Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Kraj: Strunjan; Dom hondašev

ODSTRANITEV KATALIZATORJA

Napisal/-a escape Sr dec 05, 2007 10:58 am

Ali kdo ve kaj točno pripomore če sploh pripomore da so odstrani katalizator na 16 ventilcu? je kaj bolse lazje zadiha avto al ne?rabim odgovor iz prakse ne pa teoretična hvala

P.S. tisti ki ste sprobal hvala za odgovor, tisti ki ste tukaj samo pametni in unicujete forum vas niti ne j***m.lp
Ice_Angel it's the way u call me.....or just ICE

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr dec 05, 2007 11:55 am

Jz sm na VW 1.8 90KM odstranu katalizator in se je malenkost poznalo. glas je bil za eno malenkost bolj globok, pa v hrib je avto mal bolš vleku. pa končna se je povečala za 5km/h pa pol litra je mnj žrl. za 16v ti pa ne morm povedat iz izkušenj, ampak mislm da bi mogu bit učink še mal boljši.

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Napisal/-a escape Sr dec 05, 2007 11:57 am

S|icKeR je napisal/-a:Jz sm na VW 1.8 90KM odstranu katalizator in se je malenkost poznalo. glas je bil za eno malenkost bolj globok, pa v hrib je avto mal bolš vleku. pa končna se je povečala za 5km/h pa pol litra je mnj žrl. za 16v ti pa ne morm povedat iz izkušenj, ampak mislm da bi mogu bit učink še mal boljši.

hvala

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Re: ODSTRANITEV KATALIZATORJA

Napisal/-a _B3yBo_ Sr dec 05, 2007 12:00 pm

escape je napisal/-a:P.S. tisti ki ste sprobal hvala za odgovor, tisti ki ste tukaj samo pametni in unicujete forum vas niti ne j***m.lp

s tem ti unicujes forum k dve teme odpiras in isto sranje sprasujs
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0

drugac moje iskusne .... avto se bol veselo vrti (bol poskocn),zvok pa odvisn od avta....en bol rezek en pa zatohu....
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr dec 05, 2007 1:15 pm

P.s te... zaprete temo ki ma več odgovorov ins e celo razvija nekam :roll:

escape je napisal:
Ali kdo ve kaj točno pripomore če sploh pripomore da so odstrani katalizator na 16 ventilcu? je kaj bolse lazje zadiha avto al ne?

Ker avto?? Ta v avantarju, sedici??
Tukaj se lepo pozna, avto je bolj odziven +rata zelo glasna zadeva Pr našmu je bla direkt cev od kolektroja do Supersprinta. Glasno, zelo glasno

Drugače pa slabš nima kaj it, katalizator duši motor, kolk pa ga je pa precej odvisno od motorja. Nekje bolj upaziš (recimo 1.8T, Tipo) drugje manj (Civic). Identične izkušnje se tudi pojavijo pr glasnosti. Bolj ga duši, bolj rohni brez...

Pr novejših avtih ki imajo 2 lambde lahko sveti lučka oz lambda narobe dela. Se je za pozanimat oz v 90% se odpravi z priklepom na comp..

Pa še za eco manijake: začuda so lahko tudi brez kata plini ok Izkušnje iz prakse

Ko si me uprašal: kaj pridobiš.

Precej na zvoku, boljša odzivnost, pa ne pozabimo podatkov ki so jih navajali proizvajalci iz začetka 90.
Recimo CRX 1.6 16v. Z katom je mela 124ps, brez 130ps.

Res da razlika v moči ni očitna, pa vendarle, še kaj se predela pa vsaka izboljšava prov pride. Avto pa 100% ne bo šel slabše 8)

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Napisal/-a escape Sr dec 05, 2007 9:21 pm

CupraR je napisal/-a:P.s te... zaprete temo ki ma več odgovorov ins e celo razvija nekam :roll:

escape je napisal:
Ali kdo ve kaj točno pripomore če sploh pripomore da so odstrani katalizator na 16 ventilcu? je kaj bolse lazje zadiha avto al ne?

Ker avto?? Ta v avantarju, sedici??
Tukaj se lepo pozna, avto je bolj odziven +rata zelo glasna zadeva Pr našmu je bla direkt cev od kolektroja do Supersprinta. Glasno, zelo glasno

Drugače pa slabš nima kaj it, katalizator duši motor, kolk pa ga je pa precej odvisno od motorja. Nekje bolj upaziš (recimo 1.8T, Tipo) drugje manj (Civic). Identične izkušnje se tudi pojavijo pr glasnosti. Bolj ga duši, bolj rohni brez...

Pr novejših avtih ki imajo 2 lambde lahko sveti lučka oz lambda narobe dela. Se je za pozanimat oz v 90% se odpravi z priklepom na comp..

Pa še za eco manijake: začuda so lahko tudi brez kata plini ok Izkušnje iz prakse

Ko si me uprašal: kaj pridobiš.

Precej na zvoku, boljša odzivnost, pa ne pozabimo podatkov ki so jih navajali proizvajalci iz začetka 90.
Recimo CRX 1.6 16v. Z katom je mela 124ps, brez 130ps.

Res da razlika v moči ni očitna, pa vendarle, še kaj se predela pa vsaka izboljšava prov pride. Avto pa 100% ne bo šel slabše 8)

Super super hvala na odgovorih in tut jutri mislim ga dat dol tko da upam da bo efekt ker nevem zakaj sm sou puscat ga gor kr itak je cel sistem on simoniracing in ze tko lepo grmi upam da bo sou se mal bolse:P pa kaj poraba se kaj zmanjsa?

tut teb hvala na odgovoru audirsboy lp

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr dec 05, 2007 10:03 pm

Nima vpliva na porabo..

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po dec 10, 2007 12:28 pm

Če je zvok bolši je pa odvisno od motorja in tudi od zadnga lonca.
Nekje bo bolš zvok , nekje ne bo razlike, lahko je pa moteče (plehnat zvok). enostavno treba probat..

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Po dec 10, 2007 12:49 pm

bilo je takole:prijatelju se je avto zaletel od zadaj in mu s tem poškodoval izpušno cev ter kat. gre za laguno 95L.klepar mu je odstranil kat.,ker je bil zdrobljen in mu na isto mesto privaril cev ,pri vožnji se je poraba zmanšala in motor ja imel več moči
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Po dec 10, 2007 1:55 pm

pa bo tak avto sploh naredil tehnicni??

tudi jaz bi ga odstranu, ampak potem nimam kaj iskat na tehnicnem.. to je problem. vem da nekateri naredijo vseeno, vendar so to predvsem novejsi.

je mozno nekako naredit da "prisraufas" cev tja kjer je katalizator in da jo lahko nadomestis s katalizatorjem ko je za it na tehnicni??

to bi bilo uporabno. poleg tega lahko katalizator neizkoriscen stoji 1 leto in da se vedno normalno dela?

hvala
Extreme N

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po dec 10, 2007 3:02 pm

Katalizator bi moral normalno delovati, če je skladiščen 1 leto. Sej je notri samo keramika in nekaj platine, rodija.. Mogoče mu ne bi dobro del kakšen prah ali vlaga.

Sicer pa tisti, ki hočete voziti brez katalizatorja, pomislite mal tud na druge in tudi sebe in ne puhajte neizgorelih CHjev, CO in NOx v okolico! Za tistega 0,5 konja in nekaj € zastrupljate zrak. :evil:
Res je, da katalizator ne dela dokler se ne ogreje, ampak vsaj potem pa deluje in dokaj dobro pretvarja strupene pline.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po dec 10, 2007 3:10 pm

In kaj porečeš če brez kata tudi prideš čez emisije?? Lepo pošteno, kot ostali 8)
Sm meril na 2eh vozilih, res da u mirovanje nekje ni bilo ok, vendar po povišanih obratih (no sej kako se pa češ pelat :P ) je pa pod mejo :D

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po dec 10, 2007 3:14 pm

CupraR je napisal/-a:In kaj porečeš če brez kata tudi prideš čez emisije?? Lepo pošteno, kot ostali 8)
Sm meril na 2eh vozilih, res da u mirovanje nekje ni bilo ok, vendar po povišanih obratih (no sej kako se pa češ pelat :P ) je pa pod mejo :D

s tem bi se pa tut jaz strinal.mislm da kat nima nekega vpliva na tiste pline ki jih na tehnicnem merijo.
p.s. redni servisi,dobre svecke, dobr zracn filtr pa neboste padal na tehnicnem
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po dec 10, 2007 3:43 pm

Kukr vem merijo na tehničnem CO (ogljikov monoksid) na katerega ima še kako vpliv kat. Pa ne govorim o tehničnem, ampak o zraku ki ga diham. :roll:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po dec 10, 2007 3:48 pm

Energetik81 je napisal/-a:Kukr vem merijo na tehničnem CO (ogljikov monoksid) na katerega ima še kako vpliv kat. Pa ne govorim o tehničnem, ampak o zraku ki ga diham. :roll:

presel se vn z lj pa bos dihau zrak.ker to k mate tm nevem ko se rece :D
bla je sala.drugace sem pa jes tut proti odstranitvi katalizatorja.razn ce gre res za ksn tuning kjer je to obvezno.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po dec 10, 2007 4:09 pm

Energetik81 je napisal/-a:Kukr vem merijo na tehničnem CO (ogljikov monoksid) na katerega ima še kako vpliv kat. Pa ne govorim o tehničnem, ampak o zraku ki ga diham. :roll:

Meritve sm za foro delal en teden oz drugje en mesec preden je prišel v veljavo zakon. Na 1.8T je blo na štangasu mal preveč plinov, vendar pri povišanih je z lahkoto čez pršu avto , pr Hondi je pa min odstopalo pr povišanih vrtljajih, pr štangasu je blo pa ok :D

Glede na to da nardim malo km, bo nekdo ki jih nardi 3krat več na leto, pa mu avto pol manj plinov spusti v okolje, več osnaževal..
Če se bi hotel it eco manijaka bi hodil nokol z kolesom, no sej polet sm res več na mopedu :lol:
Brezveze se neki it delat okoljevarstvenike na avto forumu.
Katalizatorjev nimam gor zarad drugih razlogov kot so tistih 3ps več...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po dec 10, 2007 4:47 pm

CupraR je napisal/-a:

Meritve sm za foro delal en teden oz drugje en mesec preden je prišel v veljavo zakon. Na 1.8T je blo na štangasu mal preveč plinov, vendar pri povišanih je z lahkoto čez pršu avto , pr Hondi je pa min odstopalo pr povišanih vrtljajih, pr štangasu je blo pa ok :D

Glede na to da nardim malo km, bo nekdo ki jih nardi 3krat več na leto, pa mu avto pol manj plinov spusti v okolje, več osnaževal..
Če se bi hotel it eco manijaka bi hodil nokol z kolesom, no sej polet sm res več na mopedu :lol:
Brezveze se neki it delat okoljevarstvenike na avto forumu.
Katalizatorjev nimam gor zarad drugih razlogov kot so tistih 3ps več...
..

Predvsem če je avto turbinar se odstranitev pozna precej - katalizator tudi škoduje motorju ker zadržuje temperaturo v motorju ... Ko sem na 221 km Sierri Cosworth odstranil kat je pokazala 17 km razlike v plus ! Pri normalnem N/A avtu pa bi se mu moralo poznati na meritvah plinov če odstraniš katalizator, ker ni tam temperature ki jo ima turbina shranjene v sebi in na kateri zgorijo do konca plini ! L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Po dec 10, 2007 6:21 pm

Jaz mam odstranjenega, zvok je lepši, bolj globok ,avto ma mičkeno majnšo porabo naredim pa tehničnega vedno ,ker mam kat. narejen tako da sem ga vzel dol lepo po stikih (varih) odpr,l ga vse ven spuca,l navaril cev skozi njega in ga spet oblekel in zavaril in na tehničnemu ne porajtajo da ga v bistvu ni!Pri plinih pa se nič ne pozna!
Make my day

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Po dec 10, 2007 7:19 pm

jaz sem to naredil že pred kakimi 8-imi mesci, prvi občutki so bli seveda zvok, kateri je vsaj za moje pojme postal boljši in pa rahlo boljša odzivnost avta, nekaj sem pridobil na navoru v območju od 3000-5000 obratov. Ne gre tukaj za neke drastične razlike, občuti pa se.

Naredil sem pa zadevo na prirobnice, tako da dam lahko pred tehničnem katalizator nazaj gor.

Slika

tole ubistvu lahko naredi popolnoma vsak ki ima doma vrtalko, pilo, fleksarco in švasaparat.

Slika
Slika

Fora je tudi v tem da seva s kolegom naredila cev tako, da se zoža iz notranje 50 na 45mm čez celo dolžino. Pred katalizatrorjem je namreč fi 50, za njim pa 45, jaz pa nisem hotel ostrih prehodov zaradi pretoka plinov :lol:

tole je tako prijetno popoldansko igranje
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov