Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

_marko
Nov uporabnik

podjetje AMORTIZER

Napisal/-a _marko Sr avg 22, 2007 4:46 pm

Lep pozdrav!

Na alfi 147 moram zamenjat amortizerje.
Avto ima športne vzmeti H&R in je nižji za okrog 3,5centi.

Gre se pa, da mi je podjetje AMORTIZER reklo, da mi za približno enako ceno naredi njihove prilagojene amortizerje.

Skratka, zanima me kdo ima kaj izkušenji z njimi.

Kako kvalitetni so njihovi amortizerji? itd...

V nasprotnem rpimeru bi kupil Monroe Reflex. Ceni sta primerljivi.

lp Marko

Uporabniški avatar
jakl
Nov uporabnik

Napisal/-a jakl Sr avg 22, 2007 4:54 pm

men osebno amortizerjevi amortizerji odlično špilajo in sm ful zadovln z njimi. mislm da znajo met dalšo življensko dobo celo od monroe ipd... kolega jih ma 100kkm pa špilajo še ko treba.

lp,

fructal_jabolcnik
Nov uporabnik

Napisal/-a fructal_jabolcnik Sr avg 22, 2007 5:23 pm

amortizer je moja destinacija kadar se bom odpravu menjat celotno podvozje. Mislm da je njihova predelava in obnova amortizerjev v kombinaciji z eibach fedri luštna kombinacija :twisted:

edit: da ne boš mislu, da ne vem kaj dajo not, sosed je naredu dva avtomobila pri njih->zakooon :P

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a pinjas Sr avg 22, 2007 5:39 pm

jaz nisem istega mnjenja. sem jih imel na mojem bivšem avtu in so trajali 1 leto. raje kupi KONI ali kek drug eki so stestirani 100000x in se ve kako delajo. KONI dela posebne kite z vzmetmi vred tudi

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr avg 22, 2007 6:48 pm

če rabiš navadne amortizerje pejt kupit nove ker obnavljat se jih ne splača če pa rabiš trše pol pa pejt k njemu samo se najprej pozanimi za ceno ker zna bit zlatar

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr avg 22, 2007 7:15 pm

drag ko žefran....kvaliteta izdelkov pa je :? sem povedal dosti??

če boš obnavljal, raje pelji k Vugi ali pa k Jenko-tu...tudi v okolici MB je en majster (rudolf?)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr avg 22, 2007 8:22 pm

Gricko je napisal/-a:drag ko žefran....kvaliteta izdelkov pa je :? sem povedal dosti??

če boš obnavljal, raje pelji k Vugi ali pa k Jenko-tu...tudi v okolici MB je en majster (rudolf?)

se podpišem

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Sr avg 22, 2007 8:47 pm

Kolkr berem vaše komentarje, ni dobr ne en, ne drug, ne tret...eni hvalte Turnška, drugi Vugo, tretji Jenkota... :roll: :lol:
Itaq je pa to vse pesek v oči dokler ne kupš enih res dobrih amortizerjev ;)

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če avg 23, 2007 8:16 am

Par let nazaj sm za Favoritko nova zadnja amortizerja rabil, stara sem mu vrnil, na novih mi pa še naknadno, ob prevzemu, premaknil šalčko na obeh amortizerjih in ji še enkrat pobarval, kjer je blo švasano. Cena: 12 jurjov (SIT). Menjal sem tudi prednja dva pri Asconi - 24 jurjov (SIT). Tko da ni drag. Je pa res, da obeh avtov nisem mel tako dolgo, da bi lahko videl, kok časa so zdržali.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Če avg 23, 2007 8:26 am

mel od turnška race verzijo podvozja, zadovoljen po ovinkih, nezadovoljen po neravninah...ko je po 10 mescih spustlo olje iz amortizerjev mi je brez problemov obnovil na garancijo.

naslednjič ko se odločam za tako podvozje grem po Konije ker ni skor razlike v ceni več ;)
the brand with the three stripes :)

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Če avg 23, 2007 8:40 am

croma_man je napisal/-a:mel od turnška race verzijo podvozja, zadovoljen po ovinkih, nezadovoljen po neravninah...ko je po 10 mescih spustlo olje iz amortizerjev mi je brez problemov obnovil na garancijo.

naslednjič ko se odločam za tako podvozje grem po Konije ker ni skor razlike v ceni več ;)
Točno tako, ali pa bilsteine ;)

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Če avg 23, 2007 9:39 am

kakšne so cene koni oz bilstein amortizerjev? seveda za R5 GTT :D

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Če avg 23, 2007 10:20 am

mloncar je napisal/-a:kakšne so cene koni oz bilstein amortizerjev? seveda za R5 GTT :D
700-750€, če poznaš koga lahko baje tudi za 400-500€ ;)

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Če avg 23, 2007 11:04 am

Nabavi Bilstein pa boš zelo zadovoljen. Se mi zdi brezveze obnavljat, ker novi niso ne vem kakšen strošek.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Dr_S
Novinec

Napisal/-a Dr_S Če avg 23, 2007 3:50 pm

Kayaba tud niso slabi ...

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če avg 23, 2007 3:54 pm

alexander
Nov uporabnik

Napisal/-a alexander Če avg 23, 2007 3:55 pm

jaz sem pri amortizerju spustil picassoja s tem da so mi spredaj zmontirali eibach vzmeti zadaj pa spustili torzijo.lega ni bila prav nic boljsa samo manj se je nagibal v ovinkih. potem sem dal zadaj strsat serijske amortizerje.zadnji konec je kot prilepljen samo mi ga pa na neravni cesti nadlezno gunca.pa ne vem a je to kriva torzija ker ni nic trsa al amortizerji niso dobro strsani.sem pa vceraj zamenjal seriske sprednje amortizerje s firmo kw ki so kompatibilni z vzmetmi eibach.lega spredaj se je obcutno popravila.moje osebno mnenje je da se splaca kupit sportne vzmeti in sportne amortizerje ce hoces dobro lego je pa verjetno tudi to pomembno kaksni so serijski amortizerji.ce so mehki kot so bili moji ne bo nic kaj dosti boljse ce se dajo samo trse vzmeti.mi lhako kdo svetuje kaj narediti da bi zadnji konec prenehal guncat?bi bilo bolje kupit se vzadaj kw?ne bi rad kupl kwje pa bi bilo potem isto.

Uporabniški avatar
COBRA
Stalni uporabnik

Napisal/-a COBRA Če avg 23, 2007 4:47 pm

Sem klical enkrat na Amortizer, pa mi je rekel, da mi vzame cca 280 eur za montažo športnih fedrov (eibach), obnovo in tršanje originalnih amortizerjev. Malo drago se mi je zdelo. Jenko je pa rekel za isto stvar 180 eur. :roll: Zdej ne vem, al je Amortizer rs tolk "boljši", al kaj :?
p.s. Pa fedre sem sam kupil, posebej. Sam poštimat bi blo treba, pa je taka razlika.
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če avg 23, 2007 4:57 pm

... Kolikor se spomnem svojih izkušenj z Vugo in z Turnškom - JA ... Pri vugi sem obnavljal dvakrat iste - po 4000 km so drugič spustili ... Turnšek mi je tudi enkrat popravljal od takrat nikoli več ... Koni - Bilstein Kayaba ultra SR 420 + eur ... turnšek 250 eur ... Vuga 100 eur ... no bom spet peljal k njemu, 28 ko pridejo z dopusta da mi naredi ene da vidimo če se je zadnje čase kaj popravil pol vam napišem ...ker zadnje čase hvalite vsi Vugo in Turnška kritizirate - osebno raje 1 x plačam tudi 1 x več in vozim dve leti brez problemov kot pa da se mi ponavlja popravilo parkrat letno ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd Če avg 23, 2007 6:04 pm

meni je amortizer (turnsek) spustil avto kar vkljucuje da je prestavil salcki spredaj odrezal nekaj fedra (APEX) zadaj vse 4 amortizerje pa obnovil skrajsal in strsal avto je kot gokard drzi se res izjemno dobro jasno da je zelo trd sem pa zelo zadovoljen z njegovim delom avto je nizji za 7.5 cm
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov