Axe je napisal/-a: ali je možno vgraditi Turbino na navaden bencinar 1.8
dare01 je napisal/-a:Poklič v MPI v Idrijo pa ti bojo povedal. Sem že kar nekaj časa nazaj bral en članek in je Peljhan ravno za audijeve 1.8 mašine povedal da so predimenzionirane(al kako naj povem) da se da veliko več dobiti ven kot 125 km. V članku je povedal, da se z audiji pa volkswagni igrajo že več kot 10 let pa da še niso imeli primera, da bi bilo kaj narobe. Ne me napadat, sem prebral v AM in nisem jaz tega rekel. Imam vse AM za kar nekaj let nazaj ampak zdaj najti ta članek v tem kupu revij.
Aja, pa kolikor se spomnem niso vgrajevali turbine ali pa kompresorja. Poklič al pa naj še kdo drug pove malo več.
...elektroniko predela na 140 Km ...dare01 je napisal/-a:Poklič v MPI v Idrijo pa ti bojo povedal. Sem že kar nekaj časa nazaj bral en članek in je Peljhan ravno za audijeve 1.8 mašine povedal da so predimenzionirane(al kako naj povem) da se da veliko več dobiti ven kot 125 km. V članku je povedal, da se z audiji pa volkswagni igrajo že več kot 10 let pa da še niso imeli primera, da bi bilo kaj narobe. Ne me napadat, sem prebral v AM in nisem jaz tega rekel. Imam vse AM za kar nekaj let nazaj ampak zdaj najti ta članek v tem kupu revij.
Aja, pa kolikor se spomnem niso vgrajevali turbine ali pa kompresorja. Poklič al pa naj še kdo drug pove malo več.
... :P :P :P dober si ... koliko bi stalo delo in material za Pug 205 GTi 1.6 predelati v Turbo? Poslal sem ti že v predal povpraševanje pa izgleda da moramo preko foruma ker če ne se nič ne dogajakopron je napisal/-a:Za 300k pri nas za ta avto ne dobiš nič, oz, zelo malo. Prednost pa je potem samo v registraciji, ki je cenejša , kot pa za močnejše vozilo, in v porabi , ki je malenkost manjša, ter zanesljivosti . Ni mi problem nabriti moben avto v nedogled, ampak če se da nekaj že kupit, potem kupi, ne pa da doktoriraš na že preizkušenih stvareh ( lahko bi zamenjal tudi cel motor z elektriko vred ) . Lanskoletni projekt turbo tuninga je pri nas stal prijatelja 750 K na P 206 1,6 T z sklopko vred . Torej je to do sedaj minimalna cena, čeprav smo predvidevali 350 K . Itak pa so mi bolj všeč avti, ki v osnovi nimajo modela z polnilnikom, in ne grejo nikamor, potem pa naredimo bombnik z polnilnikom . Tu se potem vsaj res pokaže naše znanje . Vse ostalo , kar je brez polnilnikov je za na odpad, ali pa za v predjamski grad. The only way is up.
kopron je napisal/-a:Zgleda , da ne bo nič preko predalov, zato bo kar tukaj: kot za vse ostale avte je cena ista: 350-750K, brez JE-forged pistons, samo , da za min ceno je brez injectiona, in gre na carburator, seveda z manj HP . The only way is up.
...predvžig ...? pri sesanih z obrati narašča pri turbačah mora padati... to mi dela problem in preveč komot sem raje plačam če pričakujem neuspeh ... Tam pri plinu na mojem Audiju je Andrej - mehanik ki ima kar nekaj takih predelav v zgodovini ... enega Tipo 2.0 16 v je spravil z T 4 na 320 ? Menda ja ... L.p. Madkopron je napisal/-a:Ja, supr, ja, pol maš pa že skor use ... Torej mislš it zares na "ornk ' " , al kua ? No , k si že tok nabrau stvari, bi si lohk še izdelu vse skupi sam. Porabil bi se pa skor vse od naštetega . Sam treba je še pregledat kaj se še vse še splača in kaj ne , pol pa sam hop na delo. A je turbina z ločenim waste-gateom, ali ni ? Ker če je, potem maš že skor pol dela prihranjenega, torej preglej . No , za tako sodelovanje bi bla pa tud cena znatno nižja . Je pa še nekaj odvisno od debelin sten med obročki in med stenami valjev. Ostalo pozneje. Včeraj sem zažgal sklopko na mojem traktor-pullerju, in sem bil kr žalosten . Torej dirka v Nedeljo na Brnčičevi zame odpade, čeprav sem se itak spraševal če bi sploh vozil . Ampak popravljal pa bom šele v Ponedeljek, do takrat pa bolj počasi...weekend . The only way is up.
denar ni problem konji tam med 160 in 190 toliko bo motor prenesel brez posebnosti ... mislil sem ga pred tem povečati na 1.9 pri teh motorjih je to enostavno ... regulator klenkanja - kaj ni to delo od Map senzorja? Drugače sedaj rešujem AX-a ker Je Klemen(sin) zaribal z šolo jaz pa sem rekel da v tem primeru ga prodam ... če ga pustim doma je zmagal on ... Torej rabi kdo AX-a GT? LKahko mu ga tudi naredim ... Pug 205 ... Gremo se zmenit tako - jaz bi prišel gor do tebe in pol bi govorili ti poveš kaj od materiala še nabavim, ker verjetno ga dobim lažje kot ti ... pripravim in pol bomo videli ... delal bi ga za eno vožnjo na mesec zasekopron je napisal/-a:Ej , sori, sem zamešu neki člankov, zato pejd 3 nazaj, in preberi. Ker nisem neki heker, se opravičujem za zmedo, hvala. Pa mi prosim odgovori na skrito vprašanje zgoraj v omenjenem članku glede 205 gti-T , hvala . The only way is up.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov