Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

lahcare
Nov uporabnik

Turbopolnilnik- vgradnja (kje, cena,

Napisal/-a lahcare Po mar 31, 2008 7:58 am

Lp,
zanima me kje in za koliko denarja ter ce se mi sploh splaca vgradit turbopolnilnik v peugeot 206cc 2.0 136 konjev!
Povejte prosim tudi za koliko kw, km poveca moc motorja ter ce so mozne kaksne poskodbe zaradi preobremeni

Lp izpod obronkov pohorja

lah
hvala lepaa

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Po mar 31, 2008 9:03 am

ce te to res zanima, se prijavi na peugeojev forum (www.pugi.si), kjer je decko dal predelat svojega RC-ja na turbo..mislim da ima zdaj 370 konjev oz tam nekje okoli...
pa ti bo vse lepo povedal...mislim da ko ti bo povedal ceno, te bo ze minilo...drugace je pa blo vse menjano..komplet motor in kaj js vem kaj se....avto je bil kr en lep cas na predelavi (mislim da kake pol leta...) in zdaj ga ima doma in ima garantirano da bo zdrzalo dolgo casa.....vsaj naj bi tko bilo no ;)

LP pa srecno
Slika

w!cked
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a w!cked Po mar 31, 2008 10:32 pm

Takole je na kratko menjava turbine je OK. Zakaj ? Kajti motor je ze kompatibilen z Turbopomilnikom medtem ko masine katere ga prej iso imele potrebujejo resne predelave in te te lahko kostajo da adijo pamet.

Sedaj ce imas turbopomilnik in hoces imeti vec konjev te bo menjava za mocnejsega prisla cenej saj je ze samam masina kompatibilna.

Na kratko " se ne izplaca " kajti poraba bo strahotna, strosek bo ubervelik, dolgo casa bos avto imel na tuningu"

Toliko denarja ko bos zapravil za vgradnjo turbopomilnika je bolje da kupis avto z
turbopomilnikom in tega nardgradis.

Ce pa hoces povecati hitrost in pospesek ti priporocam naslednje:

Sputiti avto do logicne meje za aerodinamicnost. Ciptuing ti lahko iztisne nekaj milisekund v pospesku in ene 11-15km top speed izboljsa.Tudi olajsanje teze avtomobila pomaga pri pospesku in hitrosti kot tudi zmanjsanje sirine gum sevda pa sirse gume boljsi oprijem... Duh... Menjava filtra za sportni filter.

In to je to sedaj pa ce imas denar za vrzit stran pa kar A3Mu, SUNSHINE itd.. KISSTUNING pa ti bojo dodal turbino, nos sistem, izboljsal glave, intercooler DGHS,...
sam ti priporocam se povecavo rezervarja kajti hitro bo prazen...

Odlocitev je tvoja....
...w!cked on the run...
Admin Team - GoDaddy.com

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po mar 31, 2008 10:51 pm

w!cked je napisal/-a:Takole je na kratko menjava turbine je OK. Zakaj ? Kajti motor je ze kompatibilen z Turbopomilnikom medtem ko masine katere ga prej iso imele potrebujejo resne predelave in te te lahko kostajo da adijo pamet.

Sedaj ce imas turbopomilnik in hoces imeti vec konjev te bo menjava za mocnejsega prisla cenej saj je ze samam masina kompatibilna.

Na kratko " se ne izplaca " kajti poraba bo strahotna, strosek bo ubervelik, dolgo casa bos avto imel na tuningu"

Toliko denarja ko bos zapravil za vgradnjo turbopomilnika je bolje da kupis avto z
turbopomilnikom in tega nardgradis.

Ce pa hoces povecati hitrost in pospesek ti priporocam naslednje:

Sputiti avto do logicne meje za aerodinamicnost. Ciptuing ti lahko iztisne nekaj milisekund v pospesku in ene 11-15km top speed izboljsa.Tudi olajsanje teze avtomobila pomaga pri pospesku in hitrosti kot tudi zmanjsanje sirine gum sevda pa sirse gume boljsi oprijem... Duh... Menjava filtra za sportni filter.

In to je to sedaj pa ce imas denar za vrzit stran pa kar A3Mu, SUNSHINE itd.. KISSTUNING pa ti bojo dodal turbino, nos sistem, izboljsal glave, intercooler DGHS,...
sam ti priporocam se povecavo rezervarja kajti hitro bo prazen...

Odlocitev je tvoja....

kasne bistroumne izjave.pa ta z sportnim filtrom je bla tut zlo na mestu.
aja a3m,kisstuning kar vem se ne ukvarja z predelavo(tuningom)

ce se ne odlocis za vgradnjo turbine.daj vn katalizator prdelaj izpuh(vecji fi) mogoce malo ostrejse odmicne,lazji vztrajnik pa optimizacija racunalknika.
p.s. pa ta varianta tut ni poceni
Zadnjič spremenil abbe, dne Po mar 31, 2008 10:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po mar 31, 2008 10:51 pm

W!cked
Bi poskusil pisati bolj jasno?
Kateri motor je torej kompatibilen in kateri ni?
Kaj je Turbopomilnik?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po mar 31, 2008 10:56 pm

esem je napisal/-a:Kaj je Turbopomilnik?

joj k eni nč ne veste :P

turbopomnilnik služi temu, da shran zrak sej veš kot ram ki hrani za kratek čas podatke :lol:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po mar 31, 2008 11:00 pm

Maš kr prov za Turbopomnilnik, a on ima Turbopomilnik (večkrat!)! :P
Po moje je to nek turbo, ki avto pomika naprej? A ne bi bilo bolje Turbopomikač? :roll:

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless Po mar 31, 2008 11:05 pm

Mislim da je boljše da greš v kakšen manjši poseg. Tudi jaz sem razmišljal v isto smer, a me je minilo. Kontaktiral sem Tomaža in cena bi bila okvirno 4000€ brez hujših predelav na motorju, torej samo vgradnja turbine. Potem ta cena eksponentno narašča. Priporočljivo je tudi predelati zavorni sistem, tako da pod 5000€ težko karkoli narediš. S projektom potem nisem šel skoz, ker sem imel neke probleme z avtom. Svetujem ti, da kontaktiraš uporabnika maXXXimum, on je predelal mašino za cca 40km, za dobrih 1500€.

Lp

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Po mar 31, 2008 11:12 pm

Pa ne, da se je že spet začelo :roll: ... Ti w!cked al kaj si, pa a si si ti mogoče prebral avtorjev post? Ne tako resno te sprašujem, ker ti je lepo napisal za kater motor gre in kater avto in ta motor NIMA v nobeni serijski izvedbi turbine zato me resno zanima kaj ti bluziš. Drugo kot drugo, o kakšnih turbopoMnilnikih ti tukaj debatiraš, kakor se spomnim je debata o turbopoLnilnikih. Pa seveda chip tuning zmanjša čas od nič do 100 le za nekaj milisekund zato ljudje hodijo čipat avtomobile..jap, prav imaš :roll:

Kakorkoli že, da ti odgovorim na vprašanja @lahcare. Da se to narediti, splača se ne, denarja bi te koštalo ogromno, seveda če želiš, da bo zadeva delala še nekaj časa ;)

Drugače pa kakor je omenil že Dariooo, je en na pugi.si, ki je predelal svojo 206ko (res da je RC) na turbocharged in ima sedaj 376KM pa 449Nm navora. So mu jo pa predelali tule http://www.dp-engineering.nl tako, da če te še zanima pa imaš zadosti pod palcem...
U sem ravno videl, da so tudi cc 2.0s16 predelali (enaka tvoji) http://www.dp-engineering.nl/EN/project ... _turbo.php

Edit. sej res a nisi ti tisti, ki je tako vstranjo enkrat lani trdil, da obstaja serijski Passat 2,8 V6 turbo :vc
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To apr 01, 2008 6:56 am

Legoless je napisal/-a:Mislim da je boljše da greš v kakšen manjši poseg. Tudi jaz sem razmišljal v isto smer, a me je minilo. Kontaktiral sem Tomaža in cena bi bila okvirno 4000€ brez hujših predelav na motorju, torej samo vgradnja turbine. Potem ta cena eksponentno narašča. Priporočljivo je tudi predelati zavorni sistem, tako da pod 5000€ težko karkoli narediš. S projektom potem nisem šel skoz, ker sem imel neke probleme z avtom. Svetujem ti, da kontaktiraš uporabnika maXXXimum, on je predelal mašino za cca 40km, za dobrih 1500€.

Lp

Dobr vas nategujejo s temi cenami. Sam sem avtu dodal 20KM - drug izpuh, druga odmična gred, nastavljive jermenice, olajšan vstrajnik in vse to za 200 evrov.

P.S. filter je ostal originalen.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
SKN_Slovenija
Nov uporabnik

Re: Turbopolnilnik- vgradnja (kje, cena,

Napisal/-a SKN_Slovenija To apr 01, 2008 10:49 pm

lahcare je napisal/-a:Lp,
zanima me kje in za koliko denarja ter ce se mi sploh splaca vgradit turbopolnilnik v peugeot 206cc 2.0 136 konjev!
Povejte prosim tudi za koliko kw, km poveca moc motorja ter ce so mozne kaksne poskodbe zaradi preobremeni

lah

Pri nas dobiš za 499 EUR - 152 KS in 205 Nm navora - tu boš opazil predvsem odzivnost v nižjih obratih nekaj ekstra živahnosti pri višjih obratih.
Dodaten K&N filter, vrhunski Milltek izpušni sistem z športnimi katalizatorji in izpušnimi kolektorji bi prinesel še dodatnih 10 - 15 KS.

Kompletna investicija med 1.000 - 1.500 EUR (skupaj z optimizacijo elektronike). Verjetno še največji PPP (performance per price).

Če te resno zanima vgradnja turbinskega polnilnika pa ti tudi lahko pomagamo saj imamo ogromno izkušenj, vendar tu takoj računaj še na nove bate in ojnice (poleg turbine), če hočeš, da je zadeva zanesljiva. Seveda je tu tudi (še posebej pri turbo nadgradnjah) zamenjava izpušnega sistema. Ko vse to porihtaš pa ti lahko vgradimo tudi NOS sistem (seveda od WON-a). Investicija (zelo na uč) cca. 4.000 - 5.000 EUR.
Konji nekje okoli 250 KS (+ NOS).

Lahko pa se odločiš tudi za kombinacijo: čip+filter+izpuh+NOS. Primerno za "občasne potrebe" po dodatni moči.

Potem pa je pomembno razmišljati še v smeri nadgradnje podvozja (BILSTEIN) in zavor (BREMBO).

Če te še kaj zanima kar vprašaj...

Lp,
Uroš

Uporabniški avatar
caboose
Nov uporabnik

Napisal/-a caboose Če apr 03, 2008 5:37 pm

kupi S16 masino od 306, atmosferc 2.0. Zamenjas pa mas 167bhp. Sam ne me vprasat kam bos dal menjat :P Masino dobis za cca 600€, remot te bo koštal okoli 1000€, poleg pa bi priporočal še menjalnik iz istega avta (6st) in nobe bremze vsaj spredaj, pa kak strut bar da ti ne prepotegne česa. Vseskupi okol 3k€ :)

Če si pa res zagret, pa dobiš tudi T16 mašine, ki so 2.0t in izpljunejo okoli 190-200bhp. Ampak so dokaj redke, in boš dal za mašino + remont okoli 2k€. Pri taki moči v tak malem avtu pa bi že skoraj rabu kakšne aftermarket amortizerje, kar pomeni cca 600€ strošek poleg - ker bi stock verjetno kr hitro izdahnili hehe :P Ko pa maš enkrat T16 mašino not, pa lahko tud večjega polža not ... sam polž te stane dodatnih 2-3k€, pa če potem pelješ vseskup na chipanje mas nekih 250bhp od oka :P pa za kakšne 6-7k€ si tud lažji :)

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch Če apr 03, 2008 5:50 pm

Jst ti nardim za 3000 eur
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

w!cked
Novinec

Napisal/-a w!cked Če apr 03, 2008 7:56 pm

Evo sam reces mami da ti da 3000 eu..
...w!cked on the run...
Admin Team - GoDaddy.com

w!cked
Novinec

Napisal/-a w!cked Če apr 03, 2008 7:56 pm

Evo sam reces mami da ti da 3000 eu.. Drgac pa kr lukno zvrtas v masino... turbinco z sekundnim nalepis gor par cevk za intake and walla... "joke"
...w!cked on the run...
Admin Team - GoDaddy.com

Uporabniški avatar
kr3mn1
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a kr3mn1 Po apr 07, 2008 2:47 pm

¸en k ma frgazer turbo, en k nima pojma o slovnici in firma ki se s tem ukvarja. Sej ne veš kaj bi si mislil ko prebereš to skoz.nek "dobra" cena pa garancija, nek frge in prastare KKK turbine, vmes pa kr neki ? širše gume za boljši oprijem? spustit avto zarad aerodinamike? že če gledaš šolsko formulo za statični upor (to ima še najbolj šalabajz šola v učnem programu) je edini spremenjljivi faktor dinamični presek ploščine. spustit avto? lol.

tud hrenovk ne znate skuhat ne da bi ble ene s honda napisi druge pa na frgazarje iz AXa v 5kah z turboti iz audijev. kašno smetišče je a.com ratalo v zadnjih letih...
...narodni heroj...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po apr 07, 2008 2:57 pm

kr3mn1 je napisal/-a: .... spustit avto zarad aerodinamike? že če gledaš šolsko formulo za statični upor (to ima še najbolj šalabajz šola v učnem programu) je edini spremenjljivi faktor dinamični presek ploščine. spustit avto? lol.

tud hrenovk ne znate skuhat ne da bi ble ene s honda napisi druge pa na frgazarje iz AXa v 5kah z turboti iz audijev. kašno smetišče je a.com ratalo v zadnjih letih...

Najbolje boš čistil smetišče, če npr razložiš, zakaj se nekateri avtomobili z zračnim ali hidravličnim vzmetenjem pri hitrejši vožnji (avtocesta) spustijo za nekaj cm - po zagotavljanju izdelovalcev izključno zaradi boljše aerodinamike. Kako je torej s tem - so tudi oni samo lol proti tvojim šolam?

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless Po apr 07, 2008 3:36 pm

nebivedu je napisal/-a:Dobr vas nategujejo s temi cenami. Sam sem avtu dodal 20KM - drug izpuh, druga odmična gred, nastavljive jermenice, olajšan vstrajnik in vse to za 200 evrov.

P.S. filter je ostal originalen.

Seveda je drago, ampak tu se gre za malo bolj resno predelavo kot samo spreminjanje izpuha, ipd.

Lp

jani.vuk
Novinec

Kraj: Idrsko pri Kobaridu

Napisal/-a jani.vuk Po apr 07, 2008 3:44 pm

Ja ja konji koštako lancio delto s4 kupi pa bo pa še ČIP pa računalnk pa je suzuki escudo :lol:
A2R.SI

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Re: Turbopolnilnik- vgradnja (kje, cena,

Napisal/-a myster Po apr 07, 2008 3:59 pm

lahcare je napisal/-a:Lp,

koliko pa si pripravljen dat, oz. želje po kaki moči?ti bodo lahko dali več idej in napotkov
Lep pozdrav :)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov