

galli je napisal/-a:uzami eibach to je ornk k se zagre maš jih pa na www.amortizer-sp.com
maš pa vso homologacijo zrihtano pa še 5 let (ne 3 ) garancije so pa eni izmed najbolših amortizerjev.lp.

No ja ne da niso dobri, ampak imam obcutek da so tukaj pri nas v sloveniji resnicno prevec opevani. Eibach ...potem pa dolgo nic.....no ja. Dejte se malo pogledat drugam, pa boste prisli do zakljucka da ne obstajajo samo te vzmeti ampak se dobi tudi kaj drugega......boljsega :wink:
SlikaSlika

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Pe nov 21, 2003 12:58 am

Ker so bili zadnji zanič sem jih dal samo zadaj. Kake primerjave z drugimi ne morem delati, ker so bili prej serijski, ampak so zelo dobri. Avto se sedaj v ovinkih obnaša tako, kot da bi imel prednji pogon (BMW). Bo treba še spredaj. Mislim, da so te amortizerji nekako kompromis med preveč športnimi in navadnimi.

Uporabniški avatar
jky
Novinec

Napisal/-a jky Po nov 24, 2003 8:49 am

Čim hočes ork fedre od Eibach (Pro-kit in ne sportline) potem moras precej potipat dno žepa, ker ti jih tip pr amortizerju zaracuna tko k da so zlati.
Sicer za večino je sportline čist dobr.

Uporabniški avatar
kr3mn1
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a kr3mn1 Po nov 24, 2003 3:40 pm

Vontz je napisal/-a:togost in cvrstost karoserije na vrhuncu

sploh ves kaj trši amortizerji delajo iz tvoje lupine? tvoja bo cez par let mehka ko staro jabolko, medtem ko bo od kolega se vedno "trda"

Uporabniški avatar
TTomas
Nov uporabnik

Napisal/-a TTomas Po nov 24, 2003 4:40 pm

X-Hair je napisal/-a:No ja ne da niso dobri, ampak imam obcutek da so tukaj pri nas v sloveniji resnicno prevec opevani. Eibach ...potem pa dolgo nic.....no ja. Dejte se malo pogledat drugam, pa boste prisli do zakljucka da ne obstajajo samo te vzmeti ampak se dobi tudi kaj drugega......boljsega :wink:

nice said...no comment Slika
lp

Tomas

lebica
Novinec

Kraj: BELAKRAJINA - SEMIČ

ziv

Napisal/-a lebica Po nov 24, 2003 5:38 pm

Ja kaj naj rečem Monro amontizerji so špica za tiste avtomobile katerih višina je tovarniška. Preseneča me to ker vsi mislite da so to amontizerji ki so primerni za športne vzmeti pa še daleč ni tako. TE SO PRMERNI ZA ORIGINALNA PODVOZJA. Podvozje lahko znižamo minimalno (do 4cm). To sem storil na svojem CLIOTU(94) rezultat 175km/h SKOZI OVINEK NA OBVOZNICI tAM KJER UTRIPA 80 km/h tam kjer se odcepimo proti doljenski naravnost pa gremo za maribor (iz centra lj. gledano) (ne poskušajte z običajnimi vozili) Zato kar so bili narejeni so vrhunski.

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Re: ziv

Napisal/-a maky Po nov 24, 2003 6:12 pm

lebica je napisal/-a:Ja kaj naj rečem Monro amontizerji so špica za tiste avtomobile katerih višina je tovarniška. Preseneča me to ker vsi mislite da so to amontizerji ki so primerni za športne vzmeti pa še daleč ni tako. TE SO PRMERNI ZA ORIGINALNA PODVOZJA. Podvozje lahko znižamo minimalno (do 4cm). To sem storil na svojem CLIOTU(94) rezultat 175km/h SKOZI OVINEK NA OBVOZNICI tAM KJER UTRIPA 80 km/h tam kjer se odcepimo proti doljenski naravnost pa gremo za maribor (iz centra lj. gledano) (ne poskušajte z običajnimi vozili) Zato kar so bili narejeni so vrhunski.

z mojo "serijsko " a4 sem šel v ta dotični ovinek nekaj čez 190... :wink: :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Po nov 24, 2003 6:20 pm

Ubistvu sm se jst z njim menu. Pa mi je tip reku, kakšne amortizerje čm - pač od firme Monroe... Pa čim sm reku da mam avto spuščen s fedri mi je reku naj reflex uzamem, ker so namenjeni tut spuščenim avtom, oz. da se prilagodijo in da se zarad tega ne uničjo, al pa da bi kakorkoli trpele vozne lasnosti... Če pa maš avto spuščen za 6 cm je pa to že druga stvar...

Yacksy
Novinec

Kraj: Okolica Novega mesta

Re: ziv

Napisal/-a Yacksy Po nov 24, 2003 7:34 pm

maky je napisal/-a:
lebica je napisal/-a:Ja kaj naj rečem Monro amontizerji so špica za tiste avtomobile katerih višina je tovarniška. Preseneča me to ker vsi mislite da so to amontizerji ki so primerni za športne vzmeti pa še daleč ni tako. TE SO PRMERNI ZA ORIGINALNA PODVOZJA. Podvozje lahko znižamo minimalno (do 4cm). To sem storil na svojem CLIOTU(94) rezultat 175km/h SKOZI OVINEK NA OBVOZNICI tAM KJER UTRIPA 80 km/h tam kjer se odcepimo proti doljenski naravnost pa gremo za maribor (iz centra lj. gledano) (ne poskušajte z običajnimi vozili) Zato kar so bili narejeni so vrhunski.

z mojo "serijsko " a4 sem šel v ta dotični ovinek nekaj čez 190... :wink: :wink:

Kot si že sam napisu Audi A4. Nisi dal za svoj avto 2x do 3x več kot bi dal za Clia. Pa še težji si. Clio se ne drži tko ful v ovinkih veš. Še posebej ne z original podvozjem (mehkoooooo)
Shit Happens

Uporabniški avatar
sharker
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a sharker So nov 29, 2003 6:19 pm

kolko pa stanejo tej amortizerji pa kje jih prodajajo?
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov