Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Tuning na AX-u GT-i ...

Napisal/-a Mad So maj 20, 2006 2:33 pm

...Kupili smo Ax GT-i in sedaj se pripravljamo na poseg ... predelavo vozila . Naš namen je vozilo ki je zelo lahko in še kar hitro predelati da bo imelo dosti boljši pospešek lego in močnejše podvozje ter zavorni sistem ;) Ne tako kot ima Kopron ker avto mislimo imeti za vsakdan in kako tekmo slaloma mogoče... Motor bo imel 4 Dellorto karburatorje in zmogljivejši izpušni sistem olajšali bomo vrteče mase - gred ojnice in vztrajnik ter pojačali menjalnik in diferencial sklopko ter dodali zaporo diferenciala ... Hodim v fitnes že sedaj ;) Mogoče do konca poletja zaslužim dovolj za vse kose ki jih rabimo in septembra registriramo Ax-a v novi podobi ;) Toliko za sedaj sledi fotodokumentiran napredek L.p. Klemen in Alan ...
Priponke
Int 7.JPG
Še par motorjev Gt za rezervo...
Int 6.JPG
Klemen Alan glava ax-a in karburatorji...
int 14.JPG
AX pred delavnico...
Zadnjič spremenil Mad, dne Ne maj 21, 2006 12:11 pm, skupaj popravljeno 3 krat.
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Re: Tuning na AX-u GTi ...

Napisal/-a Mad So maj 20, 2006 3:21 pm

[Še par slik...
Priponke
int 10.JPG
Kosi ...
int.2.JPG
Predelava glave pod očetovim nadzorom...
int 11.JPG
Zavorni sistem bo od Peugeota 205 GTI ...

Uporabniški avatar
sharp
Nov uporabnik

Napisal/-a sharp So maj 20, 2006 4:43 pm

Super še en divji ax več :D ,mad ti verjetno nisi na sliki??

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So maj 20, 2006 4:53 pm

a nista mal preveč ušmekana za šraufanje? :P pa več slikc je vaju, ko pa delov pa avta :P

lp
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So maj 20, 2006 5:14 pm

sharp je napisal/-a:Super še en divji ax več :D ,mad ti verjetno nisi na sliki??

Ne ... levi je sin desni njegov kolega :P :P :P jaz sem v tuti za fotoaparatom...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So maj 20, 2006 5:15 pm

eclipse_R je napisal/-a:a nista mal preveč ušmekana za šraufanje? :P pa več slikc je vaju, ko pa delov pa avta :P

lp

Bo bo počakaj... ko bo pripravljeno in pred montažo bo poslikano kot je treba...

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj So maj 20, 2006 6:11 pm

ooooo naš bivši AX - :tomidelej: :tomidelej: :tomidelej: :tomidelej:

jah lepo rihtate tole, sam tale vaša delavnca je mal čudna, pa nemorš Glavo rihtat na gumah, ...nimaš nobene mize?
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So maj 20, 2006 6:38 pm

drsokodj je napisal/-a:ooooo naš bivši AX - :tomidelej: :tomidelej: :tomidelej: :tomidelej:

jah lepo rihtate tole, sam tale vaša delavnca je mal čudna, pa nemorš Glavo rihtat na gumah, ...nimaš nobene mize?

10 ton smeti starih kosov in odpada sem že spravil ven ker sem jo uporabljal za shrambo sedaj moram pospravit orodje ki ga imam v hiši na stalaže ki jih še ni :P pol spraznem gor tudi stvari ki so na mizah oziroma delavnem pultu ... sem komaj uredil en prostor zadaj da sem lahko vse kar ima moj stari orodja dal tja (vse je novo...nastalo v zadnjem letu) Sicer pa jaz imam to kot hobi prostor in ne kot Tony Soklič. ki dela iz tega kruhek zase in zate ;) Torej je dovolj da streha ne curi :P :P :P Drugače pa sem prej imel vse v eni leseni baraki z katero se sedaj hranijo termiti za hišo ;) Takoalitako če bi se z tem preživljal bi bolj malo jedli... ;) delam samo za sebe in sina in kakega kolega ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj So maj 20, 2006 8:33 pm

Mad je napisal/-a:
drsokodj je napisal/-a:ooooo naš bivši AX - :tomidelej: :tomidelej: :tomidelej: :tomidelej:

10 ton smeti starih kosov in odpada sem že spravil ven ker sem jo uporabljal za shrambo sedaj moram pospravit orodje ki ga imam v hiši na stalaže ki jih še ni :P pol spraznem gor tudi stvari ki so na mizah oziroma delavnem pultu ... sem komaj uredil en prostor zadaj da sem lahko vse kar ima moj stari orodja dal tja (vse je novo...nastalo v zadnjem letu) Sicer pa jaz imam to kot hobi prostor in ne kot Tony Soklič. ki dela iz tega kruhek zase in zate ;) Torej je dovolj da streha ne curi :P :P :P Drugače pa sem prej imel vse v eni leseni baraki z katero se sedaj hranijo termiti za hišo ;) Takoalitako če bi se z tem preživljal bi bolj malo jedli... ;) delam samo za sebe in sina in kakega kolega ... L.p. Mad

aja..moj oče je Toni ne pa Tony :lol: :lol: :lol: ja sj to razumem, da imaš to ljubiteljsko (delavnico) cjo sm za take stvari, kot so obdelava glave,... morš imet pa dobr urejen prostor!
No saj drugače verjamem, da bo zadeva odlično izpeljana... sj bomo 1× prišli pogledat da mal vidmo mašinco pa to :D :lol:

l.p. drsokodj
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj So maj 20, 2006 10:31 pm

MAD, drugač to je AX GT in ne GTi , po tunanju bo pa GTR hehe
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So maj 20, 2006 10:54 pm

drsokodj je napisal/-a:MAD, drugač to je AX GT in ne GTi , po tunanju bo pa GTR hehe

...Motiš se - v prometni piše GT-i kar pomeni verzijo z monotronic injectionom ( kot alternativo GT ju z karburatorjem ) drugi je bil pa tisti GTI - 1361 ccm blok siva litina multipoint injection ;) - Moj prejšnji AX - sedaj je 1.6 ... Po tunanju bo pa ... wtf... čem reč? - Ah bomo še videli ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Po maj 22, 2006 7:42 pm

škoda :( :( tema čist "zamrla" hehe, kje je kopron??? bo kj povedu
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po maj 22, 2006 8:45 pm

drsokodj je napisal/-a:škoda :( :( tema čist "zamrla" hehe, kje je kopron??? bo kj povedu
Motiš se Kopron je drugo on dela vozilo za nekaj drugega moj avto mora bit agilen in dovolj sposoben ujet z podvozjem konje ... on rabi avto za ravnino... kot bi primerjal raketo signalno in raketo za razstrelit tank ... Rad imam vozilo, ki ga obvladam tako da več kot 110 km je skoraj samomor šel bom 1 x v ekstrem ker Klemen hoče maximum in imam še tri motorje rezerve... tega bo spalil potem se bo umiril kose bom pa porabil vse razen odmične ker ta bo špičasta in za obrate jaz hočem debelo z položnim vrhom za moč - njegova se bo vrtela do 8000 in bo imela moč med 4 in 8000 jaz bom dal tako ki bo vlekla odspodaj - od 1500 do 6800 - polna navora povsod... L.p. Mad P.s. Danes kot vidiš sem dobil sesalni kolektor prav za moje Vplinjače - brez spreminjati karkoli jih lahko montiram... še trobentice dobim in je rešeno ... Sicer vedno ko grem pšo kose ostanem brez enega očesa a se splača boš videl Avgusta ... Če je še kje kak pacient, ki kaj rabi naj pove ! ;)
Priponke
Kolektor z strani 3.JPG
Kolektor sesalni 1.JPG
Kolektor 2.JPG

Jeaka
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a Jeaka Po maj 22, 2006 9:03 pm

kul projekt
[url=http://www.enigma-motorsport.si][img]http://www.enigma-motorsport.si/images/enigma_uvodna.jpg[/img][/url] http://www.enigma-motorsport.si

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Po maj 22, 2006 9:07 pm

Zanimivo. Redno poročaj da vidmo kako daleč ste.
L.P.
Drager
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po maj 22, 2006 9:25 pm

Drager je napisal/-a:Zanimivo. Redno poročaj da vidmo kako daleč ste.
L.P.
Drager

Verjetno bom sedaj rabil malo več časa, ker moram podret blok in olajšati ojnice in motorno gred in postružiti vztrajnik... to se mi absolutno ne ljubi ... bo pa in sledijo fotografije ... medtem čakam še odmično in bate - Cps forged z dvignjenim čelom za povečati kompresijo ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po maj 22, 2006 9:34 pm

Mad je napisal/-a:
drsokodj je napisal/-a:MAD, drugač to je AX GT in ne GTi , po tunanju bo pa GTR hehe

...Motiš se - v prometni piše GT-i kar pomeni verzijo z monotronic injectionom ( kot alternativo GT ju z karburatorjem ) drugi je bil pa tisti GTI - 1361 ccm blok siva litina multipoint injection ;) - Moj prejšnji AX - sedaj je 1.6 ... Po tunanju bo pa ... wtf... čem reč? - Ah bomo še videli ... L.p. Mad

hmm...a 1.6 motor si mel not? od kirega avta pa pase not motor?
ma ta gt al gti kaj ze je...ki je 1.4 ax ima iste nosilce motorja kot 1.1 al ima tiste mocnejste??..
LP ;)
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po maj 22, 2006 9:43 pm

Dariooo je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:

hmm...a 1.6 motor si mel not? od kirega avta pa pase not motor?
ma ta gt al gti kaj ze je...ki je 1.4 ax ima iste nosilce motorja kot 1.1 al ima tiste mocnejste??..
LP ;)
Motor od Saxo VTR VTL 1.6 90 km z elektoniko injektorji in odmično ga spraviš na 125 km pa glavo zamenjaš z tisto od Ax-a GTI ali Peugeota 106 SXI 1.4 ... Moj ima nosilec v blatniku ni kot navaden 1.1 ... med mortizerji bo gor štanga pa spodaj med bumerangi tudi potem roke od grupe A pa mortizerje bo Turnšek poštelal in fedre... sprednji konec bom dal povariti in roll bar mogoče ... sem mislil dat gor od Sax-oja roke pa sem si premislil ... ni original...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo To maj 23, 2006 4:54 am

samo ce ima take nosilce pol not pase tudi od p205 1.9 gti 130 konski motor...pa zakaj ne das tega not, ki ima ze osnovno vec moci pa ce vecji potencial ima...ne vem no.. :)
LP
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To maj 23, 2006 8:38 am

Dariooo je napisal/-a:samo ce ima take nosilce pol not pase tudi od p205 1.9 gti 130 konski motor...pa zakaj ne das tega not, ki ima ze osnovno vec moci pa ce vecji potencial ima...ne vem no.. :)
LP
ker potem ga ne bi mogel voziti, ker bi moral narediti tudi A--test in ker enostavno toliko konjev ne potrebujem pa tudi ne verjamem da bi šel not... imam pa namen kupiti cel 205 1.6 GTI ker sem vedno želel ta avto in sem enega dobil če se bomo dogovorili za pametno ceno...GUTTMAN jih spreminja v 1.9 in jih popravlja na 135 km ;) Kako pa kaj tvoj 205 Mi 16 ? bo postal T -16 ? L.p. Mad
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost