...sploh pa ti je za hitro vožnjo dober že sam amortizer avto nižaš vendar ni nujno da zato drži dosti bolje - Billstein, KW, Koni - sami amortizerji z serijskim fedrom so dovolj ker imajo dosti bolj močno konstrukcijo so bolj dušeni in prečitajo neravnino na cesti bolj hitro to ti omogoča hitreje voziti ker največkrat so krivi amortizerji da izgubiš nadzor v ovinku recimo daš težko alu platišče in širšo pnevmatiko na vozilo in pustiš serijski amortizer sredi ovinka naletiš na prevoj ali luknjo in tvoje kolo je zaradi teže in serijskega amortizerja pol ovinka v zraku - če bi imel športen amortizer bi vrnil kolo na cesto in namesto iz ovinka v drevo bi zapeljal v naslednji ovinekzazi je napisal/-a:hvala...
dkw je napisal/-a:Če bi zamenu samo amortizer bi ti vzmeti lomilo zato ker bi bile vzmeti preobremenjene
zato si zameni samo vzmeti ali oboje
SAVINJCAN je napisal/-a:dkw je napisal/-a:Če bi zamenu samo amortizer bi ti vzmeti lomilo zato ker bi bile vzmeti preobremenjene
hm![]()
![]()
![]()
dkw je napisal/-a:Če bi zamenu samo amortizer bi ti vzmeti lomilo zato ker bi bile vzmeti preobremenjene
... Edini primer ko sem zlomil vzmeti je bil ko sem pri 160 km/h povozil polmetrski ležeči policaj, ki smo ga spregledali pa v avtu so bili 4 patroni od 100 kg :P leteli smo kot Cessna :P :P :P ... L.p. Maddkw je napisal/-a:Če bi zamenu samo amortizer bi ti vzmeti lomilo zato ker bi bile vzmeti preobremenjene
... tistega ki sem ti povedal nisem zlomil fedra to se je zgodilo pri cossi ... Audi je prestal test fedrov ... naslednjič ko prideš k meni si lahko pogledaš filmček v Kabini med letom ... Alan je pomotoma prižgal kameroSierrator je napisal/-a:A zdaj je pa že na pol metra zrasel?Ko sva se nazadnje pogovarjala, je bil nižji.
...Jaz sem pa mislil, da prečita hitreje ne pa da nabije karoserije ... pri dobrem amortizerju karoserija sploh ne zaniha zanihajo samo obešene mase - roka, kolo, polos in amortizer ... To je njegovo delo ...Cash je napisal/-a:dkw je napisal/-a:Če bi zamenu samo amortizer bi ti vzmeti lomilo zato ker bi bile vzmeti preobremenjene
To sploh ni res. Vzmeti so v bistvu čez luknje na cestah manj obremenjene, kot pri serijskih amortizerjih, zato, ker, ko pride avto na luknjo, športni amortizer manj premakne kolo navzgor, ker je trši-športen, posledično manj stisne vzmet, posledično, vzmet ni toliko obremenjena.
Mad je napisal/-a:... tistega ki sem ti povedal nisem zlomil fedra to se je zgodilo pri cossi ... Audi je prestal test fedrov ... naslednjič ko prideš k meni si lahko pogledaš filmček v Kabini med letom ... Alan je pomotoma prižgal kameroSierrator je napisal/-a:A zdaj je pa že na pol metra zrasel?Ko sva se nazadnje pogovarjala, je bil nižji.
L.p. Mad
... :P :P :P me nisi vprašal ... pa tudi bi te srce zgrabilo ... malo sem te šparalSierrator je napisal/-a:Mad je napisal/-a:... tistega ki sem ti povedal nisem zlomil fedra to se je zgodilo pri cossi ... Audi je prestal test fedrov ... naslednjič ko prideš k meni si lahko pogledaš filmček v Kabini med letom ... Alan je pomotoma prižgal kameroSierrator je napisal/-a:A zdaj je pa že na pol metra zrasel?Ko sva se nazadnje pogovarjala, je bil nižji.
L.p. Mad
Aja, saj res. Sem malo za...ops:
Ma, da si letel tudi s Sierro se pa ne spomnim, da bi mi že kdaj pravil. Ali pa me že preveč daje EMŠO.
... kaj pa potrebuješ ? Bi rad mehkejši , stabilnejši , odzivnejši , nižji , lepši,trši,ali kar vesoljski avto ? L.p. Mad .. sorry za sarkazem imaš 100 variantzazi je napisal/-a:Seprav, katere fedre bi vi monteral v mojem primeru s kombinacijo amortizerjev monroe reflex?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov