bigturbo je napisal/-a:živjo vsem skupaj vozim audija S4 Biturbo in me zanima,u bistvu se odločam za eno majhno predelavo omislil sem si večje turbine od RS4,ampak zaeenkrat bi dal samo originalni intercooler od RS4 pa me zanima če bi kaj pridobil na moči?malce sem brskal in videl da pridobiš cca 30-50ps ker bolj ohlaja zrak in vsaka stopinja da cca 10ps ,Prosil vas bi za mnenja oz.izskušne kako je to u praksi,da vidim če se mi splača? Vem da največ pridobim z turbinam ,injektorjem,ampak mene zanima za intercooler
HVALA
1.8T je napisal/-a:bigturbo je napisal/-a:živjo vsem skupaj vozim audija S4 Biturbo in me zanima,u bistvu se odločam za eno majhno predelavo omislil sem si večje turbine od RS4,ampak zaeenkrat bi dal samo originalni intercooler od RS4 pa me zanima če bi kaj pridobil na moči?malce sem brskal in videl da pridobiš cca 30-50ps ker bolj ohlaja zrak in vsaka stopinja da cca 10ps ,Prosil vas bi za mnenja oz.izskušne kako je to u praksi,da vidim če se mi splača? Vem da največ pridobim z turbinam ,injektorjem,ampak mene zanima za intercooler
HVALA
bigturbo je napisal/-a:zaeenkrat ne in kako deluje oz.po kakšnem principu ta methanol injection in cena tega ?in kok ssi ti dal za vse to kar si zamenjal
bigturbo je napisal/-a:vidim da sve se napak razumela jst bi zamenjal samo intercooler torej dal bi od rs4 turbine pridejo spomladi in injektorji,pa čip in dirkalna sklopka,vse to vem jst kako in kaj mene samo zanima če je možno kot trdijo da z večjim intercoolerjem pridobiš tok moči torej od 30-50ps kar se pa cevi tiče imam pa SAMCO silikonske cevi avto pa že ima 347ps
bigturbo je napisal/-a:in kok si ti dal za predelavo kaj vse si zamenjal ?koloko imaš zdj moči ,kakšne so razlike,kokert je men jasno si sklopko moral tudi menjat ker originalne ne zdrži oz,zdrsnwe,da vem koliko bom odštel eur
pery je napisal/-a:dej nalimita slike svojih zveri![]()
@1.8T,zgleda da si kr stručko na teh področjih,svaka čast!
@bigturbo,upam da čimprej kej uštimaš pa še stunaš motor,pa nam kle predstaviš potek in before/after razliko
1.8T je napisal/-a:bigturbo je napisal/-a:in kok si ti dal za predelavo kaj vse si zamenjal ?koloko imaš zdj moči ,kakšne so razlike,kokert je men jasno si sklopko moral tudi menjat ker originalne ne zdrži oz,zdrsnwe,da vem koliko bom odštel eur
Turbini sta bili 1800EUR + DDV vsaka (ja, najprej sem tudi jaz mislil, da bom dobil za 2.000EUR obe... my ass, nimas teorije, turbin enostavno ni za dobit, pa naj vsi oglasujejo, da jih imajo). Injektorje sem dobil rabljene za pol cene, Samco cevi se ve, koliko stanejo, diverterja sem zamenjal za bonalume blowoffa, sklopko sem dal obnovit k Sinterju in je sedaj karbonska, potisna plosca je nova (prav tako potisni lezaj) in bo morala zdrzati, cena obnove 80EUR, potisna plosca pa ne vem, koliko je. Predelava avspuha; pojma nimam, nisem se dobil racuna, pa ne bom razlagal na glas, kaj se je naredilo, sam to povem, da je precej bolj pretocen, sam glas je zdej bolj kot ena stoenka![]()
Sachs mi je sporocil, da ne znajo narediti mocnejse sklopke kot je originalna, lahko pa grem na dvo-lamelno sklopko, sam tisto je pa dizaster za everyday drive, Pravtako spec-clutch. Se je ze marsikaj videlo s temi sklopkami. Bom porocal, ce bo originalna/karbonska zdrzala. Trenutno je avto sicer na cesti in se vozi, a RSR mi mora na novo narediti remap ECU-ja za vecje turbine in injektorje, potem bomo pa videli, koliko me bo prislo vse skupaj in koliko bomo izvlekli iz avta. Racunam nekje na 420+ konjickov.
/jan
bigturbo je napisal/-a:no res je turbine so zlo drage ampak jst bom dal notri rabljene manj kot leto ker je model avto razbil in mi jih bo dal obe za 1100eur za injektorje zdj ne vem ali se da kje še ceneje dobiti bom dal 540eur jih je 6 komadov blow off bonulame ali pa forge 320eur z montažo čip z vsemi meritvami 550eur .
Zdj pa sklopka ne vem ali bi jo dal tudi jst obnoviti koker sem govoril z Edotom mi je rekel da bo zdržala,full gas Ne pa brutalnih štartov???zato bom verjetno dal dirkalno sklopko da bo 100procentno
bigturbo je napisal/-a:Tako je mape mi bo delal RSR turbine so kul olje pa uporabljam Aral 0-40 in zakaj ne bi bil avto več daily
speedfreak je napisal/-a:OFf topic ( se opravicujem ). Kje bi se ta MOBIL olja dalo dobiti v sloveniji in koliko je cena ..hvala
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost