Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Short shifter za Peugeot 306

Napisal/-a svizc Po sep 17, 2007 8:28 pm

Pozdravljeni!

Ko mi je frend dones omenil da se da pri avtomobilu skrajsat prestavno razmerje sem takoj pomislil da bi to naredil pri svojem P306 ki ima za moje pojme zelo velikega. Vozim obcasno tudi od fotra P Partnerja ki ima tudi zelo velikega. Na sihtu pa se kdaj pa kdaj zapeljem z kaksnim VW Golfom ki pa ima za mojo roko in obcutek voznje veliko boljse prestavno razmerje.

Nekaj sem sicer ze bral o short shifterjih, baje da jih je cel kup tudi na internetu. Osebno bi raje ta short shifter naredil bolj po kmecko in da bi bil homemade CE JE le to mozno. Na internetu sem sicer ze najdel PROJEKT shortsifterja pri P206, osebno pa mi ne zgleda nic posebnega(ce se ne motim) in mislim da bi se ga dalo narediti v domaci delavnici.

Zdej pa kolk se o tem motim bi prosu ce mi en razlozi, pa tud to bi blo dobr da bi zvedu->slabe stvari short shifterja.
Zadnjič spremenil svizc, dne Po sep 17, 2007 9:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Po sep 17, 2007 8:34 pm

Eden od shortshifterjev ki ga je mozno kupiti na ebay-u: LINK (ne zgleda mi ravno prevec zajebano za izdelati, ali pac :roll: .

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Po sep 17, 2007 8:34 pm

s tem ne skrajšaš prestavno razmerje ampak samo hod ročke menjalnika

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Po sep 17, 2007 8:35 pm

Zadeva ti ne spremni prestavnega razmerja pac pa hod prestavne rocice.
Slika

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Po sep 17, 2007 8:40 pm

Se opravicujem ja. Pac novinec v avtomobilizmu, jebatga:oops: :oops: :oops: . Uglavnem kako je z tem?

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Po sep 17, 2007 8:42 pm

ja ročka se ti manj premika. sj ti piše. do 50%manj , če morš zdej 5cm porint za v prvo boš pol 2.5cm :D

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Po sep 17, 2007 8:44 pm

To vem ja, zanima me kako je z homemade izdelavo(ce je seveda le mogoca, tko kot sem zgoraj napisu). Slabe lastnosti(so/niso->in katere)?

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Po sep 17, 2007 8:45 pm

to bi si pa tudi jst lahko omislu :D bi bilo uporabno, zdj premikam po 10cm :D
Extreme N

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po sep 17, 2007 10:08 pm

Sej je lepo da skrajsa hod samo kaj ki potem rocica stoji (pre)nizko.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc To sep 18, 2007 6:54 am

Blinder je napisal/-a:Sej je lepo da skrajsa hod samo kaj ki potem rocica stoji (pre)nizko.

Kako mislis prenizko?

Uporabniški avatar
voO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a voO To sep 18, 2007 6:59 am

svizc je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:Sej je lepo da skrajsa hod samo kaj ki potem rocica stoji (pre)nizko.

Kako mislis prenizko?

če jo skrajšaš, je nižja :D

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar To sep 18, 2007 12:38 pm

voO je napisal/-a:
svizc je napisal/-a:

Kako mislis prenizko?

S tem je nč ne krajšaš...podaljšaš en sklop da rabš manj šaltat naprej nazaj/levo desno (odvisno katero podaljšaš, skrajšaš)...ročka je še vedno na isti višini kot prej. ;)
Majo pa nekateri pežoji že tako narejen da samo prestaviš na enem sklopu pa je že pol krajši hod ročice levo/desno ;) (moja 106ka vem da ma)

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC To sep 18, 2007 1:18 pm

Ja zdaj mas dve varianti al skrajsas rocico na zgornji strani, al pa jo spodaj podalsas ...
Slika

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc To sep 18, 2007 6:53 pm

voO je napisal/-a:
svizc je napisal/-a:

Kako mislis prenizko?

V rt pejt stari pa cimprej mi spimpej avto, zdej je dz, zdej mas cajt :P

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc To sep 18, 2007 6:56 pm

CockroaC je napisal/-a:Ja zdaj mas dve varianti al skrajsas rocico na zgornji strani, al pa jo spodaj podalsas ...

Verjetno bom to kr tko naredu kot je opisano oz. slikovno prikazano na linku ki sem ga prilepu zgorej. Ima ta poseg za menjalnik kaksno slabo lastnost, npr. da se veckrat zasaltas al pa kej podobnega.

To bi naredu samo zato da bi mi blo treba manj saltat, tko kot je napisu drmocar

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC To sep 18, 2007 9:52 pm

Tezje gre v vzratno ce se ne motim... ne vem od kod mam to v glavi ampak ... naj raje pove kdo ki je bol v tem doma ..
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To sep 18, 2007 10:20 pm

Lahko nastanejo problemi z sinhroni..
Zadeva je drugače super, sploh pr vozilih k majo hod dolk k pondelk.. Razni francozi, VAG grupa..

Bo pa šaltanje bolj "trdo" in morš bit mal bolj natančen.. Je pa spet od posameznega menjalnika odvisno.. Kkšn k je že v osnovi bolj "sfaljen" zna bit kriza..

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Sr sep 19, 2007 4:34 pm

Is it me al pa jest res ne razumem? Ti hičeš skrajšat hod ročice al hočeš skrajšat menjalno rezmarje. Napisal si namreč da bi rad manj šaltal - spremeniti moraš menjalno razmerje. Kako? Menjaj avto - daleč najceneje ;)

Če pa samo rabiš krajši hod ročice menjalnika bo pa zadeva točn tko nrjena k so ti napisal.
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Sr sep 19, 2007 5:05 pm

Misak je napisal/-a:Is it me al pa jest res ne razumem? Ti hičeš skrajšat hod ročice al hočeš skrajšat menjalno rezmarje. Napisal si namreč da bi rad manj šaltal - spremeniti moraš menjalno razmerje. Kako? Menjaj avto - daleč najceneje ;)

Če pa samo rabiš krajši hod ročice menjalnika bo pa zadeva točn tko nrjena k so ti napisal.

Kot sm ze napisu zgoraj, nekaj postov pod mojim prvim sem se zmotu in sm narobe napisu, ce ste nepismeni nemorem pomagat, sm se opravicu, in seenkrat obrazlozu kaj hocem. Ja zadevo bom naredu tocn tko kot sem reku...

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 Sr sep 19, 2007 5:20 pm

jaz imam že eno leto spodaj podaljšano ročko in zgoraj malo skrajšano. Občutek pri prestavljanju je 100% boljši kot pri original, pride pa rahlo bolj trdo za prestavljat, samo ni sile.

pri predelavi pazite da naredite dovolj trdno da ne boš čez 1 mesec kaj odlomil!

Avto: Mazda MX-3
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov