Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

RS 4 intercooler

Napisal/-a bigturbo So okt 27, 2007 7:25 pm

živjo vsem skupaj vozim audija S4 Biturbo in me zanima,u bistvu se odločam za eno majhno predelavo omislil sem si večje turbine od RS4,ampak zaeenkrat bi dal samo originalni intercooler od RS4 pa me zanima če bi kaj pridobil na moči?malce sem brskal in videl da pridobiš cca 30-50ps ker bolj ohlaja zrak in vsaka stopinja da cca 10ps ,Prosil vas bi za mnenja oz.izskušne kako je to u praksi,da vidim če se mi splača? Vem da največ pridobim z turbinam ,injektorjem,ampak mene zanima za intercooler

HVALA
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo So okt 27, 2007 7:41 pm

jah maybe kej pridobis samo prvo se prepricaj da ne bos imel prevec hladnega zraka v motorju....sej ves...toplo..pa na 1x ful hladno...pa pok.. :):) drugce iz kemijskega vidika dejansko bi moral nekaj pridobit...za kej vec pa bi blo se kej menjat...injectorje, turbini...itd...sej ves...zacaran krog :P

LP
Slika

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Re: RS 4 intercooler

Napisal/-a 1.8T So okt 27, 2007 8:53 pm

bigturbo je napisal/-a:živjo vsem skupaj vozim audija S4 Biturbo in me zanima,u bistvu se odločam za eno majhno predelavo omislil sem si večje turbine od RS4,ampak zaeenkrat bi dal samo originalni intercooler od RS4 pa me zanima če bi kaj pridobil na moči?malce sem brskal in videl da pridobiš cca 30-50ps ker bolj ohlaja zrak in vsaka stopinja da cca 10ps ,Prosil vas bi za mnenja oz.izskušne kako je to u praksi,da vidim če se mi splača? Vem da največ pridobim z turbinam ,injektorjem,ampak mene zanima za intercooler

HVALA

Zivjo, jaz tudi vozim S4 biturbota, pa se nisem prisel do intercoolerjev. Trenutno imam noter turbini od RS4, RS4 injektorje v vrecki v predalu, predelan izpuh ter vse ostalo, kar je pac nujno za porihtat pri teh masinah... Injektorji gredo noter tik preden se bo delal remap. Interkulerji me pa se cakajo, naceloma pa ni razlike pri priganjanju prvih par minut, dokler se ti intercolerji ne pregrejejo. Tukaj je za pretehtat, ali vecji intercoolerji in s tem boljse hlajenje a tudi vecji turbo lag (zaradi volumna), ali pa mogoce opcija water/methanol injection, pa imas se najboljso mozno varianto hlajenja vsesanega zraka.

A turbini bos tudi menjal?

/jan
S4 2.7TT :)

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Napisal/-a bigturbo So okt 27, 2007 8:59 pm

1.8T je napisal/-a:
bigturbo je napisal/-a:živjo vsem skupaj vozim audija S4 Biturbo in me zanima,u bistvu se odločam za eno majhno predelavo omislil sem si večje turbine od RS4,ampak zaeenkrat bi dal samo originalni intercooler od RS4 pa me zanima če bi kaj pridobil na moči?malce sem brskal in videl da pridobiš cca 30-50ps ker bolj ohlaja zrak in vsaka stopinja da cca 10ps ,Prosil vas bi za mnenja oz.izskušne kako je to u praksi,da vidim če se mi splača? Vem da največ pridobim z turbinam ,injektorjem,ampak mene zanima za intercooler

HVALA

Zivjo, jaz tudi vozim S4 biturbota, pa se nisem prisel do intercoolerjev. Trenutno imam noter turbini od RS4, RS4 injektorje v vrecki v predalu, predelan izpuh ter vse ostalo, kar je pac nujno za porihtat pri teh masinah... Injektorji gredo noter tik preden se bo delal remap. Interkulerji me pa se cakajo, naceloma pa ni razlike pri priganjanju prvih par minut, dokler se ti intercolerji ne pregrejejo. Tukaj je za pretehtat, ali vecji intercoolerji in s tem boljse hlajenje a tudi vecji turbo lag (zaradi volumna), ali pa mogoce opcija water/methanol injection, pa imas se najboljso mozno varianto hlajenja vsesanega zraka.

A turbini bos tudi menjal?

zaeenkrat ne in kako deluje oz.po kakšnem principu ta methanol injection in cena tega ?in kok ssi ti dal za vse to kar si zamenjal

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T So okt 27, 2007 9:15 pm

bigturbo je napisal/-a:zaeenkrat ne in kako deluje oz.po kakšnem principu ta methanol injection in cena tega ?in kok ssi ti dal za vse to kar si zamenjal

Torej, ti bi zamenjal injektorje in intercoolerje in upal na kaksno izboljsavo?

Pri originalnem setupu najprej naletis na limit turbin. Enostavno, originalne turbine so premajhne.
RS4 injektorji ti pridejo do izraza sele ob vecjih turbinah, ce ne je to metanje dnarja stran.
Seveda, pred tem je treba zamenjati vse cevi (vsaj tiste, ki so pod pritiskom), zamenjati diverterje, etc, etc...

Skratka, ce res natancno ne razumes in/ali ves, kako bi se zadeve lotil, predvsem pa kaj bi rad dosegel - don't.

Pri teh masinah je zelo jasna pot, ce se hoces prebiti med vsemi tehnikalijami do kaksne solidne moci. Cela pot je povezana med sabo, tako da ne mores kar nekaj menjat, ki nima veze z nicemer in upati, da se bo kaj poznalo.

Ce te zanima, po kaksni poti sem jaz sel - vprasaj :)

/jan

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Napisal/-a bigturbo So okt 27, 2007 9:25 pm

vidim da sve se napak razumela jst bi zamenjal samo intercooler torej dal bi od rs4 turbine pridejo spomladi in injektorji,pa čip in dirkalna sklopka,vse to vem jst kako in kaj mene samo zanima če je možno kot trdijo da z večjim intercoolerjem pridobiš tok moči torej od 30-50ps kar se pa cevi tiče imam pa SAMCO silikonske cevi avto pa že ima 347ps

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T So okt 27, 2007 9:33 pm

bigturbo je napisal/-a:vidim da sve se napak razumela jst bi zamenjal samo intercooler torej dal bi od rs4 turbine pridejo spomladi in injektorji,pa čip in dirkalna sklopka,vse to vem jst kako in kaj mene samo zanima če je možno kot trdijo da z večjim intercoolerjem pridobiš tok moči torej od 30-50ps kar se pa cevi tiče imam pa SAMCO silikonske cevi avto pa že ima 347ps

Ok :)

Ne, v tem momentu ne bos pridobil prav dosti, dokler ne menjas turbin in injektorjev. Samo "turbo luknja" bo vecja. Kaj si dal namesto boschevih diverterjev?

Okrog water/methanol injectiona sem enkrat ze nekaj pisal na enem drugem forumu, pa bom kar copy/paste naredil:

Vbrizgavanje vode in metanola zniza temperaturo in zvisa gostoto vsesanega zraka v motor. S tem lahko dosegamo visje pritiske turbine, uporabna pa je zadeva tudi pri N/A avtomobilih. Direktna pridobitev tega je spremenjen kot predvziga in s tem poleti dobimo nazaj nekaj konjev. Zadevo so uporabljali ze med 2. svetovno vojno na letalih, kjer se je dobro obnesla.

Po uporabi tega sistema lahko obcudujemo bate in cilindre, kako so cisti,kot da bi jih nekdo stalno pral, ce razdremo blok motorja, kar je zelo dobro za motor.

Malo branja:

http://www.snowperformance.net/ - Zanimiv in poceni sistem, tudi z variabilnim kontrolerjem, ki glede na boost dozira spricanje.

http://www.racetep.com/wik.html - Domiselen sistem, kjer boost iz turbine nafilajo tudi v posodo z vodo, katera je potem pod enakim pritiskom kot sesalni manifold, kamor se vodo vbrizguje. Tako rabimo samo majhno pumpo, da premagamo ze izenacen pritisk in ne ogromne pumpe, da bi premagala nadpritisk 1,4 in vec bara.

http://www.aquamist.co.uk/ - Predvsem mi je vsec SYSTEM 2d , ki navodila za vbrizgovanje dobi iz signala na injektorju za bencin. Izredno zvita finta, kajti tako izkorisca mape v ECU-ju, ki so najbolj tocne od vseh.Ima tudi senzor za kolicino vode v rezervarcku in ob pomanjkanju omeji boost na neko "varno" vrednost. Namenjen bolj tistim avtomobilom, katerim ECU ne avtomatsko popravlja kota predvziga in bi zanje pomanjkanje vode pri prednastavljenem predvzigom pomenila velike neprijetnosti. Na zalost precej drazja zadeva od ostalih.

/jan

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Napisal/-a bigturbo So okt 27, 2007 9:41 pm

in kok si ti dal za predelavo kaj vse si zamenjal ?koloko imaš zdj moči ,kakšne so razlike,kokert je men jasno si sklopko moral tudi menjat ker originalne ne zdrži oz,zdrsnwe,da vem koliko bom odštel eur

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T So okt 27, 2007 9:53 pm

bigturbo je napisal/-a:in kok si ti dal za predelavo kaj vse si zamenjal ?koloko imaš zdj moči ,kakšne so razlike,kokert je men jasno si sklopko moral tudi menjat ker originalne ne zdrži oz,zdrsnwe,da vem koliko bom odštel eur

Turbini sta bili 1800EUR + DDV vsaka (ja, najprej sem tudi jaz mislil, da bom dobil za 2.000EUR obe... my ass, nimas teorije, turbin enostavno ni za dobit, pa naj vsi oglasujejo, da jih imajo). Injektorje sem dobil rabljene za pol cene, Samco cevi se ve, koliko stanejo, diverterja sem zamenjal za bonalume blowoffa, sklopko sem dal obnovit k Sinterju in je sedaj karbonska, potisna plosca je nova (prav tako potisni lezaj) in bo morala zdrzati, cena obnove 80EUR, potisna plosca pa ne vem, koliko je. Predelava avspuha; pojma nimam, nisem se dobil racuna, pa ne bom razlagal na glas, kaj se je naredilo, sam to povem, da je precej bolj pretocen, sam glas je zdej bolj kot ena stoenka :)

Sachs mi je sporocil, da ne znajo narediti mocnejse sklopke kot je originalna, lahko pa grem na dvo-lamelno sklopko, sam tisto je pa dizaster za everyday drive, Pravtako spec-clutch. Se je ze marsikaj videlo s temi sklopkami. Bom porocal, ce bo originalna/karbonska zdrzala. Trenutno je avto sicer na cesti in se vozi, a RSR mi mora na novo narediti remap ECU-ja za vecje turbine in injektorje, potem bomo pa videli, koliko me bo prislo vse skupaj in koliko bomo izvlekli iz avta. Racunam nekje na 420+ konjickov.

/jan

Uporabniški avatar
pery
Stalni uporabnik

Kraj: cerknica

Napisal/-a pery So okt 27, 2007 10:25 pm

dej nalimita slike svojih zveri :shock:

@1.8T,zgleda da si kr stručko na teh področjih,svaka čast!

@bigturbo,upam da čimprej kej uštimaš pa še stunaš motor,pa nam kle predstaviš potek in before/after razliko :D
Slika Slika Slika

Uporabniški avatar
Vasc0
Novinec

Kraj: ok. mb

Napisal/-a Vasc0 Ne okt 28, 2007 12:05 am

do zdaj mi najbolj zanimiva tema :P

audi s4 z žilico od RS4 :) 8)

lepo lepo :twisted: :oops:

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Ne okt 28, 2007 12:16 am

pery je napisal/-a:dej nalimita slike svojih zveri :shock:

@1.8T,zgleda da si kr stručko na teh področjih,svaka čast!

@bigturbo,upam da čimprej kej uštimaš pa še stunaš motor,pa nam kle predstaviš potek in before/after razliko :D

Happy moment nakupa - http://poirot.nety.net/2.7TT/nakup/
Happy moment menjave turbin - http://poirot.nety.net/2.7TT/s4-podrt/

Sej, slik je se dosti, sam jih nimam na netu (lenoba.press)

@pery: Imas precej vecje struckote od mene, jaz samo povrsno ponavljam, kar slisim ;)

/jan

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Ne okt 28, 2007 12:24 am

čist hudo 1.8 t :clapclap
http://favdl.com

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Napisal/-a bigturbo Ne okt 28, 2007 10:37 am

1.8T je napisal/-a:
bigturbo je napisal/-a:in kok si ti dal za predelavo kaj vse si zamenjal ?koloko imaš zdj moči ,kakšne so razlike,kokert je men jasno si sklopko moral tudi menjat ker originalne ne zdrži oz,zdrsnwe,da vem koliko bom odštel eur

Turbini sta bili 1800EUR + DDV vsaka (ja, najprej sem tudi jaz mislil, da bom dobil za 2.000EUR obe... my ass, nimas teorije, turbin enostavno ni za dobit, pa naj vsi oglasujejo, da jih imajo). Injektorje sem dobil rabljene za pol cene, Samco cevi se ve, koliko stanejo, diverterja sem zamenjal za bonalume blowoffa, sklopko sem dal obnovit k Sinterju in je sedaj karbonska, potisna plosca je nova (prav tako potisni lezaj) in bo morala zdrzati, cena obnove 80EUR, potisna plosca pa ne vem, koliko je. Predelava avspuha; pojma nimam, nisem se dobil racuna, pa ne bom razlagal na glas, kaj se je naredilo, sam to povem, da je precej bolj pretocen, sam glas je zdej bolj kot ena stoenka :)

Sachs mi je sporocil, da ne znajo narediti mocnejse sklopke kot je originalna, lahko pa grem na dvo-lamelno sklopko, sam tisto je pa dizaster za everyday drive, Pravtako spec-clutch. Se je ze marsikaj videlo s temi sklopkami. Bom porocal, ce bo originalna/karbonska zdrzala. Trenutno je avto sicer na cesti in se vozi, a RSR mi mora na novo narediti remap ECU-ja za vecje turbine in injektorje, potem bomo pa videli, koliko me bo prislo vse skupaj in koliko bomo izvlekli iz avta. Racunam nekje na 420+ konjickov.

/jan

no res je turbine so zlo drage ampak jst bom dal notri rabljene manj kot leto ker je model avto razbil in mi jih bo dal obe za 1100eur za injektorje zdj ne vem ali se da kje še ceneje dobiti bom dal 540eur jih je 6 komadov blow off bonulame ali pa forge 320eur z montažo čip z vsemi meritvami 550eur .

Zdj pa sklopka ne vem ali bi jo dal tudi jst obnoviti koker sem govoril z Edotom mi je rekel da bo zdržala,full gas Ne pa brutalnih štartov???zato bom verjetno dal dirkalno sklopko da bo 100procentno :roll:

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Ne okt 28, 2007 10:45 am

bigturbo je napisal/-a:no res je turbine so zlo drage ampak jst bom dal notri rabljene manj kot leto ker je model avto razbil in mi jih bo dal obe za 1100eur za injektorje zdj ne vem ali se da kje še ceneje dobiti bom dal 540eur jih je 6 komadov blow off bonulame ali pa forge 320eur z montažo čip z vsemi meritvami 550eur .

Zdj pa sklopka ne vem ali bi jo dal tudi jst obnoviti koker sem govoril z Edotom mi je rekel da bo zdržala,full gas Ne pa brutalnih štartov???zato bom verjetno dal dirkalno sklopko da bo 100procentno :roll:

Ql, sam da je preverjeno, kaj se je s turbinami dogajalo, kako je bil avto razbit, da ni kaj zmaknjeno, zvito, sesuto.

Katero dirkalno sklopko pa mislis dati noter? Najbrz se zavedas, da potem to ne bo vec ravno "daily driver". A mape ti bo delal RSR?

Aja, katero olje dajes v masino?

/jan

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Napisal/-a bigturbo Ne okt 28, 2007 11:10 am

Tako je mape mi bo delal RSR turbine so kul olje pa uporabljam Aral 0-40 in zakaj ne bi bil avto več daily

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Ne okt 28, 2007 12:48 pm

bigturbo je napisal/-a:Tako je mape mi bo delal RSR turbine so kul olje pa uporabljam Aral 0-40 in zakaj ne bi bil avto več daily

A si ze zmenjen z RSR-om?

Jaz dajem v masine samo in izkljucno Mobil1 Rally Formula 5W-50. Izkazalo se je kot najboljse, tako v 1.8T kot tudi v 2.7T motorju. Je eno od redkih olj, ki je narejeno skoraj 100% iz PAO (Poly-alpha-olefin) surovine (naparine v rafinacijskem postopku nafte). Vecina ostalih olj, ki nosijo komercialno oznako "Synthetic" so v bistvu hydrocracked mineralna olja, kar pa niti priblizno ni prava sintetika. Toplo priporocam Mobil1 5W50.

http://www.impakta.si/dejavnosti/motorn ... ziva/Mobil

Avto ne bo vec daily driver, ker bos imel dirkalno sklopko. Najbrz se nisi imel dirkalne sklopke, zato si ne predstavljas, kako tesko je s to sklopko lepo speljevati, se posebej v mestnem prometu :)

/jan
Zadnjič spremenil 1.8T, dne Ne okt 28, 2007 3:35 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne okt 28, 2007 12:56 pm

OFf topic ( se opravicujem ). Kje bi se ta MOBIL olja dalo dobiti v sloveniji in koliko je cena ..hvala
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Ne okt 28, 2007 1:44 pm

speedfreak je napisal/-a:OFf topic ( se opravicujem ). Kje bi se ta MOBIL olja dalo dobiti v sloveniji in koliko je cena ..hvala

Jaz ga dobim od kolega (grosist). Drugace sem ga videl tudi v Leclercu na Rudniku :shock:

Poglej malo po netu (najdi.si). Mislim pa, da se ga bo dalo kmalu nabaviti tudi na http://www.mimovrste.com/ , ce sem zadnjic prav razumel Ice-a.

/jan

Uporabniški avatar
Cicero
Novinec

Napisal/-a Cicero Ne okt 28, 2007 3:15 pm

Če te zanima Aquamist 2d sistem, ga dobiš pri meni za 600 EUR!
Prav tako injektorje in ostale stvari...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost