Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Free Willy
Nov uporabnik

Zakaj ni nič zvoka iz športnega filtra?

Napisal/-a Free Willy To mar 21, 2006 8:28 am

Včeraj sem na Opel Astra 1.8 16V zmontiral sledeči filter http://www.technoracing.si/1/sprintfilter/filtrouniv.jpg Problem pa je ker ni skoraj nič zvoka iz njega oz. motorja. Pri drugih astrah z isto mašino sem že slišal ful dober zvok, pri meni ni pa nič. A je možno da je kaka blokada oz. kaj naj naredim da bo avto "pošteno zamukal".

Hvala za pomoč

:lol:

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To mar 21, 2006 8:30 am

Men je 19ka 1.8-16V hudo mukala z tem filtrom ;) Posliki in pokaž kak imaš narejeno to :roll:
Slika

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 To mar 21, 2006 9:16 am

jst sm mel tud tak primer star vectra 1.8 s fitrom nc ne tuli.novejsa pa ful .mozn zato ker tista ma ze vbrizgavanje.star pa ne.no nevem kak ma.dej mal posliki res

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To mar 21, 2006 9:20 am

um... filter muka, ko pohodiš gas, ne ko samo "na izi" guraš

če pa ga pohodiš, pa ne vem kaj bi lahko blo...
Slika

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo To mar 21, 2006 9:30 am

tole bi mogl mal mukat sicer jaz sm meu na mazdi 2.0 16V filter z dvojnim konusom in to k si gas pohodu je nenormalno se začel dret res hudo :-P
sicer pa posliki mal zadevo ;)
....

Uporabniški avatar
51M3K
Novinec

Napisal/-a 51M3K To mar 21, 2006 9:35 am

To bi res moglo lepo pet ja ;)

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To mar 21, 2006 9:35 am

...jaz sem tudi imel probleme z zvokom, nikakor ni pomagal noben filter, šele pri zamenjavi lonca se je zadrla tako kot je treba,gre pa za motor 1.8 16v 125 km

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 To mar 21, 2006 11:00 am

Vse od našteto je možno in tudi če imaš kak merilec pretoka zraka ki lahko tudi duši zvok, ali pa na sesalni cevi kak malo širši del ki duši zvok.

Pa a ni bolj da se ne dere tolk samo da opravlja svoje delo in je pravilno vgrajen, da ti policisti nebi težil

Free Willy
Nov uporabnik

Napisal/-a Free Willy To mar 21, 2006 11:08 am

Evo tukaj so priložene slike.
Priponke
astra2.JPG
astra1.JPG

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 To mar 21, 2006 11:18 am

probaj dati filter dol da je sam cev.pa pa na hitro stisni gas bos vido ce kaj tuli.ker ma kolega na corsi isto tak motro not.inmas tmo tako da glava boli.ma pa konus filter od greena

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport To mar 21, 2006 12:39 pm

Gumjasto cev zamenji z alu al pa plastično.

Mam 1.6ccm frgazarca pa se pošteno dere, prej ko sem pa mel tako gumjasto
se ga je pa kumi slišal.
Vozi hitro in reskiraj

Free Willy
Nov uporabnik

Napisal/-a Free Willy To mar 21, 2006 12:51 pm

A ta veliko cev al ta malo(sivo)? Na tisti cevi je en kup elektronike. Če staknem iz Motorja cev mi avto crkne.

Uporabniški avatar
jakay
Nov uporabnik

Napisal/-a jakay To mar 21, 2006 2:26 pm

poglej jest imam isti filter in ko je bil na hondi je mukal ze skor prenaglas zdaj na nissanu malo manj in kupil sem ga od prijatelja ki je imel astro 1.8 16v cabrio in ni nč pretreslivga dal od sebe zato mi ga je prodal. lp jaka

Mislim da je fora u sasalnih kanalih od astre :!:
my dreams ----------TURBO-----------reality

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To mar 21, 2006 3:50 pm

Za moje pojme noben filter ne muka. Mukajo krave. Poleg tega kre zrak skozi filter notri in ne ven, tko da ne more oddajat glasu.
Old subarus never die, they just get faster!

Jeaka
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a Jeaka To mar 21, 2006 5:24 pm

Ti že veš

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To mar 21, 2006 5:31 pm

ce nima zvoka je verjetno problem prevec zaprt ispusni sistem.
treba dol kaki lonec vrzt.
lp

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss To mar 21, 2006 5:58 pm

kokr so že nekateri napisal, filter ti ne bo nkol 'mukal' ampak ti bo sikal kot kača, če pa hočeš da ti muka je pa to že drugo področje ki se mu reče izpušni sistem, in če bo še kdo reku da filtri bobnijo in mukajo in ne vem še kva, pol nej grejo pa usi u interšpar al pa h mlakarju u btc po te filtre da bojo mukal
sicr pa rajš zameni filtr za navadnim športnim ti bo pa že lepše zgledal kokr ta kos od rakete
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To mar 21, 2006 6:09 pm

lexuss je napisal/-a:kokr so že nekateri napisal, filter ti ne bo nkol 'mukal' ampak ti bo sikal kot kača, če pa hočeš da ti muka je pa to že drugo področje ki se mu reče izpušni sistem, in če bo še kdo reku da filtri bobnijo in mukajo in ne vem še kva, pol nej grejo pa usi u interšpar al pa h mlakarju u btc po te filtre da bojo mukal
sicr pa rajš zameni filtr za navadnim športnim ti bo pa že lepše zgledal kokr ta kos od rakete

Ta filter je zelo kvaliteten, zato tudi cena primerna ;) Na moji bivši 19ki je dobr pel :P

Imam 100x raj KD2 filtr kot pa kak K&N in razne konus oljne varjante ;)
Slika

Uporabniški avatar
cypena
Nov uporabnik

Napisal/-a cypena To mar 21, 2006 7:51 pm

lexuss je napisal/-a:kokr so že nekateri napisal, filter ti ne bo nkol 'mukal' ...

iz mašine lahko muka,sika,brunda,se dere al pa hrope ,100% vem iz lastnih ušes :D in to se definitivno sliši iz vplinjača.pa tud kihnt zna,lih tko kukr poprdeva, reže, grmi, bobni, godlja al pa sam bl piha iz auspuha.
sem menjal razne vplinjače na istem avtu,enojne,registrske ali po domač dvojne,večje,manjše, z airboxom ali čist brez pa je zmer drugačen zvok prišel. pri jugotu je bil pač zmer bolj mukajoč kot kaj drugega, razen z po domač rečeno, dvojnim frgazarjem od nissana, s katerim je hropel, čist drgač od prejšnjega mukanja. bil je pa malo "manjši" od dvojnega original jugo in mal "večji" od enojnega jugotovega.slišalo se je tako, kot bi mel en fajn orenk športn izpuh gor(izpuh je bil navadn,kopija originala :D :D ,še ne prepihan al pa naluknjan) ampak samo med vožnjo,kadar je bil frgazar odprt na obe loputi,recimo 3/4 gasa+. na mestu tega efekta ni blo,kot tud ne takrat, k sem se vozu samo na mal gasa(prva loputa za zrak), takrat bil čist tih ,neopazen, mogoč je mjčkeno šumelo spod havbe.bil je pa brez airboxa, ker je bil malo višji od originala in ni blo dost prostora pod havbo

zvok je pa zlo odvisn od oblike sesalnega dela, škatle za filter,filtra za zrak,vrste in velikosti vplinjača... pa najbrž tudi od zasnove samega motorja in tudi izpuha
mukanja skoraj ne bo toliko ali pa ne bo tako izrazito, če mašinko toriraš na mestu, kot kadar jo na ful zahodš med vožnjo.
če ne se pa mau mopedov spomnte, če ste kdaj kj navijal, filtre vn jemal, frgazarje menjal... APN z 18 bing al pa dellorto, je mukal ko zaklana krava, da od 21 ne govorimo :D

probej na astri z praznim airboxom, čist odprtim al pa kr brez, če se da, sam za to je fajn,če je čista, suha cesta, da ti ne vleče lih na tone prahu pa soli in ostale piz...

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo To mar 21, 2006 9:15 pm

Ewo da noum nove teme odpru.Sam zanima me če priporočate filter na TDI-ju(74)al nima smisla, ker ne bo tapravga zvoka, ker je dizel?
lp
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov