Prav tako so vsi trdili za Golf II TD da je isti motor samo da ima turbino!Razlika pa ojacan blok,mocnejse ojnice, dodatne dize ki so z oljem hladile bate, pri TD manjsa kompresija, cist drugacna sklopka...
Tado85 je napisal/-a:Pozdravljeni!
A mi lahko kdo svetuje kako naj najceneje izvedem predelavo svojega Golfa 2 diesel na turbodizla. Hočem obdržati obstoječi motor 1.6 D z 55 konjskimi močmi, ker je še v odličnem stanju in ima malo prevoženih km. Z predelavo bi rad pridobil kakšnih 20 konjskih sil ali več oz. toliko, da ne bi s predelavo preveč škodil motorju že z normalno vožnjo.
Zelo vesel bi bil strokovnih nasvetov.
Hvala za sodelovanje. LP
Tado85 je napisal/-a:Ne nameravam menjat avta, niti motorja (vsaj par let še ne). Ne zanimajo me niti argumenti zakaj se predelave nebi lotil.
Kopron, bravo, take rabi ta forum. Ja, rabim torej turbino + kolektor. Zanima me še malo bolj podrobno kako je treba predelati bosh pumpo in ali je menjava odmične gredi obvezna?
Slišal sem tudi, da je treba v turbino speljati olje iz motorja (in obratno), da maže ležaje v turbini; Kopron na kakšen način si ti izvedel mazanje?
HONDEK je napisal/-a:kaj pa da nardiš swap? daš od golfa 3rojke motor not. pa daš kaki VR6 pol pa si že mogoče kaki VTI killer
fičfirič je napisal/-a:a to je bilo izvedeno z turbino od Golfa 2 ne? A niso bli tisti GTD tisti modeli? Ej zanimiva predelava! Kaj bi dosegu pa s kako mal večjo turbino novešega golfa? Na porabi se ne pozna veliko najbrž ker se dvigne tudi izkoristek ne?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov