A to se stori takole, ne? To sem se nekaj igral z glavo, ker sem jo dobil đabe (ista je kot v mojei Mazdi

) pa sem se šel nekega hard tunerja.

Aja glava je zj*****na tako, da jo imam res samo za igrati se.
Na četrti sliki so izpušni ventili, očiščeni in pobrušeni.
Na tretji sliki sem zbrusil tisti relativno oster rob (obkroženo) na sesalnih ventilih zaradi boljšega pretoka.

Vsaj tako sem uspel razbrati iz virov na internetu, da se ta del spodaj pobrusi za boljši pretok. Ventile sem pobrusil res na hitrco, ker jih pač ni škoda. Vtaknil v vertikalno bormašino (uno šlosarsko z mizo, ji jo samo porivaš dol) in potem lepo v roke šmergl 60, 120 in 180 ter vztrajno brusil. Priznam tudi pila je bila vmes. Saj pravim, glavo sem dobil đabe in se malo igram.

ops: Skratka kako se drugače še tole dela? Ali se še kaj spolira preden se jih vtakne nazaj? Kako to delajo mehaniki? Sedeže ventilov vem, da sam ne morem in bi moral nesti kam.
Na prvi in drugi sliki se lepo vidi kako grd je originalen odlitek v kanalih!

Zdaj nekaj so usedline ampak usedlin bi bilo tam gotovo manj, če ne bi bil tisti ostanek pri vlivanju glave. (al kakorkoli se tistemu "švasu" reče) Skratka tiste grde odlitke in usedline sem zbrusil z brusnimu kamenčki in bormašinco (nimam une tamale spet sem kar navadno uporabil

) ter vztrajno brusil. Sicer stvar še ni končana vem. Potem sem še gladil z 120 šmerglnom in ne vem kako se to dela naprej. 180? Kako se spolira? In ali je dobro narejeno?
Eh to je hudič, če otroci dobijo take reči v roke, vem!

Samo to pač delam iz veselja, ker imam ta teden malo preveč časa pa se malo učim. Tut orodja pravega nisem kupoval (una vrtalka, ki ne vem kako se ji reče

), brusni kamni so pa eni cheap. Saj ostalo nima toliko veze pomoje (šmirgl je šmirgl samo, da je prava hrapavost. (matr sm res že tako star, da sem tut ta izraz pozabil???)
Vsakršne kritike so dobrodošle itak vem, da nič ne vem.
PS: Ja, sem prebral une DIY na internetu ampak vseeno bi rad zdaj ocene mojega dela. Po možnosti od tistih, ki imajo izkušnje! Itak imam še 6 izpušnih in 6 sesalnih kanalov na voljo za nadaljne učenje.

....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...