Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

nižanje avta z obstoječimi vzmetmi

Napisal/-a maccek_21 Pe feb 10, 2006 12:33 pm

Zdravo...
Zanima me če je že kdo dal znižati avto z predelavo originalnih vzmeti?....ter kako se to kaj obnese?

Hvala za info

LP
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Re: nižanje avta z obstoječimi vzmetmi

Napisal/-a BlackWind Pe feb 10, 2006 12:47 pm

maccek_21 je napisal/-a:Zdravo...
Zanima me če je že kdo dal znižati avto z predelavo originalnih vzmeti?....ter kako se to kaj obnese?
Hvala za info
LP

to se ti vsekakor ne splaca...saj z rezanjem ali stiskanjem vzmeti ogorzas sebe in druge udelezence v prometu...ni vec prave varnosti...saj ce bos vzmet rezal ti jo lahko vrze iz lezisca, ce jih bos stiskal ti lahko pocijo.
Najbolj se ti splaca kupiti za cca 25 do 30k sportne vzmeti in ne bos imel teh problemov. Kot vidim imas megana, tako da zadaj torzijo spustis in je to to...pa se na homologacijo peljes da ne bo problemov ;)
lp

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Pe feb 10, 2006 12:56 pm

če je dobr narejen ne ogrožaš nobenga, drgaš pa to dela amortizer pa še homologacijo ti uredi,pa je vse strokovno pa v najlebšem redu,je pa lohk navaren če sam to delaš.
http://www.amortizer-sp.si/
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport Pe feb 10, 2006 1:00 pm

Edino kar je da boš ohrani prvotno trdoto zna mal drsat po blatnikih
Vozi hitro in reskiraj

maccek_21
Uporabnik

Napisal/-a maccek_21 Pe feb 10, 2006 1:14 pm

Spidojc je napisal/-a:če je dobr narejen ne ogrožaš nobenga, drgaš pa to dela amortizer pa še homologacijo ti uredi,pa je vse strokovno pa v najlebšem redu,je pa lohk navaren če sam to delaš.

ja ravno iz tega podjetja sem dobil to informacijo.....ker moram obnoviti amortizerje in mam v planu enkrat znižati avto......pa trenutno ni financ za šp. vzmeti pa me je zanimalo vaše mnenje o predelavi originalnih vzmeti......še posebej me zanima če ima to varianto kdo na avtu....THNX

Uporabniški avatar
VWGapo
Nov uporabnik

Napisal/-a VWGapo Pe feb 10, 2006 1:46 pm

Men so predelavo naredili lansko leto in sem popolnoma zadovoljen, Dobiš tudi potrdilo o vgradnji tako da s homologacijo ni problema

maccek_21
Uporabnik

Napisal/-a maccek_21 Pe feb 10, 2006 1:55 pm

VWGapo je napisal/-a:Men so predelavo naredili lansko leto in sem popolnoma zadovoljen, Dobiš tudi potrdilo o vgradnji tako da s homologacijo ni problema

kakšna je pa vožnja kaj?.....veliko trša? ....THNX

Uporabniški avatar
VWGapo
Nov uporabnik

Napisal/-a VWGapo Pe feb 10, 2006 1:58 pm

maccek_21 je napisal/-a:
VWGapo je napisal/-a:Men so predelavo naredili lansko leto in sem popolnoma zadovoljen, Dobiš tudi potrdilo o vgradnji tako da s homologacijo ni problema

kakšna je pa vožnja kaj?.....veliko trša? ....THNX

Jest sem zlo zadovoljen, ker avto se drži k pr norcih, kolesa mi ne drgnejo ob blatnike. Je pa res da je zdele pozim ko je mraz čist preveč trd in te preruka k norca :P

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe feb 10, 2006 2:57 pm

Jst ti predlagam, da avta ne tršaš. Zamenjaj samo ferde in to je to. Jst sem mel znižanga in stršane 10% ( tok je reku Vuga) in sem po pol leta dal dol ker sem skor popizdu zdej pozimi ko sem se na šiht vozu. Me je že na vse zgodi zjutri predrmalo. In zdej se vozim spet z original in se zadovoljen :)
Čist odvisno zakaj rabiš avto in kolk km delaš. Jst jih delam nekje 25k na leto in mi je šlo močno na živce. Najbolj to, da je ruknalo na vsaki luknji na kateri drgač komi kej čutiš :)

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Pe feb 10, 2006 8:41 pm

Bor je napisal/-a:Jst ti predlagam, da avta ne tršaš. Zamenjaj samo ferde in to je to. Jst sem mel znižanga in stršane 10% ( tok je reku Vuga) in sem po pol leta dal dol ker sem skor popizdu zdej pozimi ko sem se na šiht vozu. Me je že na vse zgodi zjutri predrmalo. In zdej se vozim spet z original in se zadovoljen :)
Čist odvisno zakaj rabiš avto in kolk km delaš. Jst jih delam nekje 25k na leto in mi je šlo močno na živce. Najbolj to, da je ruknalo na vsaki luknji na kateri drgač komi kej čutiš :)

Ma kaj si tud nižu al sam tršu :?: ker 10% ni dost... kaj se pa voziš po tako slabih cestah :P

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So feb 11, 2006 1:08 am

Spidojc je napisal/-a:če je dobr narejen ne ogrožaš nobenga, drgaš pa to dela amortizer pa še homologacijo ti uredi,pa je vse strokovno pa v najlebšem redu,je pa lohk navaren če sam to delaš.

oja, zakaj pa je pol pri stiskanju feder uporabniku dejan84 avto počepno?
Fedre so poknale mu, pa tudi strokovno narjeno... kao :twisted:
More nekje se bit tisti topic

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind So feb 11, 2006 1:33 am

Doc206 je napisal/-a:Ma kaj si tud nižu al sam tršu :?: ker 10% ni dost... kaj se pa voziš po tako slabih cestah :P

stari ti neves kaj je po gorenski sele...kaj sele v centru kranja...ze z 55visino gume in 3,5cm nizjim avtom skaces ko opica...pa se nasedes hitr ce mas mal prevec ukevdranga :D naj povedo gorenci...na primorskem so pa lepse ceste pomojem...
lp

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind So feb 11, 2006 1:35 am

Okram je napisal/-a:Spidojc: "če je dobr narejen ne ogrožaš nobenga...."
V prvi vrsti ogrožaš sebe. Tudi fizika naredi svoje. Kdor ti je rekel, da je to čisto v redu, mu lahko mirno poveš, da laže.

BlackWind
Se strinjam.

lepo da ne mislim samo jaz tako...ker sem pricakoval da se bo najdl 100 pametnih ki me bodo pohodil :D ampak vsaj eden se je najdu :D :lol:

Uporabniški avatar
Pro2Type
Stalni uporabnik

Kraj: Povsod me je dost!

Napisal/-a Pro2Type So feb 11, 2006 1:37 am

Tud je res da ni dobr rezat fedrov, sploh pa ne stiskat. Ker ko se še 1x segreje material zgubi svojo trdnost in prožnost, in ni več to to. Si predstavlate da ti fedr poč sred ovinka v katerga mal hitrj prpeleš.

RAJE NE!

Reskirajte raj tistih 30k pa boste mel dobr narejen...

Če ste pa škrti vas bo pa poj tepl.. ;)

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So feb 11, 2006 1:54 am

... po plehu ali pa po kosteh :lol:

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo So feb 11, 2006 7:40 am

jaz bom sm tko reku če trenutno nimaš dnarja za ene šp. fedre se raj še neki cajta furi pa našpari tist keš pa si kup fedre brezveze sploh kakšn dnar dat da ti stršajo režajo itd to je samo stran vržen denar :?
....

Aleš
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aleš So feb 11, 2006 7:55 am

jaz bom sm tko reku če trenutno nimaš dnarja za ene šp. fedre se raj še neki cajta furi pa našpari tist keš pa si kup fedre brezveze sploh kakšn dnar dat da ti stršajo režajo itd to je samo stran vržen denar

Ne vem če je kaj dost cenej če jih daš tršat pa rezat........ kot pa če bi kupu ene normalne kvalitetne fedre. ;)

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo So feb 11, 2006 7:59 am

Aleš je napisal/-a:
jaz bom sm tko reku če trenutno nimaš dnarja za ene šp. fedre se raj še neki cajta furi pa našpari tist keš pa si kup fedre brezveze sploh kakšn dnar dat da ti stršajo režajo itd to je samo stran vržen denar

Ne vem če je kaj dost cenej če jih daš tršat pa rezat........ kot pa če bi kupu ene normalne kvalitetne fedre. ;)

sj to sm hotu povedat če se že spuščaš u tršanje itd a si prpravlen reskerat da fedr poči pa boš mogu pol res nabavt nove :?: pol pa bojo stroški :roll: raj neki cajta prespiš pa zbereš tistih 30 k pa greš po nove ;)
....

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW So feb 11, 2006 1:37 pm

TEGA TI NE PRIPOROCAM KER ODREZAN ALI STISNJEN FEDER NI VEC TO KAR JE BIL.JAZ TI PRIPOROCAM EIBACHOVE FEDRE.SAM JIH IMAM IN SEM ZELO ZADOVOLJEN Z LEGO AVTOMOBILA.DOBIS JIH PA PRI AMORTIZERJU V DOLU PRI LJUBLJANI PA SE HOMOLOGACIJO TI SAM UREDI.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov