Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Chapyy-H
Nov uporabnik

Kraj: LJ

IZKLOP ABS-A MED VOŽNJO?

Napisal/-a Chapyy-H Če dec 29, 2005 1:02 am

Odkar je sneg mi gre na momente zelo na živce moj ABS, avto je H Coupe 2000. Dogaja se da se mi recimo tud pri 10 km/h vklopi in avta nikakor ne ustavim "trtrtrttttr" in skoraj bum. Zato sem razmišlu da bi pri ABS varovalki preščipnu nitko in umes vezal stikalo, bi to delovalo ali bi se računalniku zmešal? Je že kdo probu?

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Če dec 29, 2005 2:33 am

varovalko pusti na miru,stikalo dej pred ali za varovalko,
nejprej pa sam izvleči varovalko pa prbej kaj se bo zgodilo.
ZA POSLEDICE NE ODGOVARJAM :twisted:
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
xyxyxy
Novinec

Napisal/-a xyxyxy Če dec 29, 2005 3:08 am

Avta ne moreš ustavit zaradi izredno spolske ceste, ne pa zaradi ABSa. Zato ti tudi vklapla ABS že pri niskih hitrostih in nežnih pritiskih na zavoro. Problem je v tvoji glavi, kjer možgani povežejo delovanje ABS in slabo zaviranje, pol pa misliš, da avto ne zavira zaradi ABS.
Z izklopom boš prej podalšal zavorno pot, da sploh ne govorim o zanašanju, ko ti bojo zablokirala vsa kolesa.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če dec 29, 2005 6:36 am

xyxyxy je napisal/-a:Avta ne moreš ustavit zaradi izredno spolske ceste, ne pa zaradi ABSa. Zato ti tudi vklapla ABS že pri niskih hitrostih in nežnih pritiskih na zavoro. Problem je v tvoji glavi, kjer možgani povežejo delovanje ABS in slabo zaviranje, pol pa misliš, da avto ne zavira zaradi ABS.
Z izklopom boš prej podalšal zavorno pot, da sploh ne govorim o zanašanju, ko ti bojo zablokirala vsa kolesa.

.... :roll: :roll: :roll: , Chapyy ti kar naredi, kot si mislil,...

Uporabniški avatar
TURBO16V
Nov uporabnik

Napisal/-a TURBO16V Če dec 29, 2005 7:54 am

ABS in sneg .... kombinacija u totalnem kurcu!!! Js sm ga glih vceri isklopu, ABS ti po snegu nedvomno podaljsa zav. pot. Js sn kr en senzor na kolesu odklopu, prizgala se je lucka in abs ne dela, ker je zaznal napako senzorja. Naredi to ne bo ti zal

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

odgovor

Napisal/-a marko01 Če dec 29, 2005 7:59 am

lej prvo kot prvo ne a nima hyundai coupe 2000 letnik dodatne zavorne moči ko vsa kolesa zablokirajo ce fajn stopis na zavoro, mene osebno je ze dosti krat reso abs, vedi pa da to stoposto ni dobro za racunalnik ce mu bos izklapla in prizigal abs pol pac vzami ven varovalko pa je pa ne bo 8) delal al pa izklopi konektor na kolesih.

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Če dec 29, 2005 10:30 am

Pred kakim mesecem, ko je prvič obilno zabelil Slovenijo, se z ABSom sploh ni blo mogoče ustavit, ko sem dal varovalko ven, je bila situacija dost boljša. Tko da za mene je ABS pozimi totalna oslarija,sploh če maš letne gume :oops:
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Če dec 29, 2005 10:59 am

ABS po snegu je poden!!!

Sploh če se igraš z ročno :lol: .....mal pretiravaš in te odnese....brez ABSa pač zablokiraš gume in se bočno voziš še vedno v isti smeri (ponavadi po cesti) :lol: .....Z ABSom te odnese, hočeš zablokirat, pa ABS to prepreči....da bi avto z gasom lovil, zmanka prostora, ko pa zabremzaš pa zaradi ABSa in njegove "vodljivosti " (ki je v tem primeru zelo nedobrodošla) avto zapelješ v kak graben :?

Glede varovalke....na P406 sem tudi sam že izklaplal varovalko...notri se prižge opozorilna lučka in abs ne dela...ko sem varovalko vrnil , je vse delalo kot prej.....ne vem pa če je večkratno početje tega dobro za računalnik, da se mu nebi slučajno kaj vtrgalo :?:

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Če dec 29, 2005 11:00 am

ja lej ce pa mas letne gume pol si pa ... tak da neem kaj pol prickujes od avta ce nimas zimskih gum!

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če dec 29, 2005 12:31 pm

stealth je napisal/-a:Pred kakim mesecem, ko je prvič obilno zabelil Slovenijo, se z ABSom sploh ni blo mogoče ustavit, ko sem dal varovalko ven, je bila situacija dost boljša. Tko da za mene je ABS pozimi totalna oslarija,sploh če maš letne gume :oops:

Letne gume in sneg :lol: :lol:
V vsakem primeru je ABS za normalno vožnjo velik boljši kot navadne zavore.Če bi ABS bil tok slab pozimi bi v tovarnah že serijsko vgrajevali stikala za izklop tko pa jih ne in vrjamem da v tovarnah preden gre avto v izdelavo precej testirajo in avto mora nardit tut številne varnostne teste da pride pol na cesto tko da se sam nebi igral z izklaplanjem ABS funkcije če vam je pa za driftanje in ostale zimske radosti pa kr izklopite to sam posledice so lahko resne :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Če dec 29, 2005 2:15 pm

marko01 je napisal/-a:ja lej ce pa mas letne gume pol si pa ... tak da neem kaj pol prickujes od avta ce nimas zimskih gum!

Mam jaz zimske gume, sam presenetilo me je to je vse. Sicer pa ABS tut z zimskimi gumami ni isto kot zimske gume z ABSom. Kaj pa na primorskem, kjer ni treba imet zimskih gum? Pol so zdele ljudje iz tam tut mal...?
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Če dec 29, 2005 2:23 pm

stealth je napisal/-a:
marko01 je napisal/-a:ja lej ce pa mas letne gume pol si pa ... tak da neem kaj pol prickujes od avta ce nimas zimskih gum!

Mam jaz zimske gume, sam presenetilo me je to je vse. Sicer pa ABS tut z zimskimi gumami ni isto kot zimske gume z ABSom. Kaj pa na primorskem, kjer ni treba imet zimskih gum? Pol so zdele ljudje iz tam tut mal...?

Ja če nimajo keten pol so mal ....
Ker zakon pravi, da v primeri snega morajo biti nameščene verige na pogonska kolesa. V kolikor nimaš zimskih gum.

Kar se pa ABSa tiče. Vete kk pravijo američani ABSu? WINTER BRAKES.

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Re: IZKLOP ABS-A MED VOŽNJO?

Napisal/-a greddy Če dec 29, 2005 2:34 pm

Chapyy-H je napisal/-a:Odkar je sneg mi gre na momente zelo na živce moj ABS, avto je H Coupe 2000. Dogaja se da se mi recimo tud pri 10 km/h vklopi in avta nikakor ne ustavim "trtrtrttttr" in skoraj bum. Zato sem razmišlu da bi pri ABS varovalki preščipnu nitko in umes vezal stikalo, bi to delovalo ali bi se računalniku zmešal? Je že kdo probu?

Poišči okoli motorja kje imaš škatlico z varovalkami, potegni ven varovalko za abs in je zadeva rešena, prižgala se bo lučka za abs in vozil boš brez absa...

Uporabniški avatar
|pikec|
Nov uporabnik

Napisal/-a |pikec| Če dec 29, 2005 2:52 pm

če si nardiš stikalo, je čist isto.. eni tu pravte naj raje ne dela stikala in naj samo izvleče varovalko? kakšna pa je razlika, lepo vas prosim? v obeh primerih prekineš stik in abs ne bo deloval.. če pa je večkratno izklapljanje slabo za računalnik pa ne bi vedel.. vsekakor pa je stikalo veliko bolj praktično..

Uporabniški avatar
51M3K
Novinec

Napisal/-a 51M3K Če dec 29, 2005 3:36 pm

ABS je za takrat ko hočeš vozit normalno.. za drugo pa ne ;)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če dec 29, 2005 10:34 pm

Zdravo!

RAzlika med izvlečeno varovalko in stikalom je velika. Varovalko bo izvlekel, ko bo avto miroval in bo motor izklopljen. Zato bo ABS zazanal napako med testom pred zagonom motorja. Če pa bo vgradil stikalo, bo to počel med vožnjo, kar bo računalnik zaznal kot nenadno napako med delovanjem sistema. Če bo to vekrat počel je povsem možno, da se računalniku kaj zmeša.

Drugače pa ABS je dobra zadeva za povprečne voznike. Če pa od avtomobila zahtevaš malo več športnosti je ABS precej moteča stvar. Tudi zaviranje v snegu je precej slabše kot brez ABS. Naredite preprost preskus. Pred semaforjem poskušajte ustaviti tako da na polno zavrete in izmerte zavorno razdalo. NAto poskusite isto narediti z veliko občutka, tako da se ABS ne vmeša v početje. Na zelo spolzkem cestišču (kot je te dneve) bo zavorna pot v drugem primeru definitivno opazno krajša.

LP Tristan01

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če dec 29, 2005 10:49 pm

tristan01 je napisal/-a:Zdravo!

RAzlika med izvlečeno varovalko in stikalom je velika. Varovalko bo izvlekel, ko bo avto miroval in bo motor izklopljen. Zato bo ABS zazanal napako med testom pred zagonom motorja. Če pa bo vgradil stikalo, bo to počel med vožnjo, kar bo računalnik zaznal kot nenadno napako med delovanjem sistema. Če bo to vekrat počel je povsem možno, da se računalniku kaj zmeša.

Drugače pa ABS je dobra zadeva za povprečne voznike. Če pa od avtomobila zahtevaš malo več športnosti je ABS precej moteča stvar. Tudi zaviranje v snegu je precej slabše kot brez ABS. Naredite preprost preskus. Pred semaforjem poskušajte ustaviti tako da na polno zavrete in izmerte zavorno razdalo. NAto poskusite isto narediti z veliko občutka, tako da se ABS ne vmeša v početje. Na zelo spolzkem cestišču (kot je te dneve) bo zavorna pot v drugem primeru definitivno opazno krajša.

LP Tristan01

Se strinjam Tristan. Jst sm dons .. brez ABS-a seveda :lol: :lol: pošrek vozu za strnjeno kolono... in čaku, da bo počlo... jebemti obične bremze :cry: . Sam mal preveč sem pipnu pedal, pa je šlo skor v trske :x ....

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Pe dec 30, 2005 10:03 am

pugi405 je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:Drugače pa ABS je dobra zadeva za povprečne voznike. Če pa od avtomobila zahtevaš malo več športnosti je ABS precej moteča stvar. Tudi zaviranje v snegu je precej slabše kot brez ABS. Naredite preprost preskus. Pred semaforjem poskušajte ustaviti tako da na polno zavrete in izmerte zavorno razdalo. NAto poskusite isto narediti z veliko občutka, tako da se ABS ne vmeša v početje. Na zelo spolzkem cestišču (kot je te dneve) bo zavorna pot v drugem primeru definitivno opazno krajša.

LP Tristan01

Se strinjam Tristan. Jst sm dons .. brez ABS-a seveda :lol: :lol: pošrek vozu za strnjeno kolono... in čaku, da bo počlo... jebemti obične bremze :cry: . Sam mal preveč sem pipnu pedal, pa je šlo skor v trske :x ....

Pugi...še enkrat preberi :P malo si narobe zastopil

tristan01 je napisal/-a:Zdravo!

mogoče veš kako varjanto, kako bi se dalo narest na stikalo, brez bojazni da se compu zmeša?
pa še neki...vsaj pri meni je varovalka za abs 40A(če se ne motim)...kar pomeni da tudi če narediš stikalo v kabini moraš povlečt kar debele kable....obstaja sigurno kaka bol prefinjena varianta, kjer samo kak kontrolni kabl prekineš (veliko tanjši kabl)

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Pe dec 30, 2005 10:32 am

abs po snegu za izkušenega voznika zna bi problem,za ostale pa :roll:

izklop abs-a med vožnjo----jaki tjunink ja,dejte prestavt

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe dec 30, 2005 10:38 am

Zdravo!

Bom malo pojasnil moj prejšnji post. ABS je dober za povprečne voznike in za malo višje hitrosti. Ko želiš avtomobil ustaviti pa bi bilo dobro če bi se izklopil pri cca 20 - 25 km/h. Ker takrat je hitrost dovolj majhna, da se lahko varno ustaviš brez ABS, zavorna pot pa je krajša, saj se pod blokiranimi kolesi naredi klin snega, ki precej skrajša zavorno pot. Tudi na ledu je situacija podobna. Pri zelo majhnih hitrostih se z blokiranimi kolesi ustaviš prej (hitrost manjša od 5 km/h). Pri hitrostih 50, 60 ali celo več km/h pa je za večino voznikov ABS dobrodošla pomoč, saj je zelo malo voznikov, ki imajo dovolj znanja in občutka za vožnjo, da lahko varno ustavljajo v kritičnih situacijah.

Glede stikala pa sledeče. Kako je z računalnikom ti bodo mogoče vedeli povedati na servisu za tvoj avtomobil. Vsekakor bo OBD zaznal izklop ABS med vožnjo kot napako v sistemu. V najboljšem primeru bodo na servisu zbriasli napake iz rač. Bojim pa se, da bi se zaradi večkratnega preklaplanja lahko računalnik odločil povsem izklopiti ABS, kar te lahko preseneti takrat ko to ne želiš.

Če se boš vseeno odločil za vgradnjo stikala, odpelji avtomobil raje h kakšnemu električarju, ki obvlada svoj posel. Najlepša rešitev bi bila vgradnja releja. Podobno kot pri dodatni vgradnji meglenk ali daljink. Tudi tam so tokovi preveliki za stikala. Zato se vgradi rele, preko katerega teče tok na porabnike (luči, meglenke, ABS), stikalo pa samo vklaplja spodbujevalni tok, ki rele "odpre oz zapre."

Lp Tristan01
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov