w!cked je napisal/-a:Takole je na kratko menjava turbine je OK. Zakaj ? Kajti motor je ze kompatibilen z Turbopomilnikom medtem ko masine katere ga prej iso imele potrebujejo resne predelave in te te lahko kostajo da adijo pamet.
Sedaj ce imas turbopomilnik in hoces imeti vec konjev te bo menjava za mocnejsega prisla cenej saj je ze samam masina kompatibilna.
Na kratko " se ne izplaca " kajti poraba bo strahotna, strosek bo ubervelik, dolgo casa bos avto imel na tuningu"
Toliko denarja ko bos zapravil za vgradnjo turbopomilnika je bolje da kupis avto z
turbopomilnikom in tega nardgradis.
Ce pa hoces povecati hitrost in pospesek ti priporocam naslednje:
Sputiti avto do logicne meje za aerodinamicnost. Ciptuing ti lahko iztisne nekaj milisekund v pospesku in ene 11-15km top speed izboljsa.Tudi olajsanje teze avtomobila pomaga pri pospesku in hitrosti kot tudi zmanjsanje sirine gum sevda pa sirse gume boljsi oprijem... Duh... Menjava filtra za sportni filter.
In to je to sedaj pa ce imas denar za vrzit stran pa kar A3Mu, SUNSHINE itd.. KISSTUNING pa ti bojo dodal turbino, nos sistem, izboljsal glave, intercooler DGHS,...
sam ti priporocam se povecavo rezervarja kajti hitro bo prazen...
Odlocitev je tvoja....
Legoless je napisal/-a:Mislim da je boljše da greš v kakšen manjši poseg. Tudi jaz sem razmišljal v isto smer, a me je minilo. Kontaktiral sem Tomaža in cena bi bila okvirno 4000€ brez hujših predelav na motorju, torej samo vgradnja turbine. Potem ta cena eksponentno narašča. Priporočljivo je tudi predelati zavorni sistem, tako da pod 5000€ težko karkoli narediš. S projektom potem nisem šel skoz, ker sem imel neke probleme z avtom. Svetujem ti, da kontaktiraš uporabnika maXXXimum, on je predelal mašino za cca 40km, za dobrih 1500€.
Lp
lahcare je napisal/-a:Lp,
zanima me kje in za koliko denarja ter ce se mi sploh splaca vgradit turbopolnilnik v peugeot 206cc 2.0 136 konjev!
Povejte prosim tudi za koliko kw, km poveca moc motorja ter ce so mozne kaksne poskodbe zaradi preobremeni
Lp izpod obronkov pohorja
lah
kr3mn1 je napisal/-a: .... spustit avto zarad aerodinamike? že če gledaš šolsko formulo za statični upor (to ima še najbolj šalabajz šola v učnem programu) je edini spremenjljivi faktor dinamični presek ploščine. spustit avto? lol.
tud hrenovk ne znate skuhat ne da bi ble ene s honda napisi druge pa na frgazarje iz AXa v 5kah z turboti iz audijev. kašno smetišče je a.com ratalo v zadnjih letih...
nebivedu je napisal/-a:Dobr vas nategujejo s temi cenami. Sam sem avtu dodal 20KM - drug izpuh, druga odmična gred, nastavljive jermenice, olajšan vstrajnik in vse to za 200 evrov.
P.S. filter je ostal originalen.
lahcare je napisal/-a:Lp,
zanima me kje in za koliko denarja ter ce se mi sploh splaca vgradit turbopolnilnik v peugeot 206cc 2.0 136 konjev!
Povejte prosim tudi za koliko kw, km poveca moc motorja ter ce so mozne kaksne poskodbe zaradi preobremeni
Lp izpod obronkov pohorja
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov