... reci mehaniku da če se vozi dedek z avtom to drži ... zame in verjetno vse ostale tu gor pa ne ... po tej izjavi je zame b****r :P :P :P razen če ni kupil kdaj kakega ponaredka Bilstein in je bil pač zaveden ... pol se mu opravičujem - vseeno pa z težkim srcemerixon je napisal/-a:Pa kolikor sem jaz slišal od mehanika je Kayaba ali pa Monroe veliko bolje od Bilsteina. Ravno kupujem nove zadnje plinske za moj avto pa bom vzel Monroe, ki je sicer malo dražji ( dobr zaradi 10€ ne bom jokal) ampak dajo na tisti model kar tri leta garancije. Je pa to pač standardni plinski zadnji amortizer. Sprednji so precej dražji.
... da se spustiti na amortizerju višino fedra z tisto šalco v kateri leži feder to ti uredi Turnšek ali Jenko ali Vuga - fedre pa raje ne rezat saj so narejeni da držijo gor avto v kompletu z vsemi svojimi zavoji - če ga odrežeš ga z tem ošvohniš, ker se ga manj upira ... pol se ti avto zvija niha in bolj nagiba v ovinku ... videz ni vreden tega, da bi razkiral življenje ... L.p. MadSkubic je napisal/-a:no pa bom js kar tuki uprašu.. za mojga golfa 3 letnik 95 me zanima, če je možno, da bi biu avto samo nižji in ne trši, skrajšat originalne fedre...? Nočm met trdih apex vzmeti, sam lepo bi blo da bi bil nižji.. je to možno da samo "porežeš" originalne fedre in kdo to dela?
Hvala, LP Dejan
erixon je napisal/-a:Pa kolikor sem jaz slišal od mehanika je Kayaba ali pa Monroe veliko bolje od Bilsteina.
... kolegu smo spustili AX sport - torzijo za en zob pol je šel menjat k mehaniku jermen in je tip dvignil torzijo ker je rekel da ni prav tako - kolega se je razburjal tip pa ni jebal trdil je svoje - da ni to tudi njegov -(erixon-ov) mehanik ? :P :P :P L.p. MadINFINITI je napisal/-a:erixon je napisal/-a:Pa kolikor sem jaz slišal od mehanika je Kayaba ali pa Monroe veliko bolje od Bilsteina.
Takemu "mehaniku" jaz raje nebi peljal avtomobila - če me razumeš.
Kayaba pa monroe so tako - OK, ampak Bilstein je pa v sami špici po temu kaj nudijo.
... Turnšek je v Dolu pri Ljubljani - smer Litija Jenko ne vem kje je njega ne poznam to vprašaj druge tu, ki so bili pri njem in Vuga je v Novi Gorici ... za Turnška vem, da ti bo naredil ok. Vuga-Jenko pa naj ti povedo tisti, ki vozijo k njim (sposobna in strokovna sta dovolj da ne boš v nevarnosti ) sta pa cenejša od Turnška ... razlika v višini ? - tam do 6 cm ...Skubic je napisal/-a:ok Mad, hvala.. sam kok se pa to pozna na višini prbližn? pa to je tko.. 100% varno..? kje pa so teli k to delajo.. v LJ?
Hvala
... jaz jih obnovim raje kakor menjam ker če mi jih utrdi in skrajša me to stane nekaj čez 200 eur če pa menjam amortizerje za Koni ali še kaj bolj zahtevnega mi gre cena od 700 do 1000 eur ... Turnškove sem najdlje vozil 2 leti preden sem avto prodal preživeli so prelet čez ležeče z 100+ km/h in mojo vožnjo do sedaj ... ne vem zakaj ne bi prenavljal amortizerjev - če res rabiš boljši amortizer naj bo - a moji prenovljeni mi popolnoma zadoščajo (udobno športni) . Dobri amortizerji so tudi Boge - Turbo gasFast66 je napisal/-a:Js pa če bi šel še enkrat nebi nikol dal obnavljat amortizerjev.
IN BOM šel še enkrat in bom kupil NOVE amortizerje od Kayabe. Samo odločit se še moram a Excel-G al Ultra-SR al kšno kombinacijo teh dveh z Gas-A-Just. Ko bi se vsaj lohk peljal s kom k ma Ultra-SR na avtu da vidm da to ni pretrdo in da ne zabija na luknah pa pač naših cestah..
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost