Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

pregrevanje... drug hladilnik ?

Napisal/-a WhiteCell To maj 13, 2003 6:37 pm

Zdej zadeva je taka da s e mi avto čez poletje malo pregreva( par milimetrov pred rdečim poljem če na mestu stojim.... ) ocitno zaradi nižanja glave in zabasanega hladilnika) a lahko dam na Yugo Koral 65... hladilnik od floride (1.4).. po površini je skoraj 1x večji..samo je fora da sploh nima pokrovčka za nalivanje tekočine ( dodaja se jo v expanzijsko.. in samo tja...a bi bil avto bolj hladen ali ne...
V8 POWER

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. To maj 13, 2003 7:02 pm

a maš termostat uredu?
najbol da za polet vzameš termostat ven da voda prosto kroži pa je.

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk To maj 13, 2003 7:11 pm

Se ti ventilator za hladilnik sploh vklaplja ko stojiš na mestu ?
Ali so rebra na hladilniku prehodna za zrak ?

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell To maj 13, 2003 7:19 pm

ma ventilator dela.... na mestu.. še preveč..pomoje.. termostat sm dal lansko poletje ven.. samo je bil edin ucinek da se je kasneje ogrel ( sux) eeem... ja ocitno je premalo rpehoden.. oz.. (možno) da je bil že večkrat flikan..
zdej me bolj zanima če lahko onega od floride dam k je po površini 2x večji... a bi bil kasen ucinek...
V8 POWER

GVX
Novinec

Napisal/-a GVX To maj 13, 2003 8:07 pm

Če se ti motor pregreva na mestu to ni problem premalega hladilnika ampak previsokega termostikala.Montiraj si takega ki nižje vklaplja.Hladilnik v yugu je dovolj velik da ohladi okrog 95 konjev.Če je hladilnik premajhen potem se pa motor pregreva pod polnim plinom na avto cesti ali v recimo tretji v klanec (sam imam ta problem).
LP GVX

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale To maj 13, 2003 8:14 pm

Tud jaz sem se zadnje čase mal ukvarjal s pregrevanjem Mazde - sam pri meni je problem v ventilatorju (in najbrž še v mrežici odbijača). Drgač moraš pa res preverit kako je s termostikalom, torej s tistim, ki vklaplja ventilator potem ko sčekira temp. vode v hladilniku. Aja, če odstraniš termostat (ne termostikalo) se lahko zgodi, da je motor "podhlajen" kar pa tudi ni v redu.
Slika Slika

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell To maj 13, 2003 8:25 pm

hmm.. samo je premajhen hladilnik.. ker je postavljen cisto desno ( gledano od spredaj) in je fora v MASKI..ki ni original...in bo pomagal večji hladilnik, ki bo nameščen na sredini
Zadnjič spremenil WhiteCell, dne To maj 13, 2003 8:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
V8 POWER

fric
Novinec

Napisal/-a fric To maj 13, 2003 8:30 pm

Oljni hladilnik ti bo rešil vse težave!

Mislim, da so ga imele diane pa spački... Tisto se da brez problema uporabit.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale To maj 13, 2003 8:32 pm

Hmmm, ja mogoče - čeprav če se ti avto pregreva na mestu najbrž ni štos toliko v maski (sicer ne vem a si napisal, da je fora ali da ni fora, ker piše "ni je fora").To bi se poznalo med vožnjo, tako kot se pri meni, ker se očitno zaradi pregoste mrežice odbijača, voda greje na skoraj 100 stopinj. Na mestu se pa kolikor toliko hladi. No pa še ventilator je pri meni narobe postavljen.

Večji hladilnik bo najbrž pomagal ampak če termostikalo ni "pravo" potem ne bo toliko boljše. Prav tako med vožnjo ne bo bistveno boljše če ne bo dotoka hladnega zraka.
Slika Slika

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. To maj 13, 2003 8:45 pm

pa dobr poglej kam ventilator piha :lol:
jest sam mam vezan ventilator na stikalo v avtu :D in ko sem vse to vezov sem zamenjal faze na ventilatorju - tako da mi je pihov noter v hladilnik. pa ko sem vzel ven termostat sem prov debel gledov zakva se mi mašina ful ogreje ko prižgem ventilator :roll:
poj sem pa pogruntov za kva gre, zamenjov faze - da mi je ventilator pihov prot mašini (vleku svež zrak skoz hladilnik) in problem je bil rešen :D
8)

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell To maj 13, 2003 8:51 pm

Sale.. jah stikalo je novo.. in fora je bla... tut ko ga ni bilo je blo prakticno enako.. fore JE v tem.. .da je maska preblizu hladilnika in nevlece notr.. pomojem...no zdej me bolj zanima ce bi pasala zadeva.. in ce bi na teh. kej zetili..aja..pa kje naj bi speljal...hlajenje olja ?!
V8 POWER

Uporabniški avatar
KrEn17
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a KrEn17 To maj 13, 2003 8:53 pm

A ni najbol izi pa pocen to da nardis svoje stikalo v kabini in ko opazs da je guzva preprosto vklops pa je problem resen pol pa k prides na odprto cesto ugasns to je to Problem resen :) :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell To maj 13, 2003 8:58 pm

sej ko je guzva se ventilator vklopi..samo ni ucinka..... s to je fora.. pa pravilno piha.. proti men (vozniku)
V8 POWER

babsek
Nov uporabnik

Napisal/-a babsek To maj 13, 2003 8:59 pm

Živjo! Pomoje je zamašen hladilnik in pretoka vode skozi njega! Tak problem sem imev jaz sam! Potem sem dal nov hladilnik in ni več nobenga problema. Termostikalo ponavadi ne zataji, termostat pa lahko probaš, sam se ti avto težko segreje. Probaš ga lahko če ga v vodi skuhaš in če se odpre, sam to i čist realno, ker v sistemu avta je malo večji tlak in voda kasneje zavre.

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell To maj 13, 2003 9:15 pm

ma sej pravm da je termostikalo OK.. problem je v hladilniku !
V8 POWER

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din To maj 13, 2003 9:32 pm

Najprej bi probal hladilnik spucat, ali ga menjat z drugim (če je flikan). Potem pa probat menjat termostat (brez termostata se ne vozit, je lahko veliko sranje na dolgi rok). Pri tebi je res lahko problem maska in meglenka, ampak to bi moral opazit predvsem na avtocesti ne pa pri mirovanju. Matranje z hladilnikom od drugega avta bi pa pustil za skrajno rešitev, saj je lahko sistem hlajenja drugačen od Yugeca.
Slika

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell To maj 13, 2003 9:51 pm

mah napeljava je enaka.. samo expanzijsko bom moral menjat.. ker ma malo drugace narjeno....drgac je pa ENAKA crpalka in cevi(kovinske)
V8 POWER

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Napisal/-a din To maj 13, 2003 9:59 pm

saj ne rečem, da ni izvedljivo. Ampak, če je slučajno termostat zanič (oz. napol zanič), bo še vedno enako ali podobno. Pa malo me je strah, kaj če ti bo pol preveč ohlajevalo vodo???
Slika

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell To maj 13, 2003 10:26 pm

TERMOSTAT JE NOV... in tudi stari je pravilno delal... sej ce pravilno dela nemore bit nic narobe...
V8 POWER

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Napisal/-a din To maj 13, 2003 11:06 pm

JA KAK PA NAJ JAZ VOHAM DA IMAŠ TERMOSTAT NOV, pa tudi nov te lahko *ebe in kako veš da je stari pravilno delal :?: . Jaz ti lahko samo še enkrat rečem, da če ti na mestu dviguje temperaturo je nekaj narobe z hladilnim sistemom in ne z njegovo kapaciteto. Če bi bil hladilnik premajhen, bi se ti temperatura dvigovala med vožnjo kot ti je napisal že GVX in kot sem sam ugotovil na Z101 z velikimi halogenkami pred hladilnikom.
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov